Γιώργος Ζαχαριάδης

Δεν θα έφτανε ένας Φορτούνης

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την περίπτωση του Κώστα Φορτούνη και επισημαίνει ότι για να κλείσει η ψαλίδα από τον Ολυμπιακό χρειάζονται σημαντικές κινήσεις.

Ο Φορτούνης επέλεξε τον Ολυμπιακό και για τα χρήματα, που είναι περισσότερα και για το… ονόρε.

Θα έχει μια ευκαιρία να δοκιμαστεί και να μετρήσει τις δυνάμεις του κι αν διαπιστωθεί ότι αντέχει σε υψηλό επίπεδο, θα αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Αυτός ο ποδοσφαιριστής προτίμησε ένα πλούσιο συμβόλαιο και μια… πρόκληση, Είναι φιλόδοξος.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Ίσως να μην τα καταφέρει τελικά. Ωστόσο, στην αφετηρία έχει τις ίδιες πιθανότητες με αρκετούς άλλους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, να πάρει μια θέση στο βασικό σχήμα. Εκτός βέβαια, κι αν το μέλλον του είναι προαποφασισμένο και δοθεί δανεικός.

Όποια κι αν είναι η κατάληξη, η ουσία είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να τον αποκτήσει, είτε γιατί δεν είχε τις δυνάμεις, είτε γιατί διαπίστωσε την τελευταία στιγμή ότι δεν είναι συμφέρουσα επιλογή. Ότι το κόστος του ποδοσφαιριστή είναι υψηλό, σε σύγκριση με τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει.

Το ότι ο Φορτούνης δεν θα αλλάξει τα δεδομένα του ΠΑΟΚ, το ότι δεν θα τον οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ήταν σχεδόν βέβαιο.

Όπως άλλωστε το ίδιο συμβαίνει με όλες τις επιλογές του φετινού ΠΑΟΚ… Ήταν ένας καλύτερος ποδοσφαιριστής από αυτούς που διαθέτει ο ΠΑΟΚ. Ο Φορτούνης είχε σχεδόν βέβαιη τη θέση στην ενδεκάδα, αλλά, δεν την ήθελε υπό τις προϋποθέσεις που του προσφέρονται από τον ΠΑΟΚ.

Πιστεύει κανείς ότι ο ποδοσφαιριστής συμφώνησε εκ των προτέρων με τον Ολυμπιακό για να ακολουθήσει το δρόμο του δανεισμού; Αποκλείεται.

Πάντως, ασχέτως αν τελικά διαθέτει ή δεν διαθέτει τις δυνάμεις να πείσει έναν 22χρονο να παίξει στην Τούμπα, αναδεικνύεται και πάλι πόσο αδύναμη είναι η βάση του δικεφάλου, πόσο μακριά βρίσκεται από τα στάνταρ του Ολυμπιακού.

Είναι δεδομένο ότι για να κλείσει η ψαλίδα, αν βέβαια το πάρει ποτέ απόφαση να ασχοληθεί σοβαρά ο Σαββίδης, θα πρέπει να γίνουν πολλές σοβαρές κινήσεις κι όχι μία ή δυο σπασμωδικές, με ακριβά συμβόλαια που δεν δικαιολογεί η προσφορά στο γήπεδο.

Υ.Γ.: Αυτή η αηδία για τον Φορτούνη, ότι δηλαδή προτίμησε τα χρήματα από το να αγωνίζεται (και μάλιστα βασικός), αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, πόσο μικρό λογίζουν τον ΠΑΟΚ με ανόητα σχόλια για να αποδείξουν ότι τίποτε δεν οδηγεί σε αποτυχία…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x