Pick & Roll

Θα ήταν περισσότερο άδικο για τους άλλους…

Η εικόνα της τελευταίας αγωνιστικής δεν ήταν πρωτόγνωρη. Παλαιότερα ήταν τα χαρτάκια στον αγωνιστικό χώρο, φέτος ένα σπασμένο ταμπλό και ποιος ξέρει τι θα δουν τα μάτια μας του χρόνου.Τα γεγονότα αυτά και η απόφαση για… αναμονή σε Περιστέρι και Νέα Σμύρνη, ώστε να διεξαχθεί ταυτόχρονα το δεύτερο μέρος στα τρία γήπεδα όπου παιζόταν η παραμονή, ασφαλώς και δεν περιποιούν τιμή στο ελληνικό πρωτάθλημα.Όμως η λύση που δόθηκε διασφάλισε έστω και στο ελάχιστο την κλονισμένη αξιοπιστία του πρωταθλήματος

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Η εικόνα της τελευταίας αγωνιστικής δεν ήταν πρωτόγνωρη. Παλαιότερα ήταν τα χαρτάκια στον αγωνιστικό χώρο, φέτος ένα σπασμένο ταμπλό και ποιος ξέρει τι θα δουν τα μάτια μας του χρόνου. Τα γεγονότα αυτά και η απόφαση για… αναμονή σε Περιστέρι και Νέα Σμύρνη, ώστε να διεξαχθεί ταυτόχρονα το δεύτερο μέρος στα τρία γήπεδα όπου παιζόταν η παραμονή, ασφαλώς και δεν περιποιούν τιμή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όμως η λύση που δόθηκε διασφάλισε έστω και στο ελάχιστο την κλονισμένη αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Η ουσία είναι πως ο υποβιβασμός των Τρικάλων ήταν δίκαιος. Κυρίως επειδή θα ήταν περισσότερο άδικο για τις άλλες τρεις ομάδες να υποβιβαστούν. Η ΑΕΚ βρέθηκε να πληρώνει τις οικονομικές αμαρτίες του παρελθόντος. Λίγο έλειψε να της στοιχίσουν τα τρία ματς που έχασε στην αρχή της περιόδου χωρίς ξένους, αλλά και η απουσία των οπαδών της περίπου στα μισά εντός έδρας παιχνίδια, αφού η αγάπη του κόσμου ξέφευγε συχνά εκτός ορίων και η αγκαλιά του θύμιζε πολλές φορές… μέγγενη. Η Καβάλα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της και στο μέτρο των δυνατοτήτων της για να αποφύγει τον υποβιβασμό, ενώ ο Ηλυσιακός πήρε σε ομαδική αποτελεσματικότητα το μέγιστο που θα μπορούσε να προσφέρει η ποιότητα των παικτών του. Η ουσία είναι πως το θεσσαλικό μπάσκετ, που είχε όλες τις προϋποθέσεις να ανθίσει στον «κάμπο» με ΑΕΛ, Ολύμπια Λάρισας και Τρίκαλα, δεν θα έχει πλέον εκπροσώπηση στη μεγάλη κατηγορία.

Ένας σίγουρος, ένας… σχεδόν, ένα φαβορί κι ένα ντέρμπι

Από το Σάββατο λοιπόν αρχίζουν τα πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός μόνο αν αποδειχτεί αυτόχειρας θα χάσει την πρόκριση απέναντι στον Πανιώνιο, που άργησε να ξυπνήσει και περιορίστηκε στην όγδοη θέση που οδηγεί σε… πράσινο τοίχο.

Ο Ολυμπιακός είναι το απόλυτο φαβορί απέναντι στον Άρη, αλλά θα πρέπει να μην αφήσει το μυαλό του να ταξιδέψει πρόωρα στο Παρίσι. Οι «κίτρινοι» έχουν το ειδικό βάρος, ωστόσο οι τελευταίες τους εμφανίσεις δεν πείθουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από μία νίκη στο «Αλεξάνδρειο».

Το Μαρούσι μετά από μία περίοδο κάμψης που ακολούθησε τον άδοξο αποκλεισμό του από την Ευρωλίγκα, έχει φορμαριστεί ξανά και παρά τα εξωαγωνιστικά προβλήματα έχει προβάδισμα έναντι του Κολοσσού. Οι Ροδίτες δεν θα έλεγαν όχι σε μία επιπλέον υπέρβαση, αλλά ούτως ή άλλως το σκαρφάλωμα δύο θέσεων σε σχέση με πέρυσι αποτελεί πρόοδο.

Το μεγάλο ντέρμπι είναι αυτό ανάμεσα σε Πανελλήνιο και ΠΑΟΚ, με τους σταθερούς σε όλη τη σεζόν «ολυμπιονίκες» να διεκδικούν την είσοδο στην τετράδα, αλλά τον συνεχώς βελτιωμένο «Δικέφαλο του Βορρά» να δείχνει ικανός για το break.

Απορίες, σχόλια και παρατηρήσεις στο chrobolis@yahoo.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x