Final Four 2010

Revanche...

Εκδίκηση επί γαλλικού εδάφους για την περσινή της ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον αντίστοιχο ημιτελικό του Βερολίνου πήρε η Μπαρτσελόνα και νικώντας με 64-54 προκρίθηκε στον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Κορυφαίοι Ναβάρο, Μάικλ και Ρούμπιο για τους Καταλανούς, που με τη λήξη της πρώτης περιόδου πήραν το προβάδισμα και παρά τις προσπάθειες της ρωσικής ομάδας δεν το έχασαν ποτέ ξανά.

Εκδίκηση επί γαλλικού εδάφους για την περσινή της ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον αντίστοιχο ημιτελικό του Βερολίνου πήρε η Μπαρτσελόνα και νικώντας με 64-54 προκρίθηκε στον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Κορυφαίοι Ναβάρο, Μάικλ και Ρούμπιο για τους Καταλανούς, που με τη λήξη της πρώτης περιόδου πήραν το προβάδισμα και παρά τις προσπάθειες της ρωσικής ομάδας δεν το έχασαν ποτέ ξανά.

Γράφει από το Παρίσι ο Χρήστος Ρομπόλης

Ο Μάικλ την κράτησε ζωντανή

Η επιλογή του Πασούτιν να ξεκινήσει με βασικό πλέι μέικερ τον Πλάνινιτς αντί του Χόλντεν αιφνιδίασε την Μπαρτσελόνα. Οι πρωταθλητές Ρωσίας έχοντας τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ και του ρυθμού του αγώνα, εγκλώβισαν επιθετικά τους Καταλανούς και παρότι δέχτηκαν τους πρώτους πόντους του αγώνα από βολές του Μάικλ, έκαναν ένα σερί 9-0 (9-2) και οι αντίπαλοί τους χρειάστηκαν κάτι παραπάνω από πέντε αγωνιστικά λεπτά για να πετύχουν το πρώτο τους καλάθι (9-4). Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ συνήλθαν γρήγορα και με αφετηρία την άμυνά τους επέστρεψαν δυναμικά. Ο Πιτ Μάικλ, που πέτυχε όλους τους πόντους της ομάδας του στα πρώτα 8:10, βρήκε συμπαραστάτη τον Ρίκι Ρούμπιο και οι «μπλαουγκράνα» με οκτώ αναπάντητους πόντους έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 12-11.

Έλειπε ο Κριάπα, χόρευε ο Εντόνγκ

Η ΤΣΣΚΑ παρότι βρέθηκε για πρώτη φορά στο -4 (15-11) από τρίποντο του Λάκοβιτς στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκάλεπτου ισορρόπησε και πήρε προβάδισμα με 19-17. Ωστόσο τα κακά νέα ήρθαν από το τρίτο φάουλ του Βίκτορ Κριάπα, ο οποίος αποσύρθηκε νωρίς-νωρίς στον πάγκο με συνέπεια η ομάδα του να «αδυνατίσει» κοντά στο καλάθι. Ο πολύ άστοχος στο πρώτο μέρος Ναβάρο με ένα τρίποντο έδωσε το έναυσμα για αντεπίθεση και ο Μπονιφάς Εντόνγκ με επτά προσωπικούς πόντους οδήγησε την «Μπάρτσα» σε ένα επί μέρους σκορ 12-2 και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 29-21.

Σταθερά στο τιμόνι η «Μπάρτσα»

Με δύο τρίποντα από Χόλντεν και Λάνγκτον, η ΤΣΣΚΑ ψαλίδισε τη διαφορά στους τέσσερις με το ξεκίνημα της επανάληψης (33-29), όμως γρήγορα ήρθε το τέταρτο φάουλ του Κριάπα, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον εμφανώς ανέτοιμο μετά την πολύμηνη αποχή του λόγω τραυματισμού Σμόντις. Έτσι η «Μπάρτσα», με τον Ναβάρο να αφυπνίζεται επιθετικά είχε σταθερά το προβάδισμα και έκλεισε την τρίτη περίοδο με 47-41, που όμως σε καμία περίπτωση δεν τη διασφάλιζε για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Η αντεπίθεση που δεν ολοκληρώθηκε

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν ήταν διατεθειμένη να πετάξει λευκή πετσέτα, ακόμη κι όταν βρέθηκε ξανά στο -8 (49-41) από καλάθι του Μόρις. Ο Σισκάουσκας με γκολ-φάουλ και ο Βορόντσεβιτς με ένα προσωπικό καλάθι ψαλίδισαν τη διαφορά στους τρεις, 49-46, πεντέμισι λεπτά πριν το τέλος. Μία βολή κι ένα άλεϊ ουπ από τον Βάσκεθ έδωσαν αέρα έξι πόντων στην Μπαρτσελόνα (56-50) δυόμισι λεπτά πριν το φινάλε. Το αντιαθλητικό φάουλ του ίδιου παίκτη πάνω στον Κάουν έδωσε νέες ελπίδες στους Ρώσους, που όμως κέρδισαν μόνο έναν πόντο από βολή του Κάουν (56-51). Το τρίποντο του Έραζεμ Λόρμπεκ 1:14 πριν το φινάλε έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα της ΤΣΣΚΑ φέρνοντας τη διαφορά στους οκτώ, 59-51. Το τελικό 64-54 απλώς αποτέλεσε τον επίλογο του θριάμβου της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ.

Δεκάλεπτα: 12-11, 29-21, 47-41, 64-54.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Μπαζίλε, Ρούμπιο 10 (8 ασίστ), Λάκοβιτς 3, Ναβάρο 10, Βάσκεθ 11, Εντόνγκ 9, Μόρις 2 (6 ριμπ.), Σάδα, Λόρμπεκ 7 (8 ριμπ.), Μάικλ 8 (6 ριμπ.), Γκριμάου 4.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Πασούτιν): Σμόντις, Σισκάουσκας 19 (5 ριμπ., 5 ασίστ), Χόλντεν 7, Μενσά-Μπονσού, Πονκρασόφ 2, Λάνγκτον 12, Βορόντσεβιτς, Κάουν 9 (10 ριμπ.), Κριάπα 5, Πλάνινιτς.

Διαιτητές: Μπραζάουσκας (Λιθουανία), Χριστοδούλου (Ελλάδα), Σαμπόν (Γαλλία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x