Γενικά

Μέικερ: «Διαφωνώ με την τιμωρία της FIBA, πήγα να προστατεύσω συμπαίκτες μου»

Ο Θον Μέικερ αντέδρασε για την τιμωρία που του επιβλήθηκε για το άγριο ξύλο στον αγώνα μεταξύ Φιλιππίνων και Αυστραλίας.

Άδικη θεωρεί την ποινή τριών αγωνιστικών που του επιβλήθηκε για τη συμμετοχή του στην… κλωτσοπατινάδα που διέκοψε την αναμέτρηση μεταξύ Φιλιππίνων και Αυστραλίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Ο σέντερ των Μπακς τόνισε πως προσπάθησε να προστατεύσει συμπαίκτες του που δέχονταν επίθεση.

«Παρότι σέβομαι τη FIBA ως θεματοφύλακα του αθλήματος, διαφωνώ με την απόφαση να τιμωρηθώ για τρεις αγώνες. Προσπάθησα να διακόψω έναν διαπληκτισμό, αλλά χωρίς ασφάλεια γρήγορα το πράγμα εξελίχθηκε σε μια δύσκολη κατάσταση, στην οποία έπρεπε να δράσω για να προστατεύσω τον εαυτό μου και τους συμπαίκτες μου από το να πάθουν κακό. Σαν άνθρωπος δεν μπορώ να γυρίσω την πλάτη μου σε κανέναν, Φιλιππινέζο ή Αυστραλό, συμπαίκτη ή όχι, που δέχεται μαζική επίθεση όταν δεν υπάρχει επαρκής βοήθεια από την ασφάλεια. Θέλω να εστιάσω στην προετοιμασία μου για τη νέα σεζόν με τους Μπακς και να αφήσω αυτό το θλιβερό περιστατικό με ένα θετικό συμπέρασμα, την ανανεωμένη εκτίμηση στην αξία της παρουσίας προσωπικού ασφαλείας. Παρέχουν ασφάλεια σε όλους μας για να απολαμβάνουμε το παιχνίδι που αγαπάμε, τόσο ως παίκτες όσο και σαν φίλαθλοι», τόνισε ο Μέικερ.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x