Γενικά

Απομακρύνεται ο κίνδυνος

Καθησυχαστική η ΕΟΚ για τον κίνδυνο τιμωρίας των Ελλήνων παικτών που συμμετείχαν στα επεισόδια που αμαύρωσαν το χθεσινό φιλικό. «Η όλη διαδικασία για πιθανή τιμωρία θα αρχίσει κάποια στιγμή, αλλά χωρίς επιπτώσεις για το Μουντομπάσκετ», δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 o γ.γ. της ομοσπονδίας, Παναγιώτης Τσαγκρώνης. «Έκανα ανοησία, θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον Μπουρούση», ο Κρστιτς.

Καθησυχαστική η ΕΟΚ για τον κίνδυνο τιμωρίας των Ελλήνων (αλλά και των Σέρβων) παικτών που συμμετείχαν στα επεισόδια που αμαύρωσαν το χθεσινό φιλικό. «Η όλη διαδικασία για πιθανή τιμωρία θα αρχίσει κάποια στιγμή, αλλά χωρίς επιπτώσεις για το Μουντομπάσκετ», δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 o γ.γ. της ομοσπονδίας, Παναγιώτης Τσαγκρώνης. «Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε διπλωματικό επεισόδιο», πρόσθεσε για την κράτηση του Κρστιτς στην ασφάλεια, ενώ εξέφρασε την ανησυχία για επέκταση των επεισοδίων στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά, ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας μπάσκετ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας:

Για το αν υπάρχει κίνδυνος διπλωματικού επεισοδίου: «Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε διπλωματικό επεισόδιο, επειδή η πολιτεία και η ομοσπονδία έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λήξει εδώ το ζήτημα. Εκείνο που ελπίζουμε όλοι είναι ότι αυτό το ατυχές γεγονός, που δημιουργήθηκε πάνω στην ένταση των παικτών, θα ξεχαστεί γρήγορα, επειδή δεν είναι αυτή η εικόνα του ελληνικού μπάσκετ. Δεν ήμουν παρών στο ΟΑΚΑ, επειδή είμαι στη Κοζάνη όπου διεξάγεται το Πανευρωπαϊκό Κορασίδων. Εκείνο που είδα από το βίντεο είναι ότι κάποιοι μπήκαν για να χωρίσουν και δέχθηκαν επιθέσεις από άλλους. Το ζήτημα δεν είναι να δούμε ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει. Είναι μια σύγκρουση που δεν έπρεπε να γίνει. Κανένας δεν επιδοκιμάζει. Θα χρησιμοποιήσω μια φράση που λέει ο λαός μας: “Θες από τη μαμή, θες από τη λεχώνα, χάθηκε το παιδί”. Είναι άσχημο αυτό που συνέβη, αλλά πρέπει να κλείσει εδώ».

Για το ενδεχόμενο τιμωρίας των παικτών των δύο ομάδων: «Αν τιμωρηθούν Έλληνες, θα τιμωρηθούν και Σέρβοι. Η όλη διαδικασία θα ξεκινήσει κάποια στιγμή, όμως δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις για το Μουντομπάσκετ. Το βίντεο σε όλες τις περιπτώσεις μπορεί να ζητηθεί για συμβουλευτική χρήση. Το βίντεο δεν είναι αποδεικτικό στοιχείο. Είναι απλώς ένα συμβουλευτικό κομμάτι για να το χρησιμοποιήσει κάποιος από τους δικαστές για να σχηματίσει καλύτερη άποψη».

Για το αν ανησυχεί μήπως υπάρξει επέκταση των επεισοδίων στο πρωτάθλημα: «Με ανησυχούν όσα έγιναν χθες, επειδή υπήρξε μια διαμάχη μεταξύ Ελλήνων και ξένων αθλητών που παίζουν στο πρωτάθλημά μας. Αυτό αποδείχθηκε και φοβάμαι. Στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει και οπαδικό πάθος και αν δεν λάβουμε τα μέτρα μας θα έχουμε πρόβλημα. Δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τους παίκτες, αλλά να προσέχουμε όλους τους παράγοντες που είναι στον πάγκο. Το έχουμε ζήσει και στο παρελθόν, όλα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά του πάγκου και στον πάγκο βρίσκονται πάρα πολλοί».

Για τον κίνδυνο αποπροσανατολισμού της Εθνικής εν όψει Μουντομπάσκετ: «Θέλω να παρακαλέσω αυτό το ατυχές περιστατικό, να το ξεπεράσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Είναι άσχημα όσα έγιναν για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά ας χαμηλώσουμε τους τόνους για να το ξεπεράσουμε το συντομότερο και να κλείσουμε την αντιπαράθεση που υπήρξε χθες. Δεν θέλω να βάλω τα πράγματα κάτω από το χαλάκι και να τα κουκουλώσουμε. Έχουμε τις ανησυχίες μας, όμως δεν περιμέναμε να είχαμε τέτοια εξέλιξη σε επίπεδο Εθνικής ομάδας. Θέλουμε να μας βοηθήσετε σε αυτή την προσπάθεια που ξεκινάει η Εθνική και να μην κουβεντιάζουμε αυτή τη στιγμή, αλλά σε λίγες ημέρες να μιλάμε για μία μεγάλη επιτυχία της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ. Είναι το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί για το ελληνικό μπάσκετ. Τα παιδιά έχουν ινδάλματα τους αθλητές μας. Δεν γίνεται να δείχνουμε αυτή την εικόνα».

Χαμηλώνουν οι τόνοι

Ο αθλητικός εισαγγελέας Κώστας Σιμιτζόγλου διέταξε τις πρώτες πρωινές ώρες την προσαγωγή του Νέναντ Κρστιτς, του παίκτη που τραυμάτισε με καρέκλα τον Γιάννη Μπουρούση, και ο Σέρβος σέντερ βρίσκεται στο τμήμα αθλητικής βίας στην ασφάλεια. Η σερβική κυβέρνηση ενημερώθηκε για την υπόθεση και ανέθεσε στην Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού της γειτονικής χώρας, Σνεζάνα Σάμαρτζιτς-Μάρκοβιτς, να επιληφθεί της υπόθεσης ερχόμενη στην Αθήνα. Κάποιοι μιλούσαν ακόμη και για κίνδυνο διπλωματικού επεισοδίου ανάμεσα στα δύο-φιλικά προσκείμενα-κράτη, ωστόσο μετά από επαφές πολιτικών και αθλητικών παραγόντων των δύο χωρών το θέμα εκτονώνεται και ο Κρστιτς θα... ελευθερωθεί χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

Δείτε το βίντεο της συμπλοκής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x