Final Four 2010

Live από το Bercy

Η μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό πλησιάζει. Στις 22:00, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, θα διεκδικήσει το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του στον μεγάλο τελικό τoυ Final 4. Το www.sport-fm.gr βρίσκεται στο Παρίσι και με τρεις απεσταλμένους θα σας μεταφέρει ολόκληρη τη μεγάλη βραδιά των «ερυθρολεύκων» και του ελληνικού μπάσκετ. Συντονιστείτε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Μείνετε online στη σελίδα μας στο Facebook για αποκλειστικές φωτογραφίες.

Η μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό πλησιάζει. Στις 22:00, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, θα διεκδικήσει το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του στον μεγάλο τελικό τoυ Final 4. Το www.sport-fm.gr βρίσκεται στο Παρίσι και με τρεις απεσταλμένους θα σας μεταφέρει ολόκληρη τη μεγάλη βραδιά των «ερυθρολεύκων» και του ελληνικού μπάσκετ.

Συντονιστείτε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Μείνετε online στη σελίδα μας στο Facebook για αποκλειστικές φωτογραφίες.

20:34-Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες πληθαίνει λεπτό με το λεπτό. Το «είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό» έχει αρχίσει να δονεί το «Παλέ ντε Μπερσί».

20:25-Οι οπαδοί της Παρτιζάν φωνάζουν συνθήματα κατά του Ολυμπιακού σε άπταιστα ελληνικά (!), τα οποία προφανώς έχουν διδαχτεί από οπαδούς του ΠΑΟΚ, καθώς οι δύο ομάδες είναι αδελφοποιημένες.

20:10-Από όλη την ελληνική επικράτεια έχει έρθει κόσμος για να σταθεί στο πλευρό του Ολυμπιακού. Ρόδος, Αμαλιάδα, Χανιά, Ξυλόκαστρο, Καμίνια, Μπραχάμι, Κάλυμνος, Νεμέα, Κορυδαλλός, Τρίκαλα είναι μόνο μερικά από τα πανό που έχουν αναρτηθεί την «ερυθρόλευκη» εξέδρα.

19:45-Πολύ φιλικό το κλίμα μεταξύ οπαδών ΤΣΣΚΑ και Παρτιζάν, Οι Ρώσοι φώναζαν «Serbia» και οι Σέρβοι «Russia», με τις δύο πλευρές να ξεσπούν σε χειροκροτήματα με την ολοκλήρωση της ανταλλαγής συνθημάτων.

19:39 Στη.. διαμάχη μπήκαν αμέσως και οι οπαδοί της Παρτιζάν, οι οποίοι άρχισαν και εκείνοι με τη σειρά τους να «στολίζουν» με κοσμητικά τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Εκείνοι της Μπαρτσελόνα, κάθονται απλά και παρακολουθούν...

19:38 «ΠΑΟ, ΠΑΟ, ΠΑΟ» με αυτή την ιαχή θέλησαν να πικάρουν οι φίλοι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας εκείνους του Ολυμπιακού. Βέβαια, οι οπαδοί των Πειραιωτών δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και απάντησαν κατευθείαν φωνάζοντας «Ολυμπιακός, Ολυμπιακός, Ολυμπιακός»


19:22: Οι τσιρλίντερς έχουν κλέψει την παράσταση. Σε κάθε τάιμ άουτ ή διακοπή δεκαλέπτου, τα φλας αστράφτουν περισσότερο ακόμη και από όταν το παιχνίδι παίζεται.

19:14 Όσο περνά η ώρα, οι φίλοι του Ολυμπιακού γίνονται όλο και περισσότεροι. Αυτή τη στιγμή, στις θέσεις τους βρίσκονται κοντά στους 500 φίλους της ομάδας του Πειραιά.

18:53 Οι φίλοι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για ακόμη ένα Φάιναλ Φορ τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει να πάρουν τα περισσότερα εισιτήρια των θέσεων μέσα στο παρκέ. Μάλιστα, δύο από αυτούς φορούν τη φανέλα του Θοδωρή Παπαλουκά.

18:51 Οι περισσότεροι φίλοι του Ολυμπιακού βρίσκονται ακόμη στους δρόμους του Παρισιού. Εξάλλου, ο μικρός τελικός δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για εκείνους. Οι «ερυθρόλευκοι» σε τρεις ώρες και δέκα λεπτά θα παίξουν στον τελικό και τότε οι οπαδοί των Κυπελλούχων Ελλάδος θα δώσουν τη δική τους μάχη στην εξέδρα. Την οποία εύκολα θα κερδίσουν. Όπως έκαναν άλλωστε και την Παρασκευή

18:35 Η μεγάλη μέρα έφτασε. Όχι ακόμη η μεγάλη ώρα όμως. Σε κάτι λιγότερο από τέσσερις ώρες θα γίνει το τζάμπολ στον τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα. Πριν από αυτό, όμως, υπάρχει ο μικρός τελικός μεταξύ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Παρτιζάν. Αυτή την ώρα, στο Παλέ ντε Μπερσί βρίσκονται κοντά στους δύο χιλιάδες φιλάθλους.


Γράφουν από το Παρίσι, ο Χρήστος Ρομπόλης, o Νίκος Ζέρβας και ο Αντώνης Κατσίκης

Ο Μίλος Τεόντοσιτς ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και δεν προπονήθηκε το Σάββατο, αλλά έμεινε σε «καραντίνα» για να μην κολλήσει και τους υπόλοιπους, καθώς είναι το τρίτο θύμα της αποστολής, μετά τους Νίκο Μπουντούρη και Κώστα Παπανικολάου. Ο Σέρβος γκαρντ όμως δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κάποιες στομαχικές διαταραχές να τον κρατήσουν εκτός μάχης και η ανησυχία των Πειραιωτών είναι μην προκύψει λίγες ώρες πριν το τζάμπολ και νέο θύμα του ιού.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που είχε μελετήσει και προ φάιναλ φορ την Μπαρτσελόνα, γνωρίζει καλά πως η ομάδα του θα πρέπει να αποφύγει τα εύκολα λάθη και να ελέγξει τα ριμπάουντ, προκειμένου να μη δώσει στους Καταλανούς τη δυνατότητα να τρέξουν και να αποκτήσουν ρυθμό στην επίθεση. Ο «δράκος» περιμένει περισσότερα και πιο σταθερή απόδοση στη διάρκεια του αγώνα, καθώς πλην του πολύπειρου Παπαλουκά μπορεί μεν στον ημιτελικό όλοι να βοήθησαν, αλλά είχαν και (αρκετές) κακές στιγμές.

Για τον προπονητή του Ολυμπιακού ο αγώνας αυτός έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς στο ίδιο γήπεδο το 1996 κατέκτησε το πρώτο του τρόπαιο Ευρωλίγκας ως παίκτης του Παναθηναϊκού απέναντι στην Μπαρτσελόνα και θέλει μετά τους ευρωπαϊκούς τίτλους ως παίκτης και προπονητής της Εθνικής ομάδας, να πετύχει το ίδιο και σε συλλογικό επίπεδο. Πολύτιμοι αρωγοί και συνοδοιπόροι του είναι ο Θοδωρής Παπαλουκάς τον οκτώ φάιναλ φορ και των δύο τίτλων, αλλά και οι Βούισιτς και Χαλπερίν, που έχουν πέντε και τέσσερις εμφανίσεις σε τελικούς αντίστοιχα.

Η Μπαρτσελόνα, με τη σειρά της, στο ενδέκατο φάιναλ φορ της ιστορίας της, θέλει επίσης να φτάσει στο δεύτερο τρόπαιο πρωταθλητή Ευρώπης στην ιστορία της. Οι «μπλαουγκράνα» μετρούν πέντε ήττες σε τελικούς της διοργάνωσης και ο μοναδικός τους τίτλος είχε έρθει το 2003, όταν φιλοξένησαν το φάιναλ φορ. Έκτοτε έχουν περάσει επτά χρόνια και μόνο ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έχει μείνει να θυμίζει εκείνη την ομάδα. Οι Τέρενς Μόρις και Έραζεμ Λόρμπεκ συμμετέχουν για τρίτη και δεύτερη συνεχή σεζόν στον τελικό της διοργάνωσης, μετρώντας μόνο ήττες στις προηγούμενες απόπειρές τους να αγγίξουν το "χρυσάφι".

Ακόμη περισσότεροι...

Οι περίπου 6.000 φίλοι του Ολυμπιακού μετέτρεψαν σε... ΣΕΦ το «Παλέ ντε Μπερσί» στον ημιτελικό της Παρασκευής. Απόψε η συμπαράσταση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς ένας μεγάλος αριθμός φιλάθλων των Πειραιωτών (δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς) θα προστεθεί σε όσους βρίσκονται ήδη στο Παρίσι. Τα τηλέφωνα των ανθρώπων της ομάδας και της ΚΑΕ πήραν «φωτιά» από ενδιαφερόμενους, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x