Γενικά

Πτυχιούχος οικονομικών στα 38 ο Γιάο Μινγκ!

Εκτός από την πλούσια καριέρα του ως αθλητής, ο Γιάο Μινγκ μπορεί πλέον να προσθέσει στο… βιογραφικό του και το πτυχίο στα οικονομικά και τη διοίκηση, αφού αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Σανγκάης!

Το πτυχίο του στα οικονομικά και τη διοίκηση πήρε ο Γιάο Μινγκ σε ηλικία 38 ετών!

Ο ζωντανός θρύλος του κινεζικού μπάσκετ και νυν πρόεδρος της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης της χώρας κατάφερε να πάρει φέτος το πολυπόθητο… χαρτί από το πανεπιστήμιο της Σανγκάης, στο οποίο άρχισε να φοιτά το 2011, όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και ύστερα από μία πλούσια καριέρα στο ΝΒΑ, φορώντας τη φανέλα των Χιούστον Ρόκετς.

Στην ομιλία που έκανε μπροστά στους άλλους 3.300 αποφοίτους, ο σπουδαίος παλαίμαχος μπασκετμπολίστας αποκάλυψε πως ήθελε ν πάρει το πτυχίο, προκειμένου να τηρήσει την υπόσχεση που είχε δώσει στους γονείς του.

Ο Γιάο Μινγκ είχε υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα της Σανγκάης σε ηλικία 17 ετών και τότε οι γονείς του τον έβαλαν να υποσχεθεί πως όταν ολοκληρώσει την καριέρα του, τότε θα πάει στο πανεπιστήμιο: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου αρχικά, καθώς εκείνοι ήταν ο λόγος που αποφάσισα να σπουδάσω στο πανεπιστήμιο, ώστε να τηρήσω την υπόσχεση που τους έδωσα. Δεν θα αποφοιτούσα σήμερα, εάν δεν είχαν δώσει αυτή την υπόσχεση. Σκέφτηκα αρκετές φορές να τα παρατήσω, ειδικά όσο προχωρούσαν οι τάξεις και τα μαθηματικά ήταν πιο δύσκολα. Ωστόσο, ήταν μία υπόσχεση και έπρεπε να προχωρήσω».

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x