NBA

Ντουράντ: «Φέτος απέφυγα αυτούς που κάνουν φλόπινγκ και τους επιπόλαιους»

Η… απόσταση που κράτησε από τους επιπόλαιους συμπαίκτες και αντιπάλους ήταν για τον Κέβιν Ντουράντ το «κλειδί» για να παραμείνει υγιής τη φετινή σεζόν με τους Σανς.

Ο Κέβιν Ντουράντ φέτος ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του ΝΒΑ, παίζοντας σε 75 ματς με τους Σανς. Ανάλογο αριθμό συμμετοχών είχε να κάνει από τη σεζόν 2018/19 όταν αγωνιζόταν στους Γουόριορς.

Ωστόσο, στους Τελικούς του 2019 ο «KD» υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα, με αποτέλεσμα να χάσει όλη τη σεζόν 2019/20 (όταν υπέγραψε στους Νετς), ενώ τις επόμενες χρονιές μέχρι την περσινή είχε πολύ λιγότερες συμμετοχές, με τις περισσότερες να ήταν οι 55 το 2021/22 με τη φανέλα της ομάδας του Μπρούκλιν.

Για το γεγονός αυτό, ερωτήθηκε πρόσφατα ο 35χρονος σούπερ σταρ, ο οποίος τόνισε πως φέτος παρέμεινε υγιής, καθώς απέφυγε τους παίκτες που κάνουν φλόπινγκ και παίζουν επιπόλαια, προκαλώντας τραυματισμούς στους άλλους!

Αναλυτικά όσα είπε ο Κέβιν Ντουράντ:

«Ευτυχώς φέτος δεν βρέθηκε παίκτης να κάνει φλόπινγκ δίπλα μου. Τα τελευταία δύο χρόνια, είχα έναν συμπαίκτη, ο οποίος έκανε φλόπινγκ δίπλα μου και έναν αντίπαλο που έκανε το ίδιο, με αποτέλεσμα να τραυματιστώ στον μηνίσκο. Εάν δεν ήταν αυτοί, τότε θα είχα περισσότερα παιχνίδια. Αλλά, είμαι χαρούμενος που δεν έγινε αυτό. Φέτος είχε κάποιους μικρούς τραυματισμούς, αλλά όχι τίποτα σοβαρό. Είμαι ευγνώμων γι’ αυτό… Επίσης, έμεινα και μακριά από τους επιπόλαιους. Οι τύποι που στην προσπάθεια να πάρουν ένα συμβόλαιο δεν σκέφτονται ότι μπορεί να τραυματίσουν κάποιον, βουτώντας στο παρκέ. Ξέρω ποιοι είναι αυτοί και θα προσπαθήσω να μείνω μακριά τους».

Στα 75 ματς που είχε με τους «ήλιους», ο Ντουράντ είχε κατά μέσο όρο 27,1 πόντους, 6,6 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x