Pick & Roll

Ο Batman, μια ζεστή αγκαλιά και τα σκουπίδια στην πόρτα του γείτονα…

Πρόσεξε πως πάει η εξίσωση από το Καλοκαίρι στο Φθινόπωρο. Παγωτό -> κανταΐφι, ομπρέλα θαλάσσης -> ομπρέλα βροχής, ροζ t-shirt -> μαύρο αδιάβροχο, freddo espresso -> ΝΕΣ, παραλία -> βουνό, με τα πόδια -> με ταξί, σαλάτα -> φακές. Και φυσικά... Εθνική -> σύλλογοι.Πάμε λοιπόν να δούμε τους 12 χάλκινους της Πολωνίας με μορφή των 12 παικτών της σεζόν 2009-10

Γράφει ο Γιώργος Γαβριλάκης

Πρόσεξε πως πάει η εξίσωση από το Καλοκαίρι στο Φθινόπωρο. Παγωτό -> κανταΐφι, ομπρέλα θαλάσσης -> ομπρέλα βροχής, ροζ t-shirt -> μαύρο αδιάβροχο, freddo espresso -> ΝΕΣ, παραλία -> βουνό, με τα πόδια -> με ταξί, σαλάτα -> φακές. Και φυσικά... Εθνική -> σύλλογοι.Πάμε λοιπόν να δούμε τους 12 χάλκινους της Πολωνίας με μορφή των 12 παικτών της σεζόν 2009-10

Νο4 Γιάννης Καλαμπόκης

Δεν έχει ομάδα! Σύντομα θα βρει και εκεί που θα παίξει θα κάνει πολλά καλά πράγματα μέσα στο γήπεδο.

Νο5 Γιάννης Μπουρούσης

Προέρχεται από εκπληκτική σεζόν και ανταμείφθηκε με ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Το θέμα είναι να δείξει αν μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος. Δεν θα πρέπει να σταματήσει εδώ και μάλλον δεν έχει σκοπό να το κάνει.

Νο6 Νίκος Ζήσης

Το ταξίδι του ανά τον κόσμο συνεχίζεται. Μετά τη Ρωσία, στάση στην Ιταλία. Η Ζήσης πήγε στη Σιένα, γνωρίζει την χώρα (έπαιζε στην Μπενετόν Τρεβίζο) αλλά σίγουρα θα ψάξει έναν σημαντικό ρόλο.

Νο7 Βασίλης Σπανούλης

Είναι στο καλύτερo σημείο της καριέρα του. Πέρσι πήρε τα... πάντα με τον Παναθηναϊκό, ηγήθηκε της Εθνικής στην Πολωνία. Σύντομα θα γίνει πατέρας και απλά περιμένουμε τη συνέχεια...

Νο8 Νικ Καλάθης

Σεζόν προσαρμογής! Αν η Πολωνία και το Ευρωμπάσκετ ήταν κάτι εντυπωσιακά πρωτόγνωρο για τον 20χρονο ελληνοαμερικάνο, μάλλον δεν έχει κατά νου τι σημαίνει Παναθηναϊκός -και Ζοτς!

Νο9 Αντώνης Φώτσης

Ο Αντώνης δεν είναι μικρός. Μεγάλωσε! Ακόμα και όταν γεράσει όμως, θα είναι... νεανικός. Σε όλα του. Αυτή είναι και η μαγεία του. Ο Φώτσης έχει παίξει παντού και πάντα έχει τον τρόπο του να βρίσκει την άκρη και να επιστρέφει με το χαμόγελο.

Νο10 Γιώργος Πρίντεζης

Ο Ολυμπιακός είναι το πάθος του και θα συνεχίσει να είναι. Μόνο που μετά από τόσα χρόνια θα τον αποχωριστεί. Ενδεχομένως και για πάντα -ως επαγγελματίας. Αφήνει την Ελλάδα πίσω του και πάει στην Ισπανία και τη Μάλαγα. Εχει προοδεύσει αρκετά, έχει ταλέντο, περιμένουμε να δούμε τη διεθνή καριέρα του. Ελπίζω να μην είναι σαν του Σάκη! Μάλλον, δεν ελπίζω. Είμαι σίγουρος πως δεν θα είναι σαν του Σάκη (εννοώ... θα είναι καλύτερη -μην παρεξηγηθούμε κιόλας).

Νο11 Ανδρέας Γλυνιαδάκης

Πήγε στον Ολυμπιακό. Είναι η μεταγραφή που του δίνει δύναμη για το μέλλον. Δεν αλλάζει όμως, πολλά πράγματα για τον ίδιο. Θα συνεχίζει να παλεύει όσο είναι στο παρκέ και να κάνει αυτά που άλλοι σνομπάρουν. Να παίζει άμυνα με την ψυχή του. Ισως και κάπως υπερβολικά μερικές φορές.

Νο12 Κώστας Καϊμακόγλου

Είναι στην κατάλληλη ηλικία για να παίξει το καλό του μπάσκετ. Ο 26χρονος φόργουορντ, δυναμικός στο παιχνίδι, ίσως περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον διεθνή, ...ανήκει στο Μαρούσι. Πρέπει πάντα να έχετε ένα μάτι πάνω του. Το αξίζει.

Νο13 Κώστας Κουφός

Ο δύσκολος δρόμος του συνεχίζεται. Το ταξίδι του στον πλανήτη των σκληρών με σκοπό να αποδείξει την αξία του δεν έχει σταματημό. Στα 20 του έπαιξε στο Ευρωμπάσκετ και ήδη επέστρεψε στις ΗΠΑ για να ετοιμαστεί για τη δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ. Ο σέντερ των Τζαζ έχει προοπτική και πρέπει να παλέψει με τα θηρία.

Νο14 Στράτος Περπέρογλου

Μπράβο, μπράβο και ξανά μπράβο. Ο βασικός σμολ φόργουορντ της εθνικής ομάδας και του Παναθηναϊκού βάζει συνέχεια στη συλλογή του διακρίσεις. Και ατομικές και ομαδικές. Ειδικά για τις ομαδικές είναι ο κατάλληλος άνθρωπος. Αυτό που σκέφτεται πάντα τον συμπαίκτη, τον δίπλα, τον συνάνθρωπο, τον άλλον. Δεν αφήνει τα σκουπίδια στην πόρτα του γείτονα και κάνει όλα όσα ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν.

Νο15 Σοφοκλής Σχορτσανίτης

Ολοι θέλουν να δώσουν μια ζεστή αγκαλιά στον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Και γιατί ήταν σπουδαίος στο Ευρωμπάσκετ, κυρίως όμως γιατί όλοι θέλουν να τον βλέπουν συνέχεια να παίζει μπάσκετ αυτού του επιπέδου.

Υ.Γ: Κι επειδή pick n' roll με ένα άτομο δεν γίνεται, μπορείτε να μου κάνετε σκριν με μηνύματα, ιδέες και παρατηρήσεις στο g.gavrilakis@gmail.com.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x