Γενικά

«Θα επιβληθούν αυστηρές ποινές»

Αποφασισμένη να τιμωρήσει αυστηρά όποιον είχε συμμετοχή στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο «φιλικό» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Σερβία στο ΟΑΚΑ είναι η FIBA, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ Πάτρικ Μπάουμαν. «Θα επιβληθούν αυστηρές ποινές κατά οποιοδήποτε ατόμου βρεθεί να έχει φέρει το άθλημα σε ανυποληψία», τόνισε. Δεν ανησυχούν στην ΕΟΚ.

Αποφασισμένη να τιμωρήσει αυστηρά όποιον είχε συμμετοχή στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο «φιλικό» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Σερβία στο ΟΑΚΑ είναι η FIBA, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ Πάτρικ Μπάουμαν. «Θα επιβληθούν αυστηρές ποινές κατά οποιοδήποτε ατόμου βρεθεί να έχει φέρει το άθλημα σε ανυποληψία», τόνισε.

Τα επεισόδια της Πέμπτης αναγκάζουν την FIBA να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και να επιπλήξει όσους ενεπλάκησαν σε αυτά. Τα γεγονότα θα εξεταστούν με την μορφή του επείγοντος έτσι εκτός απροόπτου οι παίκτες που θα τιμωρηθούν θα χάσουν είτε ολόκληρο το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, είτε κάποια παιχνίδια του τουρνουά.

«Είδα τις ντροπιαστικές σκηνές που διαδραματίστηκαν στη διάρκεια του αγώνα Ελλάδα-Σερβία. Ήταν μια απαίσια κηλίδα στο καλό όνομα του παγκόσμιου μπάσκετ. Η FIBA θα κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα κατά οποιουδήποτε παίκτη βρεθεί να είναι αναμεμιγμένος στα σοκαριστικά γεγονότα. Η FIBA δεν θα τα αφήσει να περάσουν έτσι», είπε αρχικά ο κ. Μπάουμαν και πρόσθεσε:

«Η FIBA ως το κυρίαρχο όργανο του παγκόσμιου μπάσκετ, εξετάζει με τη διαδικασία του επείγοντος τα περιστατικά που προκάλεσαν βία. Η FIBA δεν θα σχολιάσει τις δράσεις οποιουδήποτε παίκτη πριν η έρευνα ολοκληρωθεί. Παρόλα αυτά η FIBA ξεκαθαρίζει ότι δεν θα διστάσει να πάρει τα αυστηρότερα δυνατά μέτρα κατά οποιουδήποτε ατόμου βρεθεί να έχει φέρει το άθλημα σε ανυποληψία».

Δεν ανησυχούν στην ΕΟΚ

O Πάτρικ Μπάουμαν πήρε θέση για τα θλιβερά επεισόδια στο ΟΑΚΑ και ουσιαστικά προανήγγειλε ποινές, όμως στην ελληνική Ομοσπονδία εξακολουθούν να μην ανησυχούν για πιθανές τιμωρίες των παικτών της ελληνικής ομάδας.

Το «φιλικό» που διεξήχθη δεν ήταν υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και αυτό σημαίνει πως η FIBA δεν μπορεί να επιβάλλει ποινές. Όπως δεν μπορεί να παρεμβαίνει σε εγχώριες διοργανώσεις και να επιβάλλει η ίδια απευθείας τις ποινές, έτσι συμβαίνει και με το φιλικό που δεν διεξήχθη υπό την αιγίδα της.

Ξέχωρα, λοιπόν, από το τι θα κάνει η ΕΟΚ ή η ελληνική δικαιοσύνη, η FIBA δεν έχει λόγο. Μετράει ό, τι γράφτηκε στο Φύλλο Αγώνα και ό, τι θα γραφτεί στις εκθέσεις και τίποτα άλλο. Γι αυτό και στην Ομοσπονδία επιμένουν πως δεν τίθεται θέμα ποινής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x