Pick & Roll

Στους δύο τρίτος δεν χωρεί!

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Μαρούσι έδωσαν τον δεύτερο φετινό τους αγώνα για την Ευρωλίγκα με τους «πράσινους» να κλέβουν τις εντυπώσεις, τους «κιτρινόμαυρους» να εκπλήσσουν θετικά και τους «ερυθρόλευκους» να απογοητεύουν.

Γράφει ο Αντώνης Κατσίκης

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Μαρούσι έδωσαν τον δεύτερο φετινό τους αγώνα για την Ευρωλίγκα με τους «πράσινους» να κλέβουν τις εντυπώσεις, τους «κιτρινόμαυρους» να εκπλήσσουν θετικά και τους «ερυθρόλευκους» να απογοητεύουν.

Όπως συνέβη και την πρώτη αγωνιστική, οι δύο από τις τρεις ομάδες μας κέρδισαν, αλλά η διαφορά της δεύτερης αγωνιστικής σε σχέση με την πρεμιέρα είναι πως αυτή τη φορά υπήρξε και ομάδα (Ολυμπιακός) που απογοήτευσε. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη ηττήθηκε πολύ πιο εύκολα από ό,τι μαρτυρά το τελικό σκορ από τη Μάλαγα και προβλημάτισε.

Οι Ισπανοί, χωρίς να διαθέτουν κάποια σπουδαία ομάδα, έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στο παρκέ γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε αντίπαλος απέναντι τους. Η ομάδα του Πειραιά έδινε την εικόνα πως θα κερδίσει μόνο με τις φανέλες και αυτό το πλήρωσε. Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να κριθεί οποιοσδήποτε και η ψυχρή λογική μιλά για μια κακή βραδιά. Το μέλλον θα δείξει.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη σμπαράλιασε την ταλαίπωρη Κίμκι που είχε, λέει, ως στόχο να φανεί ανταγωνιστική στο ΟΑΚΑ. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ξεκουράστηκε το καλοκαίρι και δείχνει έτοιμος για μια μεγάλη σεζόν. Το ίδιο και ο Νίκολα Πέκοβιτς, ο οποίος έχει έρθει με φόρα από τα παιχνίδια της εθνικής Μαυροβουνίου. Ποιος άραγε λησμόνησε χθες τις απουσίες των Πρωταθλητών Ευρώπης και νταμπλούχων Ελλάδος; Δηλαδή αν έπαιζαν και οι Μπατίστ, Γιασικεβίτσιους και Τσαρτσαρής πόσο παραπάνω θα ήταν το σκορ από το τελικό 101-66; Οι «πράσινοι» έχουν μπει εδώ και πολλά χρόνια στον ίσιο δρόμο και δύσκολα μπορεί κάποιος να τους βγάλει εκτός τροχιάς.

Όσο για το…ταλαιπωρημένο-αλλά όχι ταλαίπωρο-Μαρούσι, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν είναι η πιο ταλαντούχα ομάδα της Ευρώπης. Δεν έχει ούτε τους τίτλους, αλλά ούτε και τη βαριά φανέλα των υπολοίπων ομάδων της διοργάνωσης. Τα παιδιά, όμως, της ομάδας των «βορείων προαστίων» έχουν τόση καρδιά που κάλλιστα θα μπορούσαν να δανείσουν και σε όλες τις άλλες ομάδες της Ευρωλίγκας και να τους μείνει κιόλας. Τους αξίζουν χίλια μπράβο! Τα καλύτερα έρχονται…

Για απορίες, σχόλια, παρατηρήσεις στο antonis33@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x