sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Φαμπιάνο, τα λάθη και το… χτίσιμο: Τα συμπεράσματα από το Άρης-Ολυμπιακός

Ο Άρης επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού, σε ένα ματς που επιβεβαίωσε αρκετά από τα συμπεράσματα που είχαμε για τους δύο ως τώρα.

Τρίτωσε το κακό για τον Ολυμπιακό! Οι ερυθρόλευκοι πλήρωσαν τα λάθη τους και γνώρισαν τρίτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά από τον Άρη (2-1) και πλέον κινδυνεύουν να χάσουν και την 3η θέση.

Οι «κίτρινοι» βρήκαν μια γκολάρα με εκτέλεση κόρνερ του Πάλμα για το προβάδισμα, το διεύρυναν με τον Νταμπό μετά από τραγικό λάθος του Μπα και λύγισαν τους «ερυθρόλευκους».

Σε ένα παιχνίδι που επιβεβαίωσε αρκετά από τα συμπεράσματα που είχαμε ως τώρα για τις δύο ομάδες και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω.

Ο Φαμπιάνο είναι ένας αμυντικός που πρέπει να χτίσει πάνω του ο Άρης:


Ο Βραζιλιάνος έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση, καθάρισε κάθε σέντρα και κάθε γέμισμα προς την περιοχή του Άρη. Ο Φαμπιάνο εξουδετέρωσε όλες τις φάσεις του Ολυμπιακού και οι «κίτρινοι» πρέπει να χτίσουν πάνω του για τη νέα σεζόν. Ειδικότερα στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου όπου οι Πειραιώτες είχαν μπει με γκάζια, ο Βραζιλιάνος καθάρισε κάθε ευκαιρία του Ολυμπιακού, όπως και από το 70’ και έπειτα όταν οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να πιέσουν για την ισοφάριση του σκορ.



Τα συνεχόμενα αμυντικά λάθη του Ολυμπιακού:


Το δεύτερο γκολ του Άρη ήρθε μετά από τραγικό λάθος του Μπα που έδωσε έτοιμο γκολ του Νταμπό. Στα τελευταία παιχνίδια ο Ολυμπιακός «πονάει» και τιμωρείται από τα συνεχόμενα αμυντικά λάθη των παικτών του.

Στη Λεωφόρο από λάθος του Παπασταθόπουλου και από αυτογκόλ του Ελ Αραμπί ήρθε η ήττα με 2-0, στο Κύπελλο με την ΑΕΚ το αυτογκόλ του Μπα τελείωσε τις όποιες ελπίδες πρόκρισης του Ολυμπιακού, με τον Άρη στην 2η αγωνιστική των playoffs και τα δυο τέρματα των «κίτρινων» ήρθαν από λάθη της άμυνας. Γενικότερα ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν ανασταλτικά έχει μεγάλο πρόβλημα, το οποίο δείχνει ως τώρα να μην έχει λύση και να τα πληρώνει όλα αυτά με τη βαθμολογική του συγκομιδή.

Μπακαμπού και Φορτούνης μια… όαση μπροστά στους υπόλοιπους:


Οι μόνοι παίκτες που πάλευαν σήμερα για τον Ολυμπιακό ήταν ο Σεντρίκ Μπακαμπού και ο Κώστας Φορτούνης. Και οι δυο προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, να απειλήσουν την αντίπαλη εστία και να βάλουν δύσκολα στον Άρη μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν είχαν τη… δόξα άλλων παιχνιδιών, ωστόσο ήταν αξιόμαχοι μέχρι τη λήξη του αγώνα. Ο Μπακαμπού ορισμένες φορές έμοιαζε απελπιστικά μόνος ανάμεσα σε 2-3 αντιπάλους του, αλλά δημιούργησε και ρήγματα με τις προσπάθειές του. Ο Φορτούνης μπορεί να υπέπεσε και σε αρκετά λάθη, ωστόσο ήταν λογικό από τη στιγμή που ήταν καλά κλεισμένος από τους παίκτες του Άρη, όπως και γιατί έπαιρνε διαρκώς μπάλες στα πόδια του για να φτιάξει για τους συμπαίκτες του.

Άρης-Ολυμπιακός: Τα συμπεράσματα του αγώνα

Κλείδωσε την Ευρώπη ο Άρης, τώρα ο σχεδιασμός:


Ο Άρης από το προηγούμενο ματς κόντρα στον Βόλο (0-3) είχε ουσιαστικά την 5η θέση στο τσεπάκι του και σήμερα την κλείδωσε. Η θέση της Ευρώπης είναι δεδομένη και τώρα οι «κίτρινοι» πρέπει να κοιτάξουν την επόμενη σεζόν. Το βάρος πρέπει να πέσει στον προπονητή, με διάφορα ονόματα να έχουν ακουστεί, όπως εκείνο του Άκη Μάντζιου ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον Άρη. Πρέπει να βρει πρώτιστα τον νέο τεχνικό και στη συνέχεια να κάνει τις κατάλληλες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, ώστε να παρουσιαστεί καλύτερος στη νέα σεζόν.

Το μεγάλο «ερυθρόλευκο» ξεσκαρτάρισμα που έρχεται:


Ο Ολυμπιακός έκανε μια σεζόν που δεν θα θέλει να θυμάται. Τα βλέμματα τώρα πέφτουν στο θέμα του προπονητή, με τον Άλφρεντ Σρέντερ βρίσκεται στην Αθήνα για να μιλήσει με τους Πειραιώτες, όπως μετέφερε στον αέρα του bwinΣΠΟΡ FM ο Κώστας Νικολακόπουλος. Φυσικά, όταν θα βρεθεί ο προπονητής θα γίνει και το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ και θα φτιάξει μια ομάδα με παίκτες που χρειάζεται και αξίζουν να παίξουν στον Ολυμπιακό την επόμενη σεζόν. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές όπως ο Μπακαμπού, ο Φορτούνης, ο Ροντινέι, ο Χουάνγκ που οι Πειραιώτες πρέπει να χτίσουν πάνω τους και να τους πλαισιώνουν με παίκτες μεγάλης ποιότητας.

Άρης-Ολυμπιακός: Τα συμπεράσματα του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x