Pick & Roll

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Η περίοδος…προετοιμασίας για τις ομάδες του ΝΒΑ φτάνει στο τέλος της. Και ο «πόλεμος» (πλέι οφ) ξεκινά. Οι 15 από τις 16 ομάδες που θα πάρουν μέρος στα φετινά πλέι οφ έχουν ήδη γίνει γνωστές εδώ και καιρό και η τελευταία θα γίνει γνωστή μόλις σβήσουν τα φώτα της κανονικής περιόδου.

Γράφει ο Αντώνης Κατσίκης

Η περίοδος…προετοιμασίας για τις ομάδες του ΝΒΑ φτάνει στο τέλος της. Και ο «πόλεμος» (πλέι οφ) ξεκινά. Οι 15 από τις 16 ομάδες που θα πάρουν μέρος στα φετινά πλέι οφ έχουν ήδη γίνει γνωστές εδώ και καιρό και η τελευταία θα γίνει γνωστή μόλις σβήσουν τα φώτα της κανονικής περιόδου. Σικάγο Μπουλς και Τορόντο Ράπτορς είναι οι δύο ομάδες που παλεύουν για το τελευταίο εισιτήριο με τους «Ταύρους» να έχουν το πλεονέκτημα μετά τη νίκη τους στον Καναδά. Θα ακουστεί κλισέ, αλλά τα φετινά πλέι οφ αναμένεται να είναι τα συναρπαστικότερα των τελευταίων ετών.

Και αυτό γιατί οι αποστάσεις ανάμεσα στις ομάδες είναι απειροελάχιστες. Φτάνει μόνο να δει κάποιος τι συμβαίνει στη Δύση. Ο δεύτερος της κανονικής περιόδου απέχει μόλις μια νίκη από τον πέμπτο και τρεις από τον όγδοο. Θα πρέπει μάλιστα οι ομάδες να δώσουν και τα τελευταία δύο τους παιχνίδια για να μάθουμε και από ποια θέση…θα εκκινήσουν στα πλέι οφ. Τα πράγματα στην Ανατολή είναι κάπως πιο ξεκάθαρα, αλλά και εκεί είπαμε πως ακόμη δύο ομάδες παλεύουν για το τελευταίο εισιτήριο.

Οι αναλύσεις και οι προβλέψεις μπορούν να περιμένουν αφού ακόμη δεν έχει δημιουργηθεί καλά-καλά ούτε ένα ζευγάρι στα πλέι οφ (σ.σ Ορλάντο Μάτζικ-Σάρλοτ Μπόμπκατς το μοναδικό), αλλά και μόνο το ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τελευταία ημέρα για να μάθουμε τα…σταυρώματα λέει πολλά. Άλλες χρονιές, τέτοια εποχή, κάποιος «ειδικός» θα μπορούσε να βγάλει μέχρι και το ποιες ομάδες θα είναι στον τελικό. Φέτος, όμως, όλα είναι διαφορετικά. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να πει με σιγουριά ούτε τα ζευγάρια του πρώτου γύρου των πλέι οφ. Και ας έχουν δώσει οι ομάδες τους 80 από τους 82 αγώνες τους. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…

Για απορίες, σχόλια, παρατηρήσεις στο antonis33@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x