Eurobasket '09

Ε’ Όμιλος: Γερμανία-Κροατία 68-70

Η Κροατία νίκησε με 70-68 τη Γερμανία και προκρίθηκε ως τέταρτη από τον πέμπτο όμιλο. Πλέον, η ομάδα του Γιάσμιν Ρέπεσα, θα αντιμετωπίσει την νικήτρια της αναμέτρησης Τουρκίας-Σλοβενίας. Κορυφαίος για τους νικητές ο Ούκιτς.

Η Κροατία νίκησε με 70-68 τη Γερμανία και προκρίθηκε ως τέταρτη από τον πέμπτο όμιλο. Πλέον, η ομάδα του Γιάσμιν Ρέπεσα, θα αντιμετωπίσει την νικήτρια της αναμέτρησης Τουρκίας-Σλοβενίας. Κορυφαίος για τους νικητές ο Ούκιτς.

Το ματς

Οι Κροάτες ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν με 3-14. Ο Ούκιτς ήταν «καυτός» και ήταν ο λόγος που η ομάδα του Γιάσμιν Ρέπεσα πήρε διψήφια διαφορά πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τρίλεπτο στο παιχνίδι. Γιάγκλα και Σάφαρτζικ, όμως, με συνεχόμενους πόντους μείωσαν σε 14-15 με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 19-20 υπέρ των Κροατών.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Γιάσμιν Ρέπεσα, προσπάθησαν περάσουν τη μπάλα στη ρακέτα για να φθείρουν με φάουλ τους Γιάγκλα και Φέμερλινγκ. Νίσεβιτς και Μπάνιτς έδωσαν λύσεις και έτσι η Κροατία προηγήθηκε με 27-36. Η Γερμανία, όμως, κατάφερε να μειώσει σε 32-37 που ήταν και στο σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Η Γερμανία ήξερε πως με ήττα…χανόταν και έτσι μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο. Με τον Φέμερλινγκ να δίνει το έναυσμα, τα «πάντσερ» μείωσαν σε 41-43, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Όσες φορές και αν προσπάθησαν οι Γερμανοί να περάσουν μπροστά, οι Κροάτες και συγκεκριμένα ο Νίσεβιτς, είχαν την απάντηση και έτσι η ομάδα του Ρέπεσα συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα. Οι Γερμανοί, όμως, κατάφεραν να περάσουν μπροστά για πρώτη φορά στο παιχνίδι 49-48, πενήντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Η Γερμανία προηγήθηκε με 57-52, αλλά η Κροατία με σερί 9-0 πήρε και πάλι προβάδισμα 57-61, τρία λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού. Οι Γερμανοί έδειχναν να χάνουν τη συγκέντρωση τους κάνοντας συνεχόμενα λάθη. Από την άλλη η Κροατία, είχε αποκτήσει ψυχολογία και έτσι κατάφερε να προηγηθεί με 59-64, ένα λεπτό πριν το τέλος του παιχνιδιού. Ο Σάφαρτζικ πήγε να πάρει το παιχνίδι μόνος του με δυο απίθανα τρίποντα αλλά Ούκιτς και Πλάνινιτς ήταν ψύχραιμοι και έτσι η Κροατία πήρε τη νίκη και ταυτόχρονα την πρόκριση στους «8» του Ευρωμπάσκετ.

Δεκάλεπτα: 19-20, 32-37, 50-49, 68-70

Γερμανία (Μπάουερμαν): Στάιγκερ 6, Σάφαρτζικ 18, Σούλτσε 5, Όχλμπρεχτ, Βισότσκι, Χάμαν 8, Γκριν 2, Φέμερλινγκ 15, Μπένζινγκ 3, Γιάγκλα 11.

Κροατία (Ρέπεσα): Ούκιτς 18, Κους 2, Πόποβιτς 11, Πρκάτσιν, Ρόζιτς 3, Πλάνινιτς 11, Λόντσαρ 6, Μπάνιτς 6, Νίσεβιτς 10, Κασούν 2.

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x