Eurobasket '09

Καζλάουσκας: «Είμαι περήφανος»

Η Εθνική Ελλάδος νίκησε με 76-74 την Τουρκία και πήρε την πρόκριση στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιόνας Καζλάουσκας, δήλωσε «περήφανος για τη μεγάλη αυτή νίκη».

Η Εθνική Ελλάδος νίκησε με 76-74 την Τουρκία και πήρε την πρόκριση στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιόνας Καζλάουσκας, δήλωσε «περήφανος για τη μεγάλη αυτή νίκη».

«Θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσουμε την Ισπανία μέσα σε λίγες ώρες μετά από ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση. Ακόμη, όμως, και αν νιώθουμε λίγο κουρασμένοι, αυτή η νίκη θα μας τονώσει ψυχολογικά και θα μας δώσει το κίνητρο να παλέψουμε για το καλύτερο. Θα είναι δύσκολo», είπε ο Καζλάουσκας και συμπλήρωσε: «Κανονικά θα έπρεπε οι ομάδες να αγωνίζονται τις ίδιες μέρες και ώρες και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες».

Ο Καζλάουσκας δήλωσε ακόμα «χαρούμενος και περήφανος για την μεγάλη νίκη που πετύχαμε σήμερα. Είναι δύσκολο να μιλάς μετά από ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι. Γενικά στο μεγαλύτερο μέρος ελέγχαμε τον αγώνα, αλλά στο τελευταία δεκάλεπτο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας για περίπου δύο λεπτά και αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Τουρκία να προσπεράσει. Το θετικό, ωστόσο, είναι ότι στο διάστημα αυτό δεν τα παρατήσαμε. Συνεχίσαμε να παλεύουμε και με καλή άμυνα πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Κλειδί της νίκης θεωρώ πως ήταν η πολύ καλή άμυνα, ο Σπανούλης, αλλά και όλη η ομάδα που πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις».

Και κατέληξε λέγοντας πως «ήταν πραγματικά δύσκολο όταν οι παίκτες μου άρχισαν να κάνουν λάθη. Είχα μόλις ένα τάιμ άουτ και δεν μπορούσα να το ξοδέψω λέγοντας τους γιατί το κάνατε αυτό και γιατί το κάνατε το άλλο. Ηταν πραγματικά δύσκολο. Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά και οι δύο ομάδες έκαναν λάθη. Όπως είπα, όμως, και πριν το θετικό είναι ότι ποτέ δεν σταματήσαμε να παλεύουμε. Αυτά τα λάθη ήταν πραγματικά απίστευτα».

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x