Pick & Roll

Τι κοινό έχουν η Εθνική και η βλακεία;

Η Εθνική έδωσε μία ακόμη παράσταση... νίκης στο Μουντομπάσκετ, αυτή τη φορά μπροστά στο κοινό της. Με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της μοιάζει (αλλά δυστυχώς δεν είναι, όπως καμία ομάδα άλλωστε) ανίκητη. Σαν τη βλακεία ορισμένων...

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Η Εθνική έδωσε μία ακόμη παράσταση... νίκης στο Μουντομπάσκετ, αυτή τη φορά μπροστά στο κοινό της. Με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της μοιάζει (αλλά δυστυχώς δεν είναι, όπως καμία ομάδα άλλωστε) ανίκητη. Σαν τη βλακεία ορισμένων...

Τα εξαιρετικά στοιχεία που είδαμε στην Κύπρο και μας ανησύχησαν για την αφύσικη ετοιμότητά της για την εποχή και το μικρό διάστημα της προετοιμασίας της, παρουσιάστηκαν και πάλι στο παρκέ. Αλλά δεν πρέπει πια να ανησυχούμε πως είναι νωρίς για την Εθνική να είναι τόσο ισχυρή. Γιατί πλέον μας χωρίζουν δέκα ημέρες από το πρώτο τζάμπολ στα γήπεδα της Τουρκίας. Κι αυτή η ομάδα δεν δείχνει διατεθειμένη να σηκώσει το πόδι από το γκάζι. Αντιθέτως, συνεχίζει να το «σανιδώνει».

Με χημεία την οποία θα ζήλευαν σύλλογοι, που δουλεύουν με τον ίδιο κορμό για μήνες ολόκληρους, άμυνα που φέρνει τον αντίπαλο σε απόγνωση, καλύτερη από ποτέ λειτουργία στην επίθεση που θυμίζει Λερναία Ύδρα, παίκτες που δείχνουν να το απολαμβάνουν και μία μικρή αδυναμία στα ριμπάουντ απλά για να επισημαίνει σε όλους πως υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης, η συνταγή δεν μπορεί παρά να πετύχει. Κάτι που φυσικά μένει να φανεί στην Άγκυρα και στην Πόλη, όπου ο βαθμός δυσκολίας και πίεσης θα είναι μεγαλύτερος και τα στραβοπατήματα μέχρι τα προημιτελικά απαγορεύονται.

Η ευχάριστη (με τη βοήθεια του κλιματισμού) βραδιά στο ΟΑΚΑ, όπου έβλεπε κανείς πολλές οικογένειες, μικρά παιδιά και κοπελιές, που βρήκαν την ευκαιρία να πάνε γήπεδο δίχως τους συνήθεις κινδύνους, είχε μία μαύρη κηλίδα, αλλά και μία ευχάριστη έκπληξη. Κάποιοι άδραξαν την ευκαιρία να δείξουν την μαγκιά τους αποδοκιμάζοντας τον Βασίλη Σπανούλη για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Το παρήγορο είναι πως το ειρηνικό πλήθος εξαγριώθηκε εναντίον τους δείχνοντας ότι δε ανέχεται να χαλάσει ο συλλογικός φανατισμός το πιο υγιές κομμάτι του ελληνικού αθλητισμού. Πέρασαν δυόμισι μήνες από τα τραγικά επεισόδια στο ΣΕΦ, αλλά δυστυχώς είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα για το ελληνικό μπάσκετ.
Τουλάχιστον υπάρχουν ακόμη κάποιοι, που αισθάνονται την ανάγκη να το περιφράξουν από όσους δεν έχουν θέση σε αυτό.

Απορίες, σχόλια και παρατηρήσεις στο chrobolis@yahoo.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x