Pick & Roll

ΝΒΑ ανάλυση Vol.2

Η ανάλυση συνεχίζεται με σοβαρότητα και φροντίδα. Και προδέρμ. Την πρώτη φορά με πίεσε ο «Goat» να γράψω για τις ομάδες του ΝΒΑ. Βέβαια άλλο που δεν ήθελα. Τώρα, το είχε ξεχάσει πως έχουμε το δεύτερο μέρος (από τα τρία) της Ανατολής. Μετά από την αναφορά στην Ατλάντικ, έρχεται αυτή της Σέντραλ. Ας μην τα πολυλογώ...

Γράφει ο Γιώργος Γαβριλάκης

Η ανάλυση συνεχίζεται με σοβαρότητα και φροντίδα. Και προδέρμ. Την πρώτη φορά με πίεσε ο «Goat» να γράψω για τις ομάδες του ΝΒΑ. Βέβαια άλλο που δεν ήθελα. Τώρα, το είχε ξεχάσει πως έχουμε το δεύτερο μέρος (από τα τρία) της Ανατολής. Μετά από την αναφορά στην Ατλάντικ, έρχεται αυτή της Σέντραλ. Ας μην τα πολυλογώ...

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Ο ΛεΜπρον έψαχνε έναν σύντροφο ακόμα για να πάρει το πρωτάθλημα. Διότι πέρσι με τον Μο Ουίλιαμς τα κατάφερε μία χαρά, αλλά ήρθε η ώρα του αποκλεισμού (από το Ορλάντο). Τώρα έχει μαζί του και τον Σακίλ Ο'Νιλ. Έναν άνθρωπο που ξέρει πολλά -πάρα πολλά- και ανάμεσά σε αυτά ξέρει να παίρνει και πρωταθλήματα. Τρία με τους Λέικερς και ένα με τους Μαιάμι Χιτ είναι η συγκομιδή του. Πέρσι στην κανονική περίοδο οι Καβαλίερς έκαναν το εντυπωσιακό 66-16. Και τώρα θέλουν το καλύτερο ρεκόρ της Ανατολής, μπορούν να το πάρουν, αλλά το ερώτημα είναι αν μπορούν να πάρουν (πιθανότατα από τους Λέικερς) και το Νο1 ολόκληρου του ΝΒΑ.

Σικάγο Μπουλς

Οι Μπουλς έχασαν τον Μπεν Γκόρντον, αλλά δεν τα έβαψαν μαύρα. Σκοπεύουν να στηρίξουν όλο το παιχνίδι τους στον Ντέρικ Ρόουζ (...και καλά θα κάνουν). Ο περσινός ρούκι της σεζόν, τώρα θέλει να γίνει All-Star. Μπορεί να κάνει τη διαφορά και η ομάδα του ανήκει. Πολλά νέα πρόσωπα δεν υπάρχουν, αν και έγιναν δύο επιλογές πρώτου γύρου στο ντραφτ, που ακόμα δεν ξέρουμε σε τι επίπεδο βρίσκονται και πόσο άμεσα μπορούν να βοηθήσουν. Ένα θετικό στην ομάδα είναι η επιστροφή χωρίς προβλήματα τραυματισμών του Λούολ Ντενγκ.

Ντιτρόιτ Πίστονς

Πέρσι μία ομάδα που μας είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να εμφανίζεται ως πρωταγωνίστρια έχασε τα πλέι οφ. Ήταν εκτός. Φέτος παρά το γεγονός ότι ο Αλεν Αϊβερσον έφυγε, ενώ τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο Ρασίντ Ουάλας, ήρθαν δύο παίκτες που μαζί με τους Ρίτσαρντ Χάμιλτον και Ταισόν Πρινς μπορούν να κάνουν μεγάλα πράγματα. Πρόκειται για τον σούπερ σκόρερ Μπεν Γκόρντον από το Σικάγο και τον πλήρη φόργουορντ Τσάρλι Βιλανουέβα, ο οποίος έφυγε από το Μιλγουόκι και κατέληξε στην Motortown. Για πολλούς οι Πίστονς έκαναν τις καλύτερες προσθήκες του καλοκαιριού.

Ιντιάνα Πέισερς

Οι Πέισερς έχουν έναν... μεγάλο παίκτη. Το όνομά του είναι Ντάνι Γκρέιντζερ και αν βγάλουμε από τη μέση τον ασύγκριτο πλέον ΛεΜπρον Τζέιμς, είναι ο καλύτερος σμολ φόργουορντ του ΝΒΑ -αν όχι του πλανήτη ολόκληρου. Ένας φοβερός επιθετικός παίκτης, που σκοράρει για πλάκα για τρεις, έχει δυναμικές κινήσεις, ξέρει να καρφώνει και δεν χάνει βολές ακόμα και αν κάποιος του κουνάει πέρα- δώθε τη μπασκέτα. Ακόμη και αν του την κρύψουν σε κάποιο δωμάτιο, αυτός θα ευστοχήσει. Στην Ιντιάνα όμως, είναι μόνος του. Ο TJ Φορντ είναι καλός πλέι μέικερ, αλλά και αυτός είναι μόνος του στη θέση, διότι ο Τζάρετ Τζακ έφυγε. Με τον Τρόι Μέρφι ως τον πιο αξιόπιστο -πέραν βέβαια του Γκρέιντζερ- και τον Μάικ Ντανλίβι ακόμα τραυματία οι Πέισερς δεν έχουν τύχη.

Μιλγουόκι Μπακς

Περιμένοντας τον Μάικλ Ρεντ να επιστρέψει με... μάχιμο ρόλο και να βάλει στο βιβλίο της ιστορίας τον περσινό σοβαρό τραυματισμό τους οι Μπακς έκαναν κινήσεις με μεγάλο ρίσκο. Έδιωξαν έναν σταρ (τον Ρίτσαρντ Τζέφερσον που τον έδωσαν στο Σαν Αντόνιο), δεν πήραν κάτι εντυπωσιακό και σκοπεύουν να κάνουν ηγέτες νέα πρόσωπα. Πέραν του Ρεντ. Αυτά τα νέα πρόσωπα είναι ο Αντριου Μπόγκατ και ο ρούκι Μπράντον Τζένινγκς. Ναι το παλικαράκι που έπαιξε πέρσι στη Ρόμα το Μιλγουόκι στηρίζει πάνω του το μέλλον.

Υ.Γ: Κι επειδή pick n' roll με ένα άτομο δεν γίνεται, μπορείτε να μου κάνετε σκριν με μηνύματα, ιδέες και παρατηρήσεις στο g.gavrilakis@gmail.com.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x