Γενικά

Η μητέρα του Ντράζεν συναντά τη γυναίκα που τον είδε για τελευταία φορά ζωντανό (video)

Δείτε το συγκλονιστικό θέμα του TRT World, που έφερε κοντά τη μητέρα του Ντράζεν Πέτροβιτς και τη γυναίκα που επέβαινε στο μοιραίο αυτοκίνητο και τον είδε για τελευταία φορά ζωντανό.

Πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του Ντράζεν Πέτροβιτς στα 29 του χρόνια μετά από τροχαίο.

Το TRT World έφερε κοντά τη μητέρα του θρύλου του παγκοσμίου μπάσκετ, Μπιζέρκα, με την επιβαίνουσα στο μοιραίο αυτοκίνητο, Χιλάλ Εντεμπάλ. Η Γερμανοτουρκάλα μπασκετμπολίστρια καθόταν στο πίσω μέρος του οχήματος που οδηγούσε η σύντροφος του Κροάτη άσου, Κλάρα Ζάλαντζι, και το οποίο συγκρούστηκε με νταλίκα.

«Η μόνη μου ευχή ήταν να βρω αυτή τη γυναίκα που ήταν στο αυτοκίνητο μαζί με τον Ντράζεν. Ήξερα πως έπαιζε μπάσκετ και έψαχνα να τη δω, με την ελπίδα να τη βρω. Είμαι πολύ χαρούμενη που συναντώ τον άνθρωπο που είδε τον Ντράζεν για τελευταία φορά. Δεν έχει σημασία που δεν θυμάται τίποτα. Χαίρομαι τόσο που την συναντώ. Ήθελα πολύ να έρθω. Θα πρέπει να έρθει στο Ζάγκρεμπ», ανέφερε η μητέρα του Ντράζεν.

Όσο για την άλλοτε μπασκετμπολίστρια, που μετά από πολύμηνη μάχη επιβίωσε από το τροχαίο, ήταν εμφανώς συγκινημένη. «Αρχίσαμε να παίζουμε μπάσκετ σχεδόν μαζί. Ήταν πραγματικά δύσκολος καιρός», τόνισε και θυμήθηκε την εποχή μετά το τροχαίο. «Ευτυχώς θυμάμαι τους γονείς μου την οικογένεια μου. Οι γιατροί έλεγαν ότι η μητέρα μου ρωτούσε συνέχεια αν θα επιβιώσω κι αυτοί απαντούσαν ότι θα ξυπνήσω εφόσον είχα ένα υγιές σώμα, αλλά δεν ήξεραν τι θα θυμόμουν».

Οι εικόνες της από το δυστύχημα εκείνο είναι αμυδρές. «Την είχα γνωρίσει πολύ νωρίτερα, όταν ήμαστε νέες, παίζαμε μαζί για 11 χρόνια μέχρι να φύγω για την Αμερική. Βρεθήκαμε ξανά στην Γερμανία, την μέρα πριν το δυστύχημα, όταν πήραμε τον Ντράζεν από το αεροδρόμιο. Ντρέπομαι που δεν τον θυμάμαι, ως πρώην παίκτρια αλλά αυτό το κομμάτι του μυαλού μου είναι κενό. Πραγματικά δεν θυμάμαι τίποτα, ακόμα και το γεγονός πως έκατσα στο πίσω κάθισμα, όπως λένε οι δημοσιογράφοι. Η Κλάρα οδηγούσε πολύ γρήγορα και ήμασταν το μόνο αυτοκίνητο που έπεσε πάνω στο φορτηγό. Κανείς μας δεν φορούσε ζώνη, απ’ όσα άκουσα. Ο Ντράζεν πετάχτηκε από το παρμπρίζ και πέθανε αμέσως, ενώ εγώ έμεινα για πολύ καιρό σε κώμα».

Γι’ αυτό που δεν αμφιβάλλει, ωστόσο, είναι για την αγάπη της φίλης της για τον Πέτροβιτς. « Όταν συνήλθα από το κώμα η Κλάρα με επισκέφτηκε μερικές φορές και μετά εξαφανίστηκε. Ο Ντράζεν ήταν τεράστιος σταρ και πολλοί στην χώρα του έλεγαν πως ήταν λάθος της Κλάρα και πως ήθελε να τον σκοτώσει! Όντως ήταν λάθος της, αλλά δεν ήθελε να τον σκοτώσει, τον αγαπούσε και ήθελαν να παντρευτούν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x