Euroleague

Ρεάλ Μαδρίτης: Στην Πόλη για το δέκατο

Ύστερα από ένα… διάλειμμα ενός χρόνου, η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στο Final Four της Ευρωλίγκας, με στόχο την κατάκτηση του δέκατου τροπαίου της ιστορίας της.

Η περσινή «σκούπα» από τη Φενέρμπαχτσε στα playoffs της Ευρωλίγκας πείσμωσε πολύ τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία φέτος έδειξε τρομερή σταθερότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης και με ρεκόρ 23-7 τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Η «βασίλισσα», λοιπόν, επέστρεψε στο Final Four της Ευρωλίγκας ύστερα από ένα αναγκαστικό… διάλειμμα που έκανε και με τις… άγριες διαθέσεις που έδειξε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, θέλει να κατακτήσει το δέκατο βαρύτιμο τρόπαιο της ιστορίας της.

Αφού έμαθε από τα λάθη της περσινής σεζόν, μένοντας εκτός Βερολίνου και μάλιστα ως κάτοχος, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο με οδηγό τον… αφηνιασμένο Σέρχιο Γιουλ κατέκτησε την κορυφή της regular season και έχοντας το πλεονέκτημα έδρας αντιμετώπισε την Νταρουσάφακα στα προημιτελικά. Το σύνολο του Ντέιβιντ Μπλατ ζόρισε κάπως τους «Μερένχες», παίρνοντας ένα από τα δύο πρώτα ματς μέσα στη Μαδρίτη, αλλά ουδείς αμφέβαλε πως η Ρεάλ θα αποκλειόταν και έτσι με το 3-1 (αφού έκανε δύο σερί «διπλά» στην Τουρκία) πήρε το εισιτήριο για την Πόλη.

Στον ημιτελικό θα βρει μπροστά της την… οικοδέσποινα Φενέρμπαχτσε, την οποία είχε νικήσει το 2015 στη Μαδρίτη, για να περάσει στον τελικό και να κατακτήσει το τρόπαιο κόντρα στον Ολυμπιακό. Όμως, παράλληλα δίνεται και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία στη «βασίλισσα» να πάρει τη ρεβάνς για το περσινό 3-0 στα playoffs από την ομάδα του Ομπράντοβιτς, με την οποία φέτος είναι στο 1-1 αφού ηττήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ενώ τη νίκησε στο ματς του δεύτερου γύρου στη Μαδρίτη.

Αστέρι: Σέρχιο Γιουλ

Τα «κάθε χρόνο και καλύτερος» αντιπροσωπεύει στο 100% τον Σέρχιο Γιουλ. Ο Ισπανός γκαρντ πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του στην Ευρωλίγκα και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς του, όπου έχει κατά μέσο όρο 16,4 πόντους και 5,9 ασίστ, ενώ παράλληλα έχει 50% ευστοχία στα δίποντα και 33% στα τρίποντα. Είναι ο απόλυτος ηγέτης της «βασίλισσας», αφού ο… Διόσκουρός του Ρούντι Φερνάντεθ κάνει πολύ μέτρια χρονιά, ενώ όταν η μπάλα… καίει, τότε εκείνη πάει μόνο σε εκείνον, χαρίζοντας μας σίγουρα κάποιο highlight.

Παίκτης «κλειδί»: Άντονι Ράντολφ

Αν κάτι έλειπε πέρυσι από τη Ρεάλ Μαδρίτης και έμεινε εκτός Final Four, όπως αποδείχθηκε τη φετινή σεζόν, αυτό ήταν ο Άντονι Ράντολφ. Ο Αμερικανός φόργουορντ διανύει τη δεύτερή του χρονιά στην Ευρωλίγκα και πρώτη με τη φανέλα της «βασίλισσας», προερχόμενος από την εξαιρετική σεζόν που έκανε με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν. Είναι παίκτης-κλειδί για τους «Μερένχες», αφού με το ψηλό και πολύ αθλητικό κορμί που διαθέτει τα κάνει όλα και… συμφέρει στη φροντ λάιν, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Εδώ, μπορεί να μπει και ο «αστερίσκος» του Τζέισι Κάρολ, ο οποίος –συνήθως- ερχόμενος από τον πάγκο, ανοίγει όλες τις αντίπαλες άμυνες με τα «φαρμακερά» του τρίποντα.

Προπονητής: Πάμπλο Λάσο

Έχει αμφισβητηθεί αρκετές φορές, ότι δεν «κάνει» για τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, ο Πάμπλο Λάσο βρίσκεται εκεί από το 2011, με τους παίκτες να πίνουν… νερό στο όνομά του και να πιστώνεται τη μεγάλη… ανακάλυψη που είναι φυσικά ο Λούκα Ντόντσιτς, στον οποίο πριν καν ενηλικιωθεί του έδωσε πολύ ενεργό ρόλο στη «βασίλισσα» και μέχρι στιγμής δικαιώνεται απόλυτα. Μάλιστα, είναι ο προπονητής που οδήγησε ξανά τους «Μερένχες» στην κορυφή της Ευρώπης ύστερα από το 1995, στον τελικό του 2015 κόντρα στον Ολυμπιακό.

inner

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

3. Άντονι Ράντολφ F 2.11
4. Ντοντέι Ντρέιπερ G 1.81
5. Ρούντι Φερνάντεθ F 1.96
6. Αντρές Νοσιόνι F 2.03
7. Λούκα Ντόντσιτς G 2.01
8. Γιόνας Ματσιούλις F 1.98
9. Φελίπε Ρέγες F 2.04
14. Γκουστάβο Αγιόν C 2.07
17. Ντίνο Ράντοντσιτς F 2.02
20. Τζέισι Κάρολ G 1.88
21. Οθέλο Χάντερ C 2.03
23. Σέρχιο Γιουλ G 1.90
33. Τρέι Τόμπκινς F 2.08
36. Άλεξ Σουάρεθ F 2.06
44. Τζέφρι Τέιλορ F 2.01

Θετικά

- Διαθέτει ίσως το πληρέστερο ρόστερ της Ευρωλίγκας σε όλες τις θέσεις, με παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να αλλάξουν τον ρυθμό του παιχνιδιού.

- Η τρομερή κατάσταση που βρίσκεται φέτος ο Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος όχι μόνο σκοράρει και πασάρει εξαιρετικά, αλλά είναι ο άνθρωπος που μπορεί να βγάλει εις πέρας όλες τις… επικίνδυνες αποστολές στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Αρνητικά

- Η μέτρια χρονιά που κάνει φέτος ο Ρούντι Φερνάντεθ, ο οποίος έδειξε κατά τη διάρκεια της σεζόν πως δεν μπορεί να δώσει τις βοήθειες που έδινε κάποτε στη Ρεάλ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x