Euroleague

Λοτζέσκι στο sportfm.gr: «Νίκη και στη Βιτόρια»

Το πρώτο διπλό στη φετινή Ευρωλίγκα, στην έδρα της Μπασκόνια, έθεσε ως επόμενο στόχο του Ολυμπιακού ο Ματ Λοτζέσκι, μιλώντας στο sportfm.gr.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη δεύτερη νίκη του στην Ευρωλίγκα νικώντας με 91-81 την Αρμάνι Μιλάνο αλλά οι σερί αγώνες συνεχίζονται για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Οι ερυθρόλευκοι φόρεσαν χθες ιταλικό κοστούμι αλλά πλέον καλούνται να αγωνιστούν στην δύσβατη πεδιάδα της Αλάβα στη Χώρα των Βάσκων, καθώς αναχωρούν σήμερα το μεσημέρι για τη Βιτόρια, όπου θα αγωνιστούν στο 5ο παιχνίδι μέσα σε δέκα ημέρες.

Ο Ματ Λοτζέσκι όμως ο οποίος τόσο έλειψε πέρσι από τον Ολυμπιακό έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν και απέναντι στην Αρμάνι σκόραρε 10 πόντους (2/4 τρίπονα) έχοντας και τρεις ασίστ. «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα με δυνατή έδρα αλλά θέλουμε τη νίκη», με αυτά τα λόγια ο Αμερικανός έδωσε σύνθημα νίκης μιλώντας στο sportfm.gr λίγο μετά τη νίκη επι των Ιταλών της Αρμάνι.

Ακόμα ο Λοτζέσκι τόνισε ότι είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό που χρησιμοποιούνται 10-11 παίκτες σε κάθε παιχνίδι καθώς με αυτόν τον τρόπο οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούν τη φρεσκάδα τους παρά τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ματ Λοτζέσκι στο sportfm.gr και το Γρηγόρη Ποζιό, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ:

Για το γεγονός ότι το παιχνίδι με την Αρμάνι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό:

«Είναι το νέο στυλ παιχνιδιού που κυριαρχεί. Κάθε ομάδα προσπαθεί να παίξει όλο και πιο γρήγορα. Σίγουρα έχουν παίξει ρόλο και κάποιοι κανονισμοί που έχουν αλλάξει στην Ευρωλίγκα και το παιχνίδι έχει γίνει πιο γρήγορο. Εμείς θέλουμε να ανταποκριθούμε σε αυτό και νομίζω ότι σε ένα βαθμό το καταφέρνουμε».

Για το ότι ο Ολυμπιακός στη διάρκεια του παιχνιδιού πήρε διαφορές στο σκορ αλλά στη συνέχεια τις έχανε:

«Στο ημίχρονο είχαμε μια διαφορά πέντε πόντων αλλά ξέραμε ότι μπορούμε να την αυξήσουμε και να την κρατήσουμε. Στο τέλος παίξαμε πιο επιθετικά στην άμυνα και είδαμε ότι πήραμε διαφορά 10-15 πόντων και τελειώσαμε το παιχνίδι. Ήταν μια καλή νίκη για εμάς απέναντι σε μια καλή ομάδα η οποία μάλιστα δεν είχε χάσει κανένα παιχνίδι μέχρι στιγμής στη σεζόν».

Για τα πολλά παιχνίδια τα οποία έχει να δώσει ο Ολυμπιακός σε μικρό χρονικό διάστημα:

«Νομίζω ότι είμαστε εντάξει από άποψη φυσικής κατάστασης. Τώρα που έχουμε περισσότερα αλλά και συνεχόμενα παιχνίδια αναγκαστικά προπονούμαστε λιγότερο για να διατηρούμαστε φρέσκοι. Έχουμε όμως βάθος στο ρόστερ καθώς βλέπουμε ότι σε κάθε παιχνίδι αγωνιζόμαστε 10-11 παίκτες και αυτό είναι κάτι που μας δίνει πλεονέκτημα. Κάθε παίκτης που μπαίνει μέσα βοηθάει την ομάδα να κερδίσει».

Για τους νέους παίκτες που έχουν μπει στην ομάδα:

«Η αλήθεια είναι πως και για αυτούς είναι κάτι καινούριο. Είναι μόλις το 3ο παιχνίδι Ευρωλίγκας που παίζουν αλλά σε κάθε ματς θα είναι και καλύτεροι για να μας βοηθήσουν ακόμα περισσότερο. Γενικώς νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός η ομάδα θα γίνεται καλύτερη».

Για το επόμενο παιχνίδι με αντίπαλο τη Μπασκόνια:

«Θέλουμε τη νίκη, ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα με δυνατή έδρα, αλλά θέλουμε τη νίκη. Εμείς μέχρι στιγμής έχουμε παίξει πολύ καλά στην έδρα μας αλλά θέλουμε να παίξουμε καλά και εκτός και να νικήσουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x