Pick & Roll

Όσο αντέχει ο Ντάνκαν, οι Σπερς θα είναι στο παιχνίδι

Στην Ανατολική Περιφέρεια τα πράγματα φαίνεται να ξεκαθαρίζουν σχετικά γρήγορα, παρότι οι Καβαλίερς έχασαν ένα ματς από τους Μπουλς. Θεωρώ πως αυτό θα είναι και το τελευταίο που έχασαν οι «Ιππότες» σε αυτή τη σειρά. Την ίδια στιγμή τα υπόλοιπα ζευγάρια είναι στο 2-0 και πιστεύω πως εύκολα ή δύσκολα τα φαβορί θα επικρατήσουν στις σειρές.

Γράφει ο «κρυφομπασκετικός»

Στην Ανατολική Περιφέρεια τα πράγματα φαίνεται να ξεκαθαρίζουν σχετικά γρήγορα, παρότι οι Καβαλίερς έχασαν ένα ματς από τους Μπουλς. Θεωρώ πως αυτό θα είναι και το τελευταίο που έχασαν οι «Ιππότες» σε αυτή τη σειρά. Την ίδια στιγμή τα υπόλοιπα ζευγάρια είναι στο 2-0 και πιστεύω πως εύκολα ή δύσκολα τα φαβορί θα επικρατήσουν στις σειρές.

Το ξεκαθάρισμα φαίνεται εξ’ αρχής πως δεν θα είναι το ίδιο εύκολο στην Άγρια Δύση. Όσο και αν πολλοί από τους ειδικούς του ΝΒΑ ήταν βέβαιοι πως ο Ντιρκ Νοβίτσκι και η παρέα του με την προσθήκη των Μπάτλερ και Χέιγουντ είναι ικανή να φτάσει εκεί που δεν τα κατάφερε το 2006, ο Τιμ Ντάνκαν με τους Πάρκερ, Τζινόμπιλι και τον Τζέφερσον σε κέφια στο δεύτερο ματς της σειράς με τους Μάβερικς, αποφάσισαν ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να τους ξεγράφει.

Ο «Τιμόθεος» ταλαιπωρήθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια. Πολλοί τον αποκαλούν σοφτ, κάποιοι ισχυρίζονται ότι το μπάσκετ που παίζει είναι ξεπερασμένο. Κι όμως είναι ο μοναδικός εν ενεργεία ψηλός που η τεχνική του μπορεί να συγκριθεί με τα «ιερά τέρατα» της δεκαετίας του ’80 και του ’90. Αν τον «ταϊσουν» σωστά όπως έκαναν στο δεύτερο ματς με τους Μάβερικς οι συμπαίκτες του και αν ο Τζέφερσον θυμηθεί κάποια απ’ αυτά τα κόλπα που έκανε στα πολύ καλά του στους Νετς, τότε κανείς δεν έχει δικαίωμα να ξεγράφει το Σαν Αντόνιο. Ειδικά όσο οι Σπερς θα παίζουν άμυνα σαν αυτή που παρουσίασαν κατά διαστήματα με τους Μάβερικς στο 2ο παιχνίδι. Όσο θα βγαίνουν τα σπλιτ-άουτ και τα πικ εντ ρολ με τον Τζορτζ Χιλ, ν’ αποτελεί ένα επιπλέον όπλο στη φαρέτρα του Πόποβιτς, οι Σπερς είναι ικανοί για όλα.

Δύο λόγια και για την ομάδα που υποστηρίζω, τους Λέικερς. Δεν είναι το 2-1 που με ανησυχεί κόντρα σε μια θαυμάσια νεανική ομάδα, που με ψηλούς της προκοπής τα επόμενα χρόνια μπορεί να κάνει θραύση. Οι «Λιμνάνθρωποι» στο τελευταίο κομμάτι της κανονικής περιόδου, αλλά και στα τρία πρώτα παιχνίδια με τους «Θάντερ» δεν έχουν καταφέρει να βγάλουν εύκολα το κάρο από τη λάσπη επιθετικά.

Ο Κόμπε ακόμα και αν είναι αρκετά ταλαιπωρημένος από μικρούς, αλλά οπωσδήποτε επίπονους τραυματισμούς, ακόμα αποτελεί το σημείο αναφοράς. Οι Λέικερς στερούνται ενός πλέι-μέικερ που θα κάνει κουμάντο στο παιχνίδι και θα δώσει εύκολα καλάθια. Όσο περνάνε όλα από τα χέρια του Κόμπε, οι πιθανότητες να μπλοκαριστούν τα παιδιά του Τζάκσον είναι πολλές. Βέβαια δεν πρέπει να μην λαμβάνουμε υπόψη, ότι όταν έρθει η κρίσιμη ώρα, πάλι τα δεκάδες κρίσιμα ματς που έχουν παίξει, θα κάνουν τη διαφορά σε επίπεδο εμπειρίας. Πάντως για τους πανάξιους σε αυτό τον πρώτο γύρο αντιπάλους τους, δεν θα βγάλω το καπέλο μόνο στον Ντουράντ, αλλά και στον έξοχο Γουέστμπρουκ. Αυτή η ομάδα, αν ενισχυθεί στη ρακέτα, μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα τα επόμενα χρόνια.
Καταλήγω για τη Δύση στο σημερινό κομμάτι. Οι Σανς έκαναν το 2-1 απέναντι στους Μπλέιζερς, αλλά απέναντι σε πιο μπαρουτοκαπνισμένο αντίπαλο, αν δεν παίξουν καλή άμυνα, είναι για μέχρι τα ημιτελικά της Περιφέρειας.

Ο Ντερόν Ουίλιαμς θέλει να δημιουργήσει όσο πιο γρήγορα μπορεί, έναν μύθο εφάμιλλο, με εκείνο του Τζον Στόκτον. Οι Τζαζ δεν έχουν κάποιον σαν τον «Ταχυδρόμο», αλλά η ομάδα φαίνεται πως είναι έτοιμη για όλα. Η σειρά με τους Νάγκετς όμως θα είναι σκληρή και θα πάει μακριά. Οι Λέικερς όποια και απ’ τις δύο να συναντήσουν, θεωρώ πως με την τωρινή απόδοση θ’ απειληθούν σοβαρά. Όσο για το Ντάλας, μπορεί για τους ειδικούς να είναι το φαβορί, αλλά τα «γερόντια» του Σαν Αντόνιο, είναι αποφασισμένα να τους προσφέρουν μια σκληρή δοκιμασία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x