Eurobasket '09

Ορίζει την τύχη της

Η ήττα από τη Ρωσία έφερε προβληματισμό, όχι όμως και ανησυχία στις τάξεις της Εθνικής ομάδας. Οι διεθνείς και ο Γιόνας Καζλάουσκας πιστεύουν ότι το αποτέλεσμα της Κυριακής ήταν μία κακή παρένθεση, ενώ εξακολουθούν να ορίζουν την τύχη τους, έχοντας τη δυνατότητα να τερματίσουν (ίσως και κατ’επιλογή) από πρώτοι έως τρίτοι στον Ε’ Όμιλο, ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα της Τρίτης απέναντι στη Γαλλία.

Η ήττα από τη Ρωσία έφερε προβληματισμό, όχι όμως και ανησυχία στις τάξεις της Εθνικής ομάδας. Οι διεθνείς και ο Γιόνας Καζλάουσκας πιστεύουν ότι το αποτέλεσμα της Κυριακής ήταν μία κακή παρένθεση, η οποία είναι προτιμότερο που ήρθε ανώδυνα και σε ένα παιχνίδι που δεν έκρινε τίποτα και όχι στα προημιτελικά, όπου τα λάθη δεν συγχωρούνται και πληρώνονται.

Το πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ, αλλά και η δυσλειτουργία της επίθεσης στο παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε και στην αντιμετώπιση της ζώνης ήταν αδυναμίες που φάνηκαν απέναντι στη Ρωσία και θα πρέπει να καλυφθούν εν όψει της συνέχειας.

Το παρήγορο είναι ότι η Εθνική βρίσκεται ακόμη στη θέση να ορίζει η ίδια την τύχη της. Γιατί με νίκη επί της Γαλλίας την Τρίτη (19:15) θα είναι πρώτη στον όμιλο, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Αντίθετα, σε περίπτωση ήττας θα είναι δεύτερη εφόσον η Ρωσία χάσει από την ΠΓΔΜ και τρίτη αν νικήσει. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πρώτοι του ομίλου αγωνίζονται στα προημιτελικά την Πέμπτη, ενώ ο τρίτος (μαζί με τον τέταρτο) την Παρασκευή.

Τα αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα στον Στ’ Όμιλο, από όπου θα προκύψει ο αντίπαλος στα προημιτελικά, καθιστούν αδύνατο να γίνουν ακόμη προβλέψεις για τους «8» ή να επιλέξει με ασφάλεια αντίπαλο η Εθνική. Το παρελθόν έχει διδάξει ότι όσες φορές η ελληνική ομάδα θέλησε να επιλέξει αντίπαλο, της βγήκε σε κακό. Ποιος όμως θέλει να βρει η Εθνική στους «8» στο δρόμο της ομάδες όπως η Ισπανία και η Σλοβενία, αν θα έχει την ευχέρεια να τις αποφύγει;

Το βέβαιο είναι πως το εμπόδιο που θα κληθεί να ξεπεράσει η Εθνική για να φτάσει στα ημιτελικά του Σαββάτου θα είναι υψηλό. Εύκολοι αντίπαλοι, όπως ήταν η ΠΓΔΜ, το Ισραήλ, η Γερμανία, ακόμη και η Ρωσία δεν υπάρχουν πλέον και γι΄αυτό πρώτο μέλημα είναι να βρίσκεται σε καλή κατάσταση η ελληνική ομάδα όταν θα κρίνονται όλα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x