Pick & Roll

O Λίνας και ο Λίνος….

Το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε και ήδη κάποια συμπεράσματα βγήκαν. Εκπλήξεις, δεν υπήρξαν στα έξι πρώτα ματς της Α1 και δύσκολα θα υπάρξουν αφού ο Παναθηναϊκός θα περάσει άνετα από τη Λάρισα ενώ το Περιστέρι-Πανιώνιος είναι ντέρμπι και όποιος και να νικήσει δεν θα είναι έκπληξη.

Γράφει ο Αντώνης Κατσίκης

Το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε και ήδη κάποια συμπεράσματα βγήκαν. Εκπλήξεις, δεν υπήρξαν στα έξι πρώτα ματς της Α1 και δύσκολα θα υπάρξουν αφού ο Παναθηναϊκός θα περάσει άνετα από τη Λάρισα ενώ το Περιστέρι-Πανιώνιος είναι ντέρμπι και όποιος και να νικήσει δεν θα είναι έκπληξη.

Με τη βοήθεια του τηλεκοντρόλ και του ζάπινγκ καταφέραμε να συλλέξουμε τις πρώτες εικόνες των 10 ομάδων που αγωνίστηκαν στην πρεμιέρα. Ας αναλύσουμε λοιπόν τι ήταν αυτό που είδαμε την πρώτη ημέρα του φετινού πρωταθλήματος.

Άρης- Ολυμπιακός

Το ντέρμπι της αγωνιστικής βάφτηκε «ερυθρόλευκο» για πολλούς και διάφορους λόγους. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη έδειξε πως έχει ανέβει ένα ακόμη επίπεδο σε σχέση με πέρσι και έτσι τα μόνο ματς που θα έχουν ενδιαφέρον- σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεση νίκη- στη φετινή Α1 θα είναι αυτά με τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Πειραιά τελείωσε πέρσι την κανονική περίοδο με 25 νίκες και μόλις μια ήττα. Κάτι που μπορεί να επαναλάβει και φέτος. Αυτό που κρατάμε από το ματς είναι η εντυπωσιακή εμφάνιση του Λίνας Κλέιζα και η ελπιδοφόρα του Λίνου Χρυσικόπουλου.

ΑΕΚ-Τρίκαλα

Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα έπρεπε-κατά τη γνώμη μου- να διεξαχθεί. Πρόκειται για αλλοίωση του πρωταθλήματος αυτό που συνέβη σήμερα και νομίζω πως είναι ξεκάθαρο το γιατί. Η «Ένωση» έπαιξε χωρίς τους ξένους της και η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου πήρε τη νίκη. Από την επόμενη αγωνιστική, όμως, οι «κιτρινόμαυροι» θα παίζουν κομπλέ. Γιατί λοιπόν να μην διαμαρτυρηθούν ο Ηλυσιακός, το Περιστέρι, η Καβάλα, ο Κολοσσός ή και όποια άλλη ομάδα παλέψει για την παραμονή της. Δηλαδή όλες αυτές οι ομάδες που αναφέραμε, με την ΑΕΚ κομπλέ, θα περάσουν με νίκη από το Ελληνικό;

Κολοσσός Ρόδου-Ηλυσιακός

Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να αντισταθεί τόσο πολύ ο Ηλυσιακός. Σημασία, όμως, δεν έχει τι πιστεύω εγώ αλλά τι πραγματικά γίνεται και αυτό που έδειξε η ομάδα του Στέργιου Κουφού κόντρα στους «θαλασσί» του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι πως θα είναι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Όσο για τους Ροδίτες, αν δεν «χτυπηθούν» και φέτος από κάποιο τραυματισμό, λογικά θα μπουν στα πλέι οφ.

Μαρούσι-Καβάλα

Η Καβάλα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κούραση και την απογοήτευση της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα από το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την Ευρωλίγκα. Αλλά συνέβη κάτι παράξενο. Ενώ κανονικά θα έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο να έχει δυνάμεις το Μαρούσι και στο δεύτερο να άρχιζε να πέφτει και εκεί να χτυπούσε η ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη, έγινε το ακριβώς αντίθετο. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα των «βορείων προαστίων» ήταν κακή, αλλά στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης ο Κώστας Καϊμακόγλου και η παρέα του έκαναν επίδειξη δύναμης. Λογική επικράτηση.

Πανελλήνιος-ΠΑΟΚ

Οι «Ολυμπιονίκες» νομίζω πως ήταν η ομάδα που εντυπωσίασε με την πρεμιέρα της περισσότερο από κάθε άλλη. Παίζοντας κατά διαστήματα διαστημικό μπάσκετ, οι παίκτες του Ηλία Ζούρου διέσυραν τον ΠΑΟΚ που έδειξε να μην ξέρει που πατάει και που βρίσκεται. Μάλλον έφτασε η χρονιά που ο Πανελλήνιος θα μπει επιτέλους στην τετράδα. Όσο για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου. Ο Έλληνας τεχνικός μοιάζει να είναι η μόνη ελπίδα του «δικεφάλου του βορρά». Το μόνο που δεν έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος-ακόμη τουλάχιστον- είναι να μπει να παίξει.

Για απορίες, σχόλια, παρατηρήσεις στο antonis33@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x