Eurobasket '09

Μπουρούσης: «Δεν είμαστε εδώ για χαβαλέ»

Η ήττα από τη Ρωσία ουδόλως πτοεί τον Γιάννη Μπουρούση. Ο σέντερ της Εθνικής ομάδας τονίζει πως στις τάξεις της ομάδας υπάρχει αποφασιστικότητα για να φτάσει ψηλά στο Ευρωμπάσκετ. «Θέλουμε να προχωρήσουμε. Δεν είμαστε στα γήπεδα δύο μήνες τώρα για το χαβαλέ μας. Θέλουμε να φτάσει ψηλά η ομάδα».

Η ήττα από τη Ρωσία ουδόλως πτοεί τον Γιάννη Μπουρούση. Ο σέντερ της Εθνικής ομάδας τονίζει πως στις τάξεις της ομάδας υπάρχει αποφασιστικότητα για να φτάσει ψηλά στο Ευρωμπάσκετ. «Θέλουμε να προχωρήσουμε. Δεν είμαστε στα γήπεδα δύο μήνες τώρα για το χαβαλέ μας. Θέλουμε να φτάσει ψηλά η ομάδα». Αναλυτικά η συνέντευξη στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

-Τι έφταιξε χθες και όλοι μιλάμε για τα χαμένα ριμπάουντ;
«Τι να κάνουμε αυτά συμβαίνουν… Χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ και τους δίναμε δεύτερες και τρίτες κάποιες φορές, ευκαιρίες στην επίθεση. Όταν γίνεται αυτό, όταν καλείσαι να παίξεις τρεις συνεχόμενες άμυνες, κάποια στιγμή θα δεχθείς το καλάθι. Δεν είχαμε συγκέντρωση, μπήκαμε χαλαρά και χάσαμε. Παρόλα αυτά, ακόμη κι έτσι θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει. Ίσως και να είναι καλύτερο που ήρθε και μία ήττα αυτή τη δεδομένη στιγμή. Ίσως ήρθε και την καλύτερη στιγμή που θα μπορούσε να έρθει. Δεν έχει γίνει κάτι τραγικό. Είμαστε μια χαρά και η ομάδα συνεχίζει».

-Όντας μια σχετικά νέα ομάδα μετά από τόσες συνεχόμενες νίκες, υπήρχε κάπου η σκέψη της ήττας, ότι κάπου αυτή θα έρθει;
«Δεν σου μπαίνει η σκέψη του πότε θα χάσεις. Από την άλλη πιστεύω ότι δεν μπορείς αν θες να φτάσεις ψηλά να πας σερί χωρίς ήττα. Είναι κάτι πολύ δύσκολο. Πέρα από τη Γαλλία και την Τουρκία δεν υπάρχει άλλη αήττητη ομάδα. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Παίζουμε με τη Γαλλία και μετά την ήττα που βιώσαμε θα είμαστε πιο σφιγμένοι, πιο συγκεντρωμένοι. Το χιαστί που έπεται είναι διαφορετικό παιχνίδι. Μπορούσαμε να είχαμε κάνει έξι συνεχόμενες νίκες και να χάναμε το χιαστί. Τότε τι θα λέγαμε; Έτσι κι αλλιώς το αν θα τερματίσουμε πρώτοι ή τρίτοι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον όμιλο, δεν λέει και πολλά πράγματα. Ούτε ξέρεις με ποιον θα παίξεις, ούτε μπορείς ποτέ να επιλέξεις αντίπαλο… Και οι τέσσερις ομάδες που θα περάσουν από τον άλλο όμιλο είναι πολύ καλές».

-Πόσο έχει αλλάξει η ομάδα από την πρεμιέρα και τι μπορούμε να περιμένουμε; Μπορούμε να δούμε τίποτα διαφορετικό;
«Από τη μέρα που έχουμε έρθει εδώ η ομάδα έχει παρουσιάσει ένα καλύτερο πρόσωπο. Δεν έπαιζε έτσι στα φιλικά. Εμείς από την πρώτη στιγμή εδώ δείξαμε ότι βελτιωνόμαστε. Κερδίζουμε εμπειρίες, γνωριζόμαστε ο ένας με τον άλλον καλύτερα μέσα από τα παιχνίδια, μέσα από σημαντικά παιχνίδι και όλοι γινόμαστε καλύτεροι. Θέλουμε αυτό να το συνεχίσουμε. Θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι και να προχωρήσουμε».

-Πώς ήταν η αντίδραση μετά το τέλος της αναμέτρησης και της πρώτης αυτής ήττας;
«Κοίτα… Κι εμείς άνθρωποι είμαστε. Θέλουμε να πετύχουμε με αυτήν την ομάδα, να τη φτάσουμε ψηλά. Δεν είμαστε στα γήπεδα δύο μήνες για το χαβαλέ μας. Το ότι το θέλουμε το έχουμε δείξει. Δεν νομίζω να αμφιβάλλει κάποιος. Κάναμε ένα πολύ καλό τουρνουά από την αρχή και θέλουμε να προχωρήσουμε. Είμαστε μια καινούρια ομάδα. Από την αρχή κάνουμε αυτό που μπορούμε. Βγάζουμε ενέργεια μέσα στο γήπεδο, κάτι που δεν έγινε στον αγώνα με τη Ρωσία και μας στοίχισε. Στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν, που είναι και τα πιο σημαντικά, με τη Γαλλία και το χιαστί, θα πρέπει να βγάλουμε και πάλι αυτή την ενέργεια και να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι».

-Τι να περιμένουμε αύριο; Τι έχετε δει από τη Γαλλία;
«Είναι μια ομάδα πολύ αθλητική, τρέχει, έχει καλούς παίκτες που σίγουρα θέλουν τη νίκη για να βγουν πρώτοι στον όμιλο, οπότε το κίνητρό τους είναι μεγάλο. Ανάλογο όμως είναι το κίνητρο και για εμάς. Από την πλευρά μας δεν θέλουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη που κάναμε με τη Ρωσία. Πρέπει να πάρουμε τα ριμπάουντ, να έχουμε συγκέντρωση και ενέργεια και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x