Pick & Roll

Όλα κρέμονται σε μια κλωστή

Ο Ολυμπιακός έδωσε μια ακόμη παράσταση χθες στο ΣΕΦ απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ και έγινε το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ που θα γίνει στο Παρίσι. Και τα σημάδια που στέλνουν τους Κυπελλούχους Ελλάδος στην πόλη του φωτός είναι πολλά.

Γράφει ο Αντώνης Κατσίκης

Ο Ολυμπιακός έδωσε μια ακόμη παράσταση χθες στο ΣΕΦ απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ και έγινε το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ που θα γίνει στο Παρίσι. Και τα σημάδια που στέλνουν τους Κυπελλούχους Ελλάδος στην πόλη του φωτός είναι πολλά. Το πλεονέκτημα έδρας, η αδύναμη αντίπαλος Πρόκομ, αλλά και το σπουδαίο μπάσκετ που παίζουν οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη, κάνουν τον Ολυμπιακό απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Είναι, όμως, έτσι;
Έχουμε δει και στο παρελθόν να δημιουργούνται αντίστοιχα ζευγάρια στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και τις περισσότερες φορές το φαβορί είναι αυτό που τσεκάρει το εισιτήριο του για το Φάιναλ Φορ.

Όλα, όμως, κρέμονται σε μια κλωστή. Ένα στραβό αποτέλεσμα στα πρώτα δύο ματς μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Γι’αυτό και στον Ολυμπιακό θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους…114. Οι Πολωνοί δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Προκρίθηκαν για πρώτη φορά στα προημιτελικά και αυτό φαίνεται πως τους αρκεί. Δεν έχουν παραστάσεις από τέτοιους αγώνες, αλλά ούτε και την ποιότητα να πάρουν παιχνίδι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Επειδή, όμως, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως οι «ερυθρόλευκοι» θα πάρουν και τα δύο ματς στο ΣΕΦ, οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αν ο Ολυμπιακός παίξει κόντρα στην Πρόκομ όπως παίζει τον τελευταίο μήνα, τότε το λογικό είναι το κοντέρ να γράψει 3-0. Συμπερασματικά, τα δύο παιχνίδια που φαίνεται να είναι τα κλειδιά για την πρόκριση, είναι αυτά που θα ανοίξουν τη σειρά στο ΣΕΦ. Αν ο Κυπελλούχος Ελλάδος ξεκινήσει με 2-0, τότε η σειρά δεν θα γυρίσει στον Πειραιά.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε χθες κόντρα στην Παρτιζάν για την πάρτη του. Για τα πέντε αστέρια που έχει στη φανέλα του αποδεικνύοντας πως όλες αυτές οι θεωρίες συνομωσίας δεν ευσταθούσαν. «Θα δώσει το ματς στους φίλους του της Παρτιζάν» έλεγαν οι μισοί για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Τι κίνητρο έχει ο Παναθηναϊκός» αναρωτιόντουσαν οι υπόλοιποι. Οι «πράσινοι» βούλωσαν τα στόματα όλων με την εντυπωσιακή τους εμφάνιση και το τελικό 82-66. Στο «τριφύλλι» έχουν ακόμη μια υποχρέωση στο ΤΟΠ-16 και δεν πρόκειται να την δουν ως αγγαρεία. Αν το Μαρούσι καταφέρει να κερδίσει και πάλι τον Παναθηναϊκό, τότε μαγκιά του. Αλλά όλοι αυτοί που δημιουργούν σενάρια στο μυαλό τους, ας ξαναδούν το χθεσινό ματς στην «Χάλα Πιονίρ».

Για απορίες, σχόλια, παρατηρήσεις στο antonis33@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x