Final Four 2010

Έτοιμοι για την κούπα!

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα στο φάιναλ φορ του Παρισιού με τη νίκη επί της Παρτιζάν στο παιχνίδι-θρίλερ της Παρασκευής, αλλά η αποστολή του δεν ολοκληρώθηκε. Από το πρώτο λεπτό μετά τη λήξη του ημιτελικού οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αρχίσει να σκέφτονται τον τελικό της Κυριακής απέναντι στην Μπαρτσελόνα (22:00). Πώς κύλησε η νύχτα στο Παρίσι. Παρακολουθήστε για τον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα στο φάιναλ φορ του Παρισιού με τη νίκη επί της Παρτιζάν στο παιχνίδι-θρίλερ της Παρασκευής, αλλά η αποστολή του δεν ολοκληρώθηκε. Από το πρώτο λεπτό μετά τη λήξη του ημιτελικού οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αρχίσει να σκέφτονται τον τελικό της Κυριακής απέναντι στην Μπαρτσελόνα (22:00), όπου και θα διεκδικήσουν το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας τους.

Γράφει από το Παρίσι, ο Χρήστος Ρομπόλης

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν προγραμμάτισε προπόνηση για το πρωί του Σαββάτου, καθώς οι παίκτες του είναι αρκετά καταπονημένοι από τα 45 λεπτά της αναμέτρησης με την Παρτιζάν. Οι «ερυθρόλευκοι» θα προπονηθούν το απόγευμα (19:45) στο «Παλέ Ντε Μπερσί», ενώ νωρίτερα το μεσημέρι (13:45) υπάρχει προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου των δύο φιναλίστ. Το πρόβλημα που προέκυψε έχει να κάνει με τη γαστρεντερίτιδα που ταλαιπωρεί τον Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος όμως δύσκολα θα χάσει τον μεγάλο τελικό.

Ο «δράκος» και οι συνεργάτες του δεν περίμεναν φυσικά το χθεσινό βράδυ για να ασχοληθούν με την Μπαρτσελόνα. Είχαν μελετήσει το παιχνίδι των «μπλαουγκράνα» (όπως επίσης πέραν της Παρτιζάν και αυτό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας) ώστε να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα. Οι κυπελλούχοι Ελλάδος γνωρίζουν καλά πως στον τελικό θα πρέπει να εμφανιστούν πολύ βελτιωμένοι σε όλους τους τομείς, καθώς το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ διαθέτει σαφώς περισσότερη εμπειρία, ποιότητα και βάθος από αυτό του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς.

Για αρκετά στελέχη του Ολυμπιακού ένας τελικός Ευρωλίγκας δεν είναι άγνωστο μονοπάτι. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο ίδιο γήπεδο το 1996 είχε κατακτήσει σαν παίκτης του Παναθηναϊκού την Ευρωλίγκα απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς των οκτώ φάιναλ φορ έχει ήδη τρεις παρουσίες σε τελικό κατακτώντας το τρόπαιο το 2006 και το 2008 και χάνοντάς το 2007. Ο Νίκολα Βούιτσιτς μετρά τέσσερις παρουσίες σε τελικό, με δύο επιτυχίες με τη Μακάμπι (2004 και 2005) και δύο αποτυχίες (2006 και 2008), ενώ τρεις εμφανίσεις σε τελικό έχει ο Γιοτάμ Χαλπερίν (2004 και 2005 το κατέκτησε με Μακάμπι, το 2008 το έχασε με την ίδια ομάδα).

«Έσπασαν» τα τηλέφωνα

Ο κόσμος του Ολυμπιακού επικράτησε κατά κράτος στη μάχη της εξέδρας την Παρασκευή, αλλά η παρουσία του αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη στον τελικό της Κυριακής. Τα τηλέφωνα της ΚΑΕ και των ανθρώπων της ομάδας έχουν «σπάσει» από ενδιαφερόμενους φίλους των Πειραιωτών, που αναζητούν ένα «μαγικό χαρτάκι», αλλά κι έναν τρόπο πρόσβασης προς το Παρίσι, είτε από την Ελλάδα ή τις γύρω χώρες του Παρισιού.

«Υπάρχουν πολλά αιτήματα από κόσμο που θέλει να έρθει για τον τελικό. Εμείς σαν Ολυμπιακός δεν έχουμε στη διάθεσή μας εισιτήρια, αλλά θα δούμε αν υπάρχουν κάποιες επιστροφές από κάποιους οπαδούς. Είναι δύσκολο, γιατί οι περισσότεροι έχουν κλείσει πακέτα εκδρομών και έχουν προγραμματισμένη αναχώρηση για τη Δευτέρα. Θα δούμε το Σάββατο τι μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος.

Η ατμόσφαιρα πάντως στο Παρίσι ήταν πανηγυρική. Στις γύρω καφετέριες και τα εστιατόρια του γηπέδου, αλλά και σε άλλες περιοχές της πόλης, καθώς και σε στάσεις του μετρό, μεγάλες παρέες οπαδών των τεσσάρων ομάδων του φάιναλ φορ είχαν συγκεντρωθεί και δεν έλειψαν τα τραγούδια, ακόμη και από τους χαμένους (ειδικά αυτούς της Παρτιζάν). Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο παρατράγουδο, πέρα από ένα μικροεπεισόδιο ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα. Όταν μετά το τέλος του αγώνα με την Παρτιζάν ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού έγινε αντιληπτός από τους «ερυθρόλευκους», ακούστηκαν κάποια «γαλλικά» εναντίον του, ενώ κάποιοι έδειξαν και απειλητικές διαθέσεις, ωστόσο τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση της ασφάλειας και την απομάκρυνση (ή φυγάδευση) του Σέρβου πρώην φόργουορντ των «πρασίνων».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x