Ελλάδα

Η εξήγηση του Ολυμπιακού για την προσφυγή

To ΑΣΕΑΔ εκδικάζει σήμερα (16/05) στις 17:00 την προσφυγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τη νομιμότητα της κλήρωσης διαιτητών της 26ης αγωνιστικής και υπάρχουν ερωτήματα για την επικύρωση της βαθμολογίας.

Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για την συνέχεια του πρωταθλήματος της Basket League, καθώς στις 17:00 το ΑΣΕΑΔ εκδικάζει την προσφυγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός κατά της νομιμότητας της κλήρωσης των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής.

Οι «ερυθρόλευκοι», προσέφυγαν πριν την τέλεση των αγώνων, καθώς η επιτροπή της ΚΕΔ προχώρησε στην κλήρωση με μόνο δύο μέλη να βρίσκονται στην διαδικασία, κάτι που δεν επιτρέπεται, καθώς θα πρέπει από τα πέντε μέλη, να κληρώνουν-ορίζουν τουλάχιστον τα τρία, για το ζήτημα της πλειοψηφίας. Αν το ΑΣΕΑΔ, που έχει δεχθεί αίτημα από τον ΕΣΑΚΕ να αποφασίσει άμεσα, κάνει δεκτή την προσφυγή, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι μέλει γενέσθαι με το πρωτάθλημα.

Χθες, η νομική εκπρόσωπος του ΕΣΑΚΕ, λαμβάνοντας υπόψη και αρκετές άλλες γνωμοδοτήσεις δικηγόρων των ΚΑΕ, προχώρησε σε επικύρωση της βαθμολογίας, κάτι που ήρθε σε αντίθεση με τα όσα υποστήριξε στο προηγούμενο ΔΣ, όπου δεν προχώρησε σε ορισμό πλέι οφ, λόγω του ότι εκκρεμούσε η δικαστική απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Η ερμηνεία που έδωσαν οι νομικοί που ήταν υπέρ της έναρξης των πλέι οφ, ήταν πως ο Ολυμπιακός στην προσφυγή του, δεν ζητά την επανάληψη της αγωνιστικής, άρα ακόμα και αν δικαιωθεί, δε γίνεται αυτή να επαναληφθεί. Άλλοι νομικοί έχουν αντίθετη άποψη, όμως ενδιαφέρον έχει η θέση του νομικού επιτελείου των «ερυθρόλευκων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Ολυμπιακό λένε πως αρχικά η προσφυγή έγινε πριν το πρώτο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ και πριν τη τέλεση της αγωνιστικής. Ζήτησαν λοιπόν με κάθε τρόπο την Δευτέρα, δύο μέρες πριν την διεξαγωγή των αγώνων, να παρθεί κοινή απόφαση από την διοργανώτρια αρχή για αναβολή της αγωνιστικής, μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση, ώστε να μην δημιουργηθούν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε περίπτωση δικαίωσής. Καμία ΚΑΕ δεν εισάκουσε τότε την λογική σκέψη των «ερυθρόλευκων», αφού σε κανένα ευνομούμενο πρωτάθλημα δεν γίνονται παιχνίδια και κυρίως δεν επικυρώνονται βαθμολογίες, εφόσον εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις.

«Πως είναι δυνατόν να ζητήσουμε στην προσφυγή την αναβολή μίας αγωνιστικής που δεν έχει γίνει; Θα μας περνούσαν για… τρελούς. Κάνουμε προσφυγή για μη εγκυρότητα της αγωνιστικής λόγω παράνομης κλήρωσης διαιτητών, άρα είναι αυτονόητο το τι ζητάμε», λένε από τον Ολυμπιακό. Εκτός αυτού, δημιουργείται εύλογα το ερώτημα, πως γίνεται να υποστηρίζει η πλευρά του ΕΣΑΚΕ πως ακόμα και αν δικαιωθούν οι «ερυθρόλευκοι», δεν θα υπάρχουν συνέπειες για την εξέλιξη του πρωταθλήματος; Πρόκειται σύμφωνα με την άποψή τους για τέχνασμα, που δεν έχει καμία βάση, γι' αυτό και έναναν λόγο για πραξικοπημα. Σε αυτή τη περίπτωση το ΑΣΕΑΔ θα έχει αποφασίσει πως οι διαιτητές ορίστηκαν παράνομα, άρα αυτόματα η αγωνιστική θεωρείται… άκυρη.

Αν φυσικά ο Ολυμπιακός «ηττηθεί» νομικά στο ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο, τα πλέι οφ θα αρχίσουν κανονικά το Σάββατο. Μένει να δούμε τι θα αποφασίσουν οι νομικοί, καθώς οι ερμηνείες των νόμων είναι διαφορετικές και το μπέρδεμα μεγάλο, όμως η απόφαση του ΑΣΕΑΔ, τελεσίδικη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x