Pick & Roll

Fantasy ή πραγματικότητα;

Στην πραγματικότητα δεν έχει μεγάλη ουσία να αναφέρω τις ομάδες που έχουν κάνει αίσθηση στο ξεκίνημα του ΝΒΑ. Δεν έχει αξία να γράψω κάτι παραπάνω από αυτό: Οι Σανς και οι Χιτ έχουν αρχίσει δυναμικά (3-0) και μάλιστα είναι ομάδες που στα περσινά πλέι οφ δεν έλαβαν μέρος.

Γράφει ο Γιώργος Γαβριλάκης

Στην πραγματικότητα δεν έχει μεγάλη ουσία να αναφέρω τις ομάδες που έχουν κάνει αίσθηση στο ξεκίνημα του ΝΒΑ. Δεν έχει αξία να γράψω κάτι παραπάνω από αυτό: Οι Σανς και οι Χιτ έχουν αρχίσει δυναμικά (3-0) και μάλιστα είναι ομάδες που στα περσινά πλέι οφ δεν έλαβαν μέρος. Οι Καβαλίερς, από την άλλη έχουν κάνει δύο ήττες νωρίς νωρίς (2-2) και οι Κλίπερς (0-4) με τους Νικς (0-3) δεν φαίνεται να μπορούν να ξεκολλήσουν από τον... πάτο. Στην ουσία; Μία απλή παρατήρηση κάνω, που προφανώς την έχετε εντοπίσει και -επίσης προφανώς- δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Αυτό γιατί το ΝΒΑ αφορά λίγκα που η κανονική της διάρκεια έχει στο πρόγραμμα 82 ματς για κάθε ομάδα!

Οπότε θα ήταν προτιμότερο και πιο ενδιαφέρον να μεταφέρουμε την αναφορά στα πρόσωπα. Στους σταρς που έχουν ξεκινήσει καλά, σπουδαία, εντυπωσιακά ή σε αυτούς που πάνε άκλαφτοι, μας πούλησαν ή κάνουν τρύπες στο νερό. Αλλωστε, στη ζωή μας πλέον έχει μπει για τα καλά και το fantasy. Ολοι οι φαν του ΝΒΑ που σέβονται τον εαυτό τους έχουν μπει σε μία λίγκα, έχουν φτιάξει την ομάδα τους –ή ακόμα προσπαθούν να την φτιάξουν ή να την βελτιώσουν (όπως εγώ που το σύστημα με… έριξε και για μία ακόμα φορά έχω μια έφεση με τους τραυματίες).

Ολοι οι λάτρεις από το πρώτο τζάμπολ έχουν… κολλήσει και δεν θα ξεκολλήσουν μέχρι τέλους. Να εμείς ως ΝovaΣπορ FM και SportDay έχουμε το δικό μας πρωτάθλημα. Το ξέρατε πως ο Μιαούλης είναι μετρ του είδους. Από τους ψαγμένους του fantasy. Ο Γκαραγκάνης πολύ δυνατός, ο Χονδροθύμιος βετεράνος, ο Ηρακλής Αντύπας σκληρός διαπραγματευτείς στις ανταλλαγές και οι ποδοσφαιρικοί-διεθνατζείδες της SportDay (Καραγιάννης –ο περσινός πρωταθλητής-, Μήλιος νέος αλλά δυνατός, Δεπόλλας και ο… ρούκι Μανωλίδης) έτοιμοι ακόμα και για την πρωτιά.

Πάντως, μετά την πρώτη εβδομάδα, πρωτοπόρος είναι ο… δικός σας. Ο σαϊτάκιας, ο Κατσίκης. Και αυτό όχι γιατί έκανε τίποτα το ιδιαίτερο. Τον έφτιαξα εγώ. Σκέφτηκα ο Αρίνας μετά από 1,5 χρόνο εκτός δράσης θα μπει σιγά σιγά στο παιχνίδι και πως ο Ντανίλο Γκαλινάρι δεν πρόκειται να κάνει και τίποτα σπουδαίο. Του τους έδωσα και πήρα Βινς Κάρτερ και Νενέ Χιλάριο. Πριν προλάβω να σκεφτώ πως τον έπιασα κότσο, ο Αρίνας ξεκίνησε και την πρώτη εβδομάδα είχε 28+ πόντους μέσο όρο. Και ο Ιταλός 22+ με 18 τρίποντα σε τρία ματς!!! Γάτα ο Κατσίκης!Ετσι θα μπλέξω και την ιστορία του pick n’ roll. Με τις εκπλήξεις και τις απογοητεύσεις τους ξεκινήματος.

Εντάξει! Για τον Αρίνας πάει στο καλό. Αλλά με τον Γκαλινάρι δεν μπορώ να το χωνέψω. Ο Ντ’Αντόνι, προπονητής του στη Νέα Υόρκη το είπε. Δεν το είπε; «Είναι ο καλύτερος σουτέρ που έχω δει!». Χα, χα, τρελάθηκε, σιγά τα οά! Τέτοια σχόλια ακούστηκαν. Να, που έχει δίκιο και ο Ιταλός τα βάζει όλα! 8/16 είχε στο τελευταίο του ματς της πρώτης εβδομάδας.
Πρώτη αποτυχημένη μου επιλογή.

Δεύτερη; Ο Ράιαν Αντερσον δεν είχε δοθεί σε καμία ομάδα. Είναι ο φόργουορντ που πήγε στο Ορλάντο από το Νιου Τζέρσεϊ μαζί με τον Βινς Κάρτερ. Οι Μάτζικ τον ενεργοποίησαν από τον πρισίζον αφούο Ρασάρντ Λιούις είναι τιμωρημένος για10 ματς. Ελεγα να τον πάρω, δεν τον πήρα και ο λευκός φόργουορντ βάζεις κάτι 20άρες ξεγυρισμένες.

Ανάλογη και η περίπτωση του Τσάνινγκ Φράι στο Φοίνιξ, που τον βούτηξε ο Μιαούλης μέσα από τα χέρια μου. Βασικός στους Σανς τώρα που δεν υπάρχει ο Σακίλ, δεν παίρνει ριμπάουντ, ούτε κοψίματα κάνει, αλλά σκοράρει κατά βούληση: 25 πόντοι με 6/10 τρίποντα το καλύτερο παιχνίδι του μέχρι στιγμής, αλλά δεν θα σταματήσει εδώ.

Ο επόμενος της παρέας των… λαμπερών είναι το παλικάρι μου. Το καμάρι μου, που δυστυχώς το σύστημα του fantasy δεν μου τον έδωσε. Πρόκειται για τον 23χρονο Λου Ουίλιαμς των Σίξερς, ο οποίος ξεκίνησε την 5η σεζόν τους στο ΝΒΑ! Τώρα δείχνει ποιος πραγματικά είναι. Στα πρώτα τρία ματς της Φιλαδέλφεια είχε 20.5 πόντους και πιστέψτε με φέτος δεν πρόκειται να έχει σε όλη τη σεζόν κάτω από 17.5 πόντους. Στοίχημα!

Ακόμα περισσότερους θα έχει ο Τρεβόρ Αρίζα, τον οποίο οι Λέικερς τον άφησαν ελεύθερο για να πάρουν τον Αρτέστ, επίσης ελεύθερος από τους Ρόκετς. Εν τέλει έγινε μια σχετική.. . τράμπα και ο Αρίζα πήγε στο Χιούστον, με τον Αρτέστ να υπογράφει στο Λ.Α. με τους Λέικερς. Το θέμα είναι ότι εντυπωσιάζει ο Αρίζα, όχι ο Αρτέστ. Εχει 23.3 πόντους, έναντι μόλις 8.3!

Και έτσι, θα… μπλέξω και τις απογοητεύσεις του ξεκινήματος. Ελπίζω ο ρούκι Τζέιμς Χάρντεν να βελτιωθεί. Τον έχω στην ομάδα μου –αν και δεν το βλέπω για πολύ ακόμα. Εϊναι το Νο3 του Ντραφτ από τους Οκλαχόμα Σίτι και φαίνεται πως θέλει χρόνο προσαρμογής (αντίθετα με ρούκι όπως ο Τζένινγκς στους Μπακς, ο Τιρέκε Εβανς στο Σακραμέντο και ο Τι Λόσον στο Ντένβερ και ο Τζόνι Φλιν στη Μινεσότα). Εχει λίγο παραπάνω από 4 πόντους ανά αγώνα και λίγες πρωτοβουλίες στην επίθεση.

Συνεχίζω με δεύτερο ρούκι απογοήτευση. Για τον 19χρονο Τζρου Χολιντέι όλοι είχαν καλά λόγια να πουν στη Φιλαδέλφεια. Τώρα κάτι δεν τους αρέσει, γι’ αυτό και στα πρώτα τρία ματς έχει παίξει συνολικά 6 λεπτά. Εδώ να μου πείτε παίκτες με την εμπειρία και την κλάση του Αντρέ Μίλερ έχουν κάνει… βουτιά στο κενό. Για καλό τον πήραν οι Μπλέιζερς; Ερχεται από τον πάγκο πίσω από τον Στιβ Μπλέικ, αλλά κακώς.

Κανονικά έτσι όπως παίζει στο ξεκίνημα πρέπει να έρχεται από την… εξέδρα (και να μένει εκεί). Γενικά όμως, μάλλον το έχουν οι γκαρντ το πρόβλημα τώρα στην αρχή. Ο TJ φορντ για παράδειγμα, παίζει πολύ, είναι βασικός στους Πέισερς, πέρσι είχε 15.5 πόντους και 5.6 ασίστ μέσο όρο και στα πρώτα ματς έχει 5 πόντους και 1.7 ασίστ. Επιτυχία ε; Εχω κάνει ήδη πρόταση να τον πάρω στην ομάδα μου, γιατί τον πιστεύω.Ξέρεται πως αλλάζουν αυτά ε;

Υ.Γ.: Είναι μία εισαγωγή σε ανάλυση τύπου… fantasy. Ελπίζω παράλληλα, να κάνω μια… σφυγμομέτρηση για να δω πόσοι παίζουν fantasy. Αν είναι πολλοί θα καθιερώσουμε μία συχνή στήλη για συμβουλές στους παίκτες

Υ.Γ.: Στο yahoo είναι το μαγικό Fantasy, προλαβαίνετε να φτιάξετε λίγκα και ας χάσετε μια ή δυο εβδομάδες. Απλά είναι ένα σύνθετο παιχνίδι. Θέλει… διάβασμα. Είναι όμως τέλειο!

Υ.Γ.: Κι επειδή pick n’ roll με ένα άτομο δεν γίνεται. Ζητάω σκριν στο g.gavrilakis@gmail.com.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x