Eurobasket '09

Καζλάουσκας: «Ήμασταν συγκεντρωμένοι»

Μεγάλης σημασίας χαρακτήρισε τη νίκη επί της Γερμανίας, αποτέλεσμα που απέδωσε στη συγκέντρωση των παικτών του, ο Γιόνας Καζλάουσκας.

Μεγάλης σημασίας χαρακτήρισε τη νίκη επί της Γερμανίας, αποτέλεσμα που απέδωσε στη συγκέντρωση των παικτών του, ο Γιόνας Καζλάουσκας.

«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στη Γερμανία για την εμφάνιση που πραγματοποίησε. Μας δημιούργησε αρκετά προβλήματα και ήταν σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, οι οποίες ήταν πολύ καλά προετοιμασμένες. Η Γερμανία πήγε το παιχνίδι σε αργό ρυθμό και δεν μπορέσαμε να βρούμε αντίδοτο σε αυτό. Είμαι όμως χαρούμενος γενικά από τον τρόπο που παίξαμε, είχαμε συγκέντρωση, είχαμε καλές επιλογές και πήραμε μια μεγάλη νίκη, γιατί μέσω αυτής μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα για κάτι καλό. Ένα από τα προβλήματα που είχαμε ήταν οι ελεύθερες βολές, οι οποίες είναι κυρίως θέμα ψυχολογίας. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες στο τουρνουά, τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει και πιστεύω ότι τουλάχιστον δέκα ομάδες μπορούν να παλέψουν για το μετάλλιο», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής, Βασίλης Σπανούλης, ανέφερε: «Ήταν μια μεγάλη νίκη, γιατί μας έδωσε την πρόκριση στους οχτώ. Είναι σημαντικό γιατί προχωράμε όπως είπαμε από την αρχή. Βήμα-βήμα. Κανείς μας δεν περίμενε εύκολο παιχνίδι. Η Γερμανία είναι νέα ομάδα, ίσως όχι με τόσο ταλέντο, αλλά με πολύ πειθαρχία. Πήγε το παιχνίδι σε αργό ρυθμό και ήταν κάτι που μας δυσκόλεψε. Ελέγξαμε τον αγώνα σε όλη τη διάρκειά του όμως. Δεν είναι και λογικό να περιμένουμε να κερδίζουμε με 20 πόντους κάθε παιχνίδι. Από την άλλη όπως έχουμε ξαναπεί παιχνίδι με παιχνίδι βρίσκουμε τη χημεία μας και συνεχίζουμε. Πρέπει να κερδίσουμε όλους τους αγώνες, ακόμη και αν είναι με μισό πόντο. Θα προτιμούσαμε σίγουρα πιο άνετες νίκες, αλλά ξέρουμε ότι δεν γίνεται. Η νίκη είναι νίκη άλλωστε. Είτε με έναν, είτε με 20 πόντους διαφορά. Τα «νεκρά» διαστήματα που έχουμε είναι λογικά, γιατί είμαστε νέα ομάδα. Θα πρέπει όμως να τα μειώσουμε, αρχής γενομένης αν γίνεται από τον επόμενο αγώνα μας απέναντι στη Ρωσία».

Ο προπονητής της Γερμανίας, Ντιρκ Μπάουερμαν, δήλωσε: «Η Ελλάδα έπαιξε καλά και άξιζε τη νίκη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμάς ήταν ότι δεν καταλάβαμε στο πρώτο δεκάλεπτο τι ακριβώς ήθελαν οι διαιτητές. Στην πορεία καταλάβαμε ότι ήθελαν ένα καθαρό παιχνίδι στην περιφέρεια. Προσαρμοστήκαμε και προσπαθήσαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, πιστεύω ότι παίξαμε καλά, σουτάραμε καλά και ήταν σίγουρα το καλύτερο παιχνίδι που έχουμε κάνει απέναντι στην Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό. Κάναμε σκληρότερες προπονήσεις όταν μάθαμε οριστικά ότι ο Ντιρκ (σ.σ. Νοβίτσκι) θα είναι απών. Με ή χωρίς αυτόν όμως, δεν παύουμε να είμαστε Εθνική Ομάδα και ήθελα να το καταλάβουν οι πάντες αυτό. Πιστεύω ότι το κατάλαβαν. Και κυρίως οι παίκτες. Είναι νέοι, έχουν ταλέντο και μέλλον, έχουμε χημεία ως ομάδα. Πολλοί πίστευαν ότι δεν θα κερδίζαμε ούτε έναν αγώνα. Είμαστε όμως ακόμη εδώ και έχουμε μια ευκαιρία να «κλείσουμε» μια θέση και στους προημιτελικούς. Οι Έλληνες παίζουν έξυπνα, βρίσκουν πάντα τον ανοιχτό παίκτη και έτσι θέλουμε να παίξουμε κι εμείς. Και φυσικά θέλουμε να παίξουμε εξίσου καλή άμυνα. Θέλαμε και σήμερα να ξεκινήσουμε δυνατά, ίσως γι’ αυτό παίξαμε πιο σκληρά από ότι θα έπρεπε με αποτέλεσμα να κάνουμε κάποια φάουλ τα οποία πραγματικά δεν χρειάζονταν. Θέλαμε να μείνουμε κοντά στο σκορ, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γιατί όταν είσαι το φαβορί έχεις και την πίεση όσο δεν μπορείς να ξεφύγεις. Αλλά ο Σπανούλης πήρε το τρίποντο και ευστόχησε, γιατί είπα στον παίκτη μου να μην πάει κάτω στο σκριν. Και αυτός διάβασε τη φάση».

Τέλος, ο πρώτος σκόρερ των «πάντσερ», Χάικο Σάφαρτσικ, τόνισε: «Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα παίξαμε καλά και πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Στο τέλος όμως η Ελλάδα είχε μια απάντηση σε ότι κι αν κάναμε. Το θετικό για εμάς ήταν ότι καταφέραμε να μείνουμε ανταγωνιστικοί. Συγκεντρωνόμαστε τώρα στον αγώνα με την ΠΓΔΜ να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε απέναντί της».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x