Pick & Roll

Πιο αναμενόμενα; Δεν γίνεται!

Οι πρώτοι αγώνες της πρώτης φάσης των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος δεν μας έκαναν σε τίποτα σοφότερους. Τα αποτελέσματα δεν γινόταν να κυλήσουν πιο φυσιολογικά. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Μαρούσι δεν συνάντησαν καμία δυσκολία ενώ και στο μοναδικό ματς που έμοιαζε αμφίρροπο, το σκορ ήταν κλειστό, αλλά και εκεί ο Πανελλήνιος νίκησε τον ΠΑΟΚ και διατήρησε το πλεονέκτημα έδρας.

Γράφει ο Αντώνης Κατσίκης

Οι πρώτοι αγώνες της πρώτης φάσης των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος δεν μας έκαναν σε τίποτα σοφότερους. Τα αποτελέσματα δεν γινόταν να κυλήσουν πιο φυσιολογικά. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Μαρούσι δεν συνάντησαν καμία δυσκολία ενώ και στο μοναδικό ματς που έμοιαζε αμφίρροπο, το σκορ ήταν κλειστό, αλλά και εκεί ο Πανελλήνιος νίκησε τον ΠΑΟΚ και διατήρησε το πλεονέκτημα έδρας.

Οι σειρές τώρα μεταφέρονται σε Νέα Σμύρνη, Αλεξάνδρειο, Βενετόκλειο και Πυλαία. Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 92-57 τον Πανιώνιο στο πρώτο ματς της σειράς στο ΟΑΚΑ και αύριο στη Νέα Σμύρνη, αν είναι στοιχειωδώς καλός, δεν θα δυσκολευτεί να κάνει το 2-0 και να… σκουπίσει τους «κυανέρυθρους». Η ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς, έδειξε πως η παρουσία της και μόνο στα πλέι οφ της αρκεί. Όταν κάποιοι τον Οκτώβριο υποστήριζαν πως ο Πανιώνιος θα παλέψει για να μπει στα πλέι οφ, δεν πίστευα στα αυτιά μου. Τελικά επιβεβαιώθηκαν απόλυτα. Εκτός του ότι δεν μπορεί να αντισταθεί στον Παναθηναϊκό, ο Πανιώνιος δεν δείχνει ικανός να κρατήσει ούτε τα προσχήματα. Θα αποτελέσει έκπληξη πρώτου μεγέθους για εμένα αν η συγκεκριμένη σειρά οδηγηθεί σε τρίτο ματς.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τώρα, ο Ολυμπιακός έδειξε να παίζει όσο χρειάζεται απέναντι στον Άρη. Αν ήταν αγώνας ποδοσφαίρου, σίγουρα αρκετοί θα ήταν αυτοί που θα έλεγαν πως οι «ερυθρόλευκοι» φύλαγαν τα πόδια τους ενόψει Φάιναλ Φορ. Επειδή, όμως, μιλάμε για μπάσκετ, το μόνο που θα πω είναι πως οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη έπαιξαν όσο χρειάστηκε για το 1-0. Φαίνεται δε, πως στο παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο, το οποίο θα είναι και το τελευταίο πριν το μεγάλο ραντεβού στο Παρίσι, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος θα παίξουν σαν να είναι στον ημιτελικό απέναντι στην Παρτιζάν. Οπότε και εδώ, το 2-0 μοιάζει το πιο φυσιολογικό σκορ της σειράς.

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως το Μαρούσι νίκησε τον Κολοσσό Ρόδου. Ο τρόπος, όμως, με τον οποίο έγινε το 1-0, λέει πολλά για τη συνέχεια στη συγκεκριμένη σειρά. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγήθηκε με 30-2 στα πρώτα οκτώ λεπτά της αναμέτρησης και ουσιαστικά… έβαλε γκολ από τα αποδυτήρια κάνοντας το 1-0 στη σειρά. Οι «θαλασσί» φανέλες που ήταν μέσα στο γήπεδο δεν θύμιζαν σε τίποτα τον Κολοσσό που μας έκανε να τρίβουμε τα μάτια μας στις περισσότερες από τις 26 αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας. Όταν πια οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου αποφάσισαν να εμφανιστούν στο παρκέ ήταν ήδη πολύ αργά. Η ζημιά είχε γίνει. Και επειδή το ματς εξελίχθηκε έτσι, νομίζω πως και εδώ όλα θα τελειώσουν αύριο. Το Μαρούσι ανέβηκε ψυχολογικά μετά τη σούπερ εμφάνιση του ενώ κατάλαβε σε ποια σημεία «πονάει» ο Κολοσσός. Μοναδική περίπτωση να υπάρξει τρίτο ματς σε αυτό το ζευγάρι είναι οι παίκτες της «ομάδας των βορείων προαστίων» να υποτιμήσουν τον Κολοσσό. Κάτι το οποίο, όμως, δύσκολα θα συμβεί.

Όσο για το παιχνίδι του Πανελληνίου με τον ΠΑΟΚ, η μοναδική περίπτωση να τελείωνε και αυτό 2-0, θα ήταν αν ο «Δικέφαλος» έπαιρνε χθες το πρώτο ματς της σειράς. Τότε και μόνο τότε, για μένα τουλάχιστον, θα είχαμε sweep, στη συγκεκριμένη σειρά. Και αυτό γιατί δεν θεωρώ πως ο Πανελλήνιος μπορεί να κερδίσει τον ΠΑΟΚ στο «PAOK Sports Arena». Εύκολα ή δύσκολα η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου θα κάνει το 1-1 αύριο και η σειρά θα οδηγηθεί σε τρίτο παιχνίδι.

Συμπερασματικά και αν κάποιος θέλει να δει την κατάσταση λίγο πιο σφαιρικά και αποστασιοποιημένα, θα διαπιστώσει πως πάμε ίσως για τα πιο «εύκολα» σε πρόβλεψη πλέι οφ των τελευταίων ετών. Ο τελικός ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό μοιάζει πιο σίγουρος από κάθε άλλη χρονιά ενώ και το Μαρούσι φαίνεται να έχει… κλείσει θέση στον μικρό τελικό. Μοναδικό ερωτηματικό, όπως όλα δείχνουν, θα είναι με ποια ομάδα θα παλέψει για το εισιτήριο της τρίτης θέσης.

Για απορίες, σχόλια, παρατηρήσεις στο antonis33@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x