Final Four 2010

H προσμονή του τελικού, τα ψώνια και η βροχή

Το Παρίσι είναι μία πόλη που έχει φιλοξενήσει πολλές και σημαντικές διοργανώσεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ τα τελευταία είκοσι χρόνια. Οι δρόμοι γύρω από το «Palais de bercy», αλλά και γενικότερα στην πόλη, δεν θυμίζουν σε τίποτα πως εδώ διεξάγεται Final Four. Οι Γάλλοι φίλαθλοι ασχολούνται περισσότερο με τις κλήσεις παικτών που θα κάνει ο Ντομενέκ για την Εθνική Γαλλίας ενόψει μουντιάλ. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα πάντως, ξέρουν πολύ καλά τι θα γίνει αύριο. Και προετοιμάζονται…

Το Παρίσι είναι μία πόλη που έχει φιλοξενήσει πολλές και σημαντικές διοργανώσεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ τα τελευταία είκοσι χρόνια. Οι δρόμοι γύρω από το «Palais de bercy», αλλά και γενικότερα στην πόλη, δεν θυμίζουν σε τίποτα πως εδώ διεξάγεται Final Four. Οι Γάλλοι φίλαθλοι ασχολούνται περισσότερο με τις κλήσεις παικτών που θα κάνει ο Ντομενέκ για την Εθνική Γαλλίας ενόψει μουντιάλ. Οι μοναδικοί που γνωρίζουν ότι υπάρχει και μπάσκετ αυτό τριήμερο, είναι οι υπάλληλοι του σταδίου και κάποιοι δημοσιογράφοι. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα πάντως, ξέρουν πολύ καλά τι θα γίνει αύριο. Και προετοιμάζονται, προσπαθώντας να χαλαρώσουν, να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες βόλτες και να χαρούν το Παρίσι.

Γράφει από το Παρίσι, ο Νίκος Ζέρβας

Συγκεντρωμένο πλήθος σε μεγάλο όγκο δεν υπάρχει σε πολλά σημεία, αλλά περπατώντας στους δρόμους ή χρησιμοποιώντας το μετρό, παρέες πέντε-δέκα εκδρομέων με φανέλες και κασκόλ, δίνουν «χρώμα» στο μουντό κλίμα του Παρισιού. Τραγούδια και συνθήματα δεν ακούγονται σε μόνιμη βάση, όμως η Μονμάρτη, ο Πύργος του Αϊφελ, το Λούβρο, η περιοχή γύρω από την Παναγία των Παρισίων και την όπερα, αλλά κυρίως η Disneyland που αποτέλεσε βασικό προορισμό των Ελλήνων, πήραν ακόμα μεγαλύτερη λάμψη από τις εκδηλώσεις των οπαδών. Οι συζητήσεις για το ματς, η αγωνία και η προσμονή για τον μεγάλο τελικό, δίνουν και παίρνουν, με τις δυο πλευρές να είναι σχεδόν σίγουρες για την επιτυχία.

Τον τουρισμό και τις εξορμήσεις των οπαδών, βοηθάει πολύ το μετρό της πόλης, που είναι τεράστιο, εξυπηρετικότατο και καλύπτει ακόμη και την πιο απομακρυσμένη περιοχή. Μοναδικό ψεγάδι, η παλαιότητά του και οι άσχημες …μυρωδιές, δείγμα πολλών δημόσιων χώρων στο Παρίσι που δεν είναι και η πλέον προσεγμένη πόλη της Ευρώπης σε ότι αφορά την καθαριότητα. Την διάθεση του κόσμου χάλασε για λίγο το απόγευμα η ξαφνική βροχή που αποτέλεσε τροχοπέδη για όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον δρόμο, αλλά οι ρυθμοί που επικρατούν, το κλίμα και η ηρεμία που αποπνέουν τα κτίρια κα ο ποταμός Σηκουάνας, μαγεύουν τον κάθε ταξιδιώτη . Το Παρίσι είναι ιδανικός προορισμός για ζευγάρια και αυτό μπορείς να το καταλάβεις από τα δεκάδες φλερτ που εκτυλίσσονται στις πλατείες και τα γραφικά σοκάκια.

Κοντά στο γήπεδο του Final Four, βρίσκεται η Βαστίλη. Εκεί απ’ όπου ξεκίνησε η γαλλική επανάσταση το 1789. Στις 9 Μαΐου του 2010, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο Ολυμπιακός θέλει να ξεκινήσει την δική του επανάσταση με στόχο να χτίσει με τα χρόνια την δική του δυναστεία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το αν θα τα καταφέρει θα το γνωρίζουμε σε λίγες ώρες. Οι συνθήκες πάντως είναι ιδανικές και μπορεί να γίνουν ιδανικότερες παρέα με το αστραφτερό ασημένιο κύπελλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x