Γενικά

Πέρασαν… πάνω από τη Λιθουανία οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ δεν ίδρωσαν απέναντι στη Λιθουανία και πέρασαν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου U19.

Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου U19 μετά από τέσσερα χρόνια επέστρεψαν οι ΗΠΑ, στο ίδιο… γήπεδο. Οι Αμερικανοί επιβεβαίωσαν την υπεροχή τους απέναντι στη Λιθουανία με 102-67 και θα διεκδικήσουν τον έβδομο τίτλο τους στη διοργάνωση απέναντι στο Μάλι την Κυριακή, τέσσερα χρόνια μετά την επιτυχία τους στα «Δύο Αοράκια».

Κορυφαίοι για την ομάδα του Μπρους Γουέμπερ ήταν οι Τζέιλεν Γκριν και Τζέιλεν Σαγκς με 18 και 15 πόντους αντίστοιχα. Για τη «Λιέτουβα», που θα διεκδικήσει το χάλκινο απέναντι στη Γαλλία, ο Ζουστίνας Ραμανάουσκας ήταν ο μόνος διψήφιος σκόρερ με 10.

Η υπεροπλία της Team USA σε μεγέθη, αθλητικότητα και βάθος ήταν εξ αρχής πασιφανής και οδήγησε στο 39-23 λίγο πριν το ημίχρονο. Στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά ξεπέρασε τους είκοσι, στο τελευταίο τους τριάντα και οι δύο ομάδες άρχισαν να σκέφτονται πρόωρα τους… τελικούς, μεγάλο και μικρό, της Κυριακής.

Δεκάλεπτα: 25-14, 44-32, 75-48, 102-67

ΗΠΑ (Ουέμπερ): Χαλιμπάρτον 5, Λιούις 8, Λικεκέλε 9, Γκριν 15,Ουίλιαμς 4, Σαγκς 15, Κάνινχαμ 7, Μπαρνς 2, Μόμπλεϊ , Πέρι 8, Ρόμπινσον 13, Τ. Ουίλιαμς 8.

Λιθουανία (Πετράουσκας): Ραμανάουσκας 10, Αρλάουσκας 3, Ουρμποναβίτσιους 1, Γκιεντράιτις 6, Γιαρουμπάουσκας 7,Βένσκους 4, Μετρίκις 1 Μπεργκάουντας 6 , Γιοκουμπάιτις 9, Μινέικις 5, Βίλους 7, Βάιτκους 3.

Διαιτητές: Λοκατέλι (Βραζιλία), Γκλίσιτς (Σερβία), Κρέγιτς (Σλοβενία)

Δείτε εδώ τη στατιστική του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x