Eurobasket '09

Ντιό: «Εξαιρετική ομάδα η Ελλάδα»

Όπως και οι υπόλοιποι Γάλλοι, έτσι και ο Μπορίς Ντιό, θέλει να ξορκίσει το…φάντασμα της Εθνικής Ελλάδος. Ο Γάλλος φόργουορντ, μιλώντας για το αυριανό ματς των «τρικολόρ» με τη «γαλανόλευκη», χαρακτήρισε την ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας «εξαιρετική». Όσο για τη δική του ομάδα, ο Ντιό εξήγησε πως «μας έκαναν καλό τελικά τα προκριματικά».

Όπως και οι υπόλοιποι Γάλλοι, έτσι και ο Μπορίς Ντιό, θέλει να ξορκίσει το…φάντασμα της Εθνικής Ελλάδος. Ο Γάλλος φόργουορντ, μιλώντας για το αυριανό ματς των «τρικολόρ» με τη «γαλανόλευκη», χαρακτήρισε την ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας «εξαιρετική». Όσο για τη δική του ομάδα, ο Ντιό εξήγησε πως «μας έκαναν καλό τελικά τα προκριματικά».

Ο 27χρονος Γάλλος φόργουορντ εξήγησε πως «είχαμε δύσκολο έργο μέχρι να έρθουμε εδώ και όσα περάσαμε από πέρυσι το καλοκαίρι, μας βοήθησαν για να είμαστε απόλυτα έτοιμοι και να στοχεύουμε ψηλά”, σχολίασε ο έμπειρος Γάλλος φόργουορντ, που βλέπει την ομάδα του να είναι αήττητη μετά από πέντε παιχνίδια στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. «Οντως είμαστε αήττητοι, αλλά αυτό δε λέει κάτι. Τώρα έχουμε το ματς με την Ελλάδα, που διαθέτει εξαιρετική ομάδα. Τώρα μάλιστα που έχασε, θα έχει ένα λόγο παραπάνω να διεκδικήσει τη νίκη για να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου».

Όσο για την παράδοση, είναι κάτι παραπάνω από αρνητική για τους «τρικολόρ» καθώς όπως δήλωσε και ο Ντιό «ξέρω ότι σε επίσημο ματς κερδίσαμε τελευταία φορά το 1983, αλλά δεν ήμουν εκεί και δεν με απασχολεί το θέμα. Θέλουμε να νικήσουμε, όπως το θέλουμε και κάθε φορά που βρίσκουμε μπροστά μας την Ελλάδα. Θυμάμαι περισσότερο απ' όλους τους αγώνες τον ημιτελικό του Βελιγραδίου, αλλά νομίζω ότι αυτή τη φορά θα είμαστε πιο προσεκτικοί».

Όσο για το καθαρό αγωνιστικό κομμάτι, ο Ντιό θεωρεί πως η Γαλλία «παίζει καλύτερη άμυνα και σε περισσότερη διάρκεια, αυτή είναι η βασική μας διαφορά από τις προηγούμενες ομάδες. Βελτιωνόμαστε σε κάθε ματς και αυτό μας κάνει αισιόδοξους για τον προημιτελικό. Το πιο κρίσιμο παιχνίδι, αφού είναι τεράστια η διαφορά να παίζεις για 1-4 από 5-8».

Ο Νικόλα Μπατούμ των Πόρτλαντ Τρέϊλ Μπλέϊζερς τόνισε: «Θέλουμε τη νίκη από την Ελλάδα γιατί θέλουμε να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο. Και βέβαια να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε, να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να δείξουμε σε όλους τι αξίζουμε. Είμαστε καλή ομάδα, αλλά ακόμη δεν έχουμε πετύχει κάτι σπουδαίο. Μόνο τις πέντε νίκες. Θέλουμε λοιπόν και μία μεγάλη επιτυχία. Παίζουμε δυνατά στην άμυνα, προσπαθούμε όλοι μαζί, είμαστε ομάδα, κανένας δεν αγωνίζεται για τον εαυτό του. Δεν κοιτάμε τα στατιστικά μας ή πόσους πόντους θα βάλει ο καθένας. Μας βοηθάει βέβαια ότι είμαστε καλά κορμιά γιατί έτσι παίζουμε καλή άμυνα κι από αυτήν μπορούμε να φθάσουμε στα αποτελέσματα που επιδιώκουμε».

Αναφερόμενος στο ΝΒΑ, ο Νικολά Μπατούμ υπογράμμισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, το ΝΒΑ, ειδικά επειδή είμαι 20 χρονών, αλλά και το Ευρωμπάσκετ μου προσφέρει πολύ μεγάλες εμπειρίες».

Για τον Τόνι Πάρκερ πρόσθεσε: «Είναι πραγματικά ηγέτης, σπουδαίος παίκτης και το έδειξε και στο παιχνίδι με την Κροατία». Τέλος, για τον ομοσπονδιακό προπονητή της Γαλλίας Βενσάν Κολέ, ο Μπατούμ σχολίασε: «Γνωρίζω τον κ. Κολέ εδώ και 4-5 χρόνια από τη Λε Μαν κι είναι από αυτούς που βοήθησαν κι εμένα και την ομάδα».

Από την πλευρά του, ο Αλί Τραορέ είπε: «Η Ελλάδα διαθέτει πολλούς ψηλούς και δυνατούς παίκτες. Παίζει πιεστική άμυνα, ενώ στην επίθεση οι περιφερειακοί σουτάρουν με υψηλά ποσοστά ευστοχίας από τη γραμμή του τριπόντου. Περιμένω ένα πολύ δυνατό και συναρπαστικό παιχνίδι αύριο. Θέλουμε να νικήσουμε την Ελλάδα, αλλά το μυαλό μας βρίσκεται ήδη στον προημιτελικό, αφού όλα κρίνονται σε έναν αγώνα. Η πρόκριση στα ημιτελικά δεν θα είναι εύκολη υπόθεση όποια ομάδα κι αν έρθει στο δρόμο μας».

Επιμέλεια: Aντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x