Stoiximan Super League

Ανεβασμένος Άρης, τιμώρησε τον αδιόρθωτο Ολυμπιακό!

Τρίτωσε το κακό για τον Ολυμπιακό! Οι ερυθρόλευκοι πλήρωσαν τα λάθη τους και γνώρισαν τρίτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά από τον Άρη (2-1) και πλέον κινδυνεύουν να χάσουν και την 3η θέση.

Ο Άρης ανεβαίνει, ο Ολυμπιακός… χωλαίνει! Οι «κίτρινοι» βρήκαν μια γκολάρα με εκτέλεση κόρνερ του Πάλμα για το προβάδισμα, το διεύρυναν με τον Νταμπό μετά από τραγικό λάθος του Μπα και επικράτησαν με 2-1 των «ερυθρολεύκων» για να κλειδώσουν οριστικά πλέον την 5η θέση και το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Μείωσαν με πέναλτι του Μπακαμπού (17ο γκολ στη Stoiximan Super League) οι Πειραιώτες, αλλά αυτό δεν έφτανε και γνώρισαν την τρίτη διαδοχική τους ήττα στο πρωτάθλημα, κινδυνεύοντας σοβαρά πλέον να χάσουν ακόμη και την 3η θέση.

Στους 63 βαθμούς ο Ολυμπιακός, που την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Βόλο, ενώ ο Άρης έχει πλέον 47 και βρίσκεται στο +7 από την ομάδα της Μαγνησίας που βρίσκεται στην 6η θέση και φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την Κυριακή.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-3-3 κατέβασε τον Άρη ο Τόλης Τερζής. Ο Κουέστα στην εστία και οι Εμπακατά, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Μαζικού στην τετράδα της άμυνας. Οι Ντουκουρέ, Νταμπό, Νταρίντα στην τριάδα του άξονα, με τους Γκαρσία, Πάλμα στα «φτερά» και τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης.

Με διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Ζοσέ Ανιγκό. Στο τέρμα ο Πασχαλάκης, με τους Ανδρούτσο, Παπασταθόπουλο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. Κασάμι, Εμβιλά τα δύο χαφ, με τους Βρουσάι, Φορτούνη, Μασούρα στη μεσοεπιθετική τριπλέτα. Ο Μπακαμπού σε ρόλο σέντερ φορ.

Το ματς

Με εξαιρετικό ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι. Ο Άρης πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά πάτησε περιοχή, αλλά μετά τη σέντρα του Εμπακατά ο Καμαρά δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας. Στα… καπάκια ο Βρουσάι βρήκε τον Μπακαμπού αλλά ο Κουέστα έβγαλε την κεφαλιά του, με τον Μασούρα να παίρνει το ριμπάουντ, όμως σε κενή εστία δεν βρήκε δίχτυα έχοντας κακή ισορροπία στο σώμα του.

Άρης-Ολυμπιακός 2-1

Ο Ολυμπιακός ήλεγχε το ματς, έβγαζε ένταση και είχε καλή κυκλοφορία, ενώ στο τέταρτο υπήρξε γενικευμένη ένταση ανάμεσα στους πάγκους των δύο ομάδων μετά από μαρκάρισμα του Καμαρά στον Ανδρούτσο εκτός φάσης. Στο εικοσάλεπτο δε, οι Πειραιώτες έφτιαξαν άλλη μια μεγάλη φάση με τον Μπακαμπού να σπάει στον Μασούρα που ερχόταν με φόρα αλλά πλάσαρε στο κέντρο της εστίας και ο Κουέστα μπλόκαρε.

Ο Άρης άρχισε μετά το 25λεπτο να ανεβάζει τις γραμμές του στο γήπεδο, περιόρισε τα λάθη στον άξονα αλλά και τον χώρο δράσης του Φορτούνη με αποτέλεσμα να «χαλάσει» την καλή κυκλοφορία του Ολυμπιακού. Με αρκετές πλαγιοκοπήσεις και ντουμπλάροντας τα μπακ των «ερυθρόλευκων», οι «κίτρινοι» προσπαθούσαν να φτιάξουν καλές τελικές. Στο 35’ ο Εμπακατά σέντραρε και ο Μπα με… τσαφ λίγο έλειψε να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη, απομακρύνοντας ουσιαστικά σε κόρνερ. Από το οποίο και προήλθε το γκολ του Άρη, όταν ο Πάλμα με ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ απευθείας εκτέλεση κρέμασε τον Πασχαλάκη, στέλνοντας την μπάλα στο απέναντι πλαϊνό δίχτυ (της αριστερής γωνίας) για το 1-0. Ένα σκορ που έμεινε ως το φινάλε του ημιχρόνου, μιας και μετά το λάθος του Εμβιλά ο Ματέο Γκαρσία δεν κατάφερε να νικήσει τον Πασχαλάκη από τα όρια της περιοχής.

Άρης-Ολυμπιακός 2-1

Παρόμοια εκκίνηση και στο δεύτερο μέρος, με τον Άρη να δίνει χώρο στον Ολυμπιακό και να ψάχνεται στην κόντρα. Έτσι ήρθε η φάση του Πάλμα στο 49’ που δεν βρήκε εστία από τα 30 μέτρα και με τον Πασχαλάκη εκτός περιοχής, έτσι και το γκολ για το 2-0 των «κίτρινων» στο 65ο λεπτό. Μετά από γύρισμα του Ιτούρμπε, ο Μπα έκανε τραγικό λάθος και ο Νταμπό σε κενή εστία έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Οι «ερυθρόλευκοι» εν μέρει βελτιώθηκαν με την είσοδο των Μπιέλ, Χουάνγκ και τελικά κατάφεραν να μειώσουν στο σκορ. Ήταν το 67’ όταν ο Ανδρούτσος έκανε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μαζικού και ο Μάκελι αφού έκανε on field review, έδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι. Από εκεί, τρία λεπτά αργότερα ο… άχαστος φέτος Μπακαμπού (3/3 εκτελέσεις) νίκησε τον Κουέστα για το 2-1.

Άρης-Ολυμπιακός 2-1

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, το σκηνικό ήταν ακριβώς το ίδιο! Ο Ολυμπιακός έπαιζε μόνιμα στο μισό γήπεδο, προσπαθούσε να πιέσει και να απειλήσει για να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Άρης έβγαζε κούραση, δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις κόντρες του και πάλευε να κρατήσει το υπέρ του προβάδισμα. Λίγο έλειψε στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων να το απολέσει, όταν ο Φορτούνης έκανε απίθανη τσιμπητή μπαλιά ανάμεσα στα στόπερ, βγάζοντας φάτσα με το γκολ τον Ελ Αραμπί, ωστόσο ο Μαροκινός πλάσαρε πάνω στον Κουέστα για να παραμείνει ως το φινάλε το 2-1 των «κίτρινων».

MVP: Ο Φαμπιάνο έκανε καταπληκτική εμφάνιση, καθαρίζοντας κάθε σέντρα και γέμισμα προς την περιοχή του Άρη. Και η αλήθεια είναι πως οι παίκτες του Ολυμπιακού δοκίμασαν αρκετά, με τον Βραζιλιάνο στόπερ να τα εξουδετερώνει σχεδόν όλα!

Η σφυρίχτρα: Ο Ντάνι Μάκελι έκανε εξαιρετική διαιτησία και διαχειρίστηκε ένα ματς που είχε αρκετή ένταση και νεύρα. Σωστά τον φωνάζει ο VAR για on field review στη φάση του Ανδρούτσου, δίνοντας πέναλτι για χέρι του Μαζικού. Δεν του έφυγαν φάσεις, άφησε το παιχνίδι να παιχτεί και να αποκτήσει ρυθμό, ενώ δεν «μάσαγε» από τις διαμαρτυρίες και τις κοκορομαχίες, βάζοντας τέλος.

Έτσι παρακολουθήσατε live το παιχνίδι μέσω του sportfm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x