Παρελθόν από την ΚΕΔ μετά από σχεδόν 20 χρόνια αποτελεί ο Στέλιος Συμεωνίδης. Ο Θεσσαλονικιός παλιός διαιτητής υπέβαλε την παραίτησή του, που έγινε δεκτή, ενώ η επιτροπή διαιτησίας που υπάγεται στην ΕΟΚ θα είναι ανανεωμένη έχοντας τρία νέα μέλη.

Επικεφαλής θα είναι ο Νίκος Παπαδημητρίου, οι Κώστας Κορομηλάς (που θα είναι και εθνικός καθηγητής) και Κυριάκος Ταβουλαρέας είναι τα δύο μέλη που παραμένουν, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν πλέον οι Γιώργος Τανατζής και Κωνσταντίνος Μητσόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός κυρίως, αλλά και άλλες ΚΑΕ, είχαν εκφράσει παράπονα για τη λειτουργία της ΚΕΔ, τα οποία κορυφώθηκαν την περασμένη περίοδο. Η ΚΕΔ μετά από αποχωρήσεις δύο μελών (Κώστας Μουζάκης και Ανδρέας Παπαδόπουλος) έφτασε στο φινάλε της περασμένης περιόδου να είναι τριμελής.

Η πρόθεση του Στέλιου Συμεωνίδη είχε διαφανεί από την Πέμπτη, όταν σε εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη παρουσία 170 διαιτητών Α1 και Α2 κλήθηκε από τον Κώστα Κορομηλά να τους καλωσορίσει απέφυγε να πει οτιδήποτε και άφηνε να εννοηθεί με την στάση του πως είναι στην έξοδο.