Νίκος Κατσαρός

Δεν υπάρχει σωτηρία, μόνο επανίδρυση

Ο Νίκος Κατσαρός γράφει στο sport-fm.gr ότι εκεί που κατήντησαν την ΑΕΚ αόρατοι μέτοχοι, και αρρωστημένοι «οπαδοί» της –τελικά- ήταν άξια της τύχης της…

Σε μια τόσο μεγάλη ομάδα δεν άξιζε ένα τόσο γελοίο τέλος. Της το έδωσαν δικοί της «οπαδοί» με άρρωστα μυαλά.

Τέτοιους «οπαδούς» έχουν όλες οι ομάδες. Μόνο αυτοί της ΑΕΚ όμως έφτασαν σε τέτοιο σημείο διαστροφής, ώστε να την εξαφανίσουν!

Γράφει ο Νίκος Κατσαρός

Τα χθεσινά τραγικά γεγονότα του ΟΑΚΑ, αποτέλεσαν το τέλος μιας μακρόχρονης πορείας, που οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια, σ’ αυτό που συνέβη το βράδυ της Κυριακής, 14 Απριλίου.

Εκεί που είχαν φτάσει τα πράγματα το πιθανότερο ήταν ότι η ΑΕΚ, θα υποβιβαζόταν ακόμη και χωρίς την εισβολή των αλητών.

Κι αυτή θα ήταν ίσως και μια λύση στην αρρώστια της που είχε γίνει πλέον ανίατη.

Άλλο όμως είναι να επιλέξει η όποια διοίκηση ή ιδιοκτησία, την αυτοκτονία, μέσω της πτώχευσης, ώστε να εξυγιανθεί η εταιρεία κι άλλο να φτάσει στο ίδιο αποτέλεσμα μέσω της διάλυσης.

Διότι, αυτή την στιγμή η ΑΕΚ έχει διαλυθεί.

Έχει υποβιβαστεί, δεν έχει γήπεδο, κι επομένως δεν έχει κόσμο, παίζοντας πλέον στα Λιόσια ή στην Καισαριανή, δεν έχει διοίκηση, έχει ιδιοκτήτες άφαντους που υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, δεν έχει ουσιαστικά παίκτες αφού όλοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να λύσουν τα συμβόλαια τους και το μόνο που έχει είναι δυσθεώρητα χρέη.

Αυτό που της έμεινε είναι οι 100 – 200 ψυχανώμαλοι που διέλυσαν, χωρίς κανείς να θελήσει ή να μπορέσει να τους εμποδίσει, μια ομάδα με μοναδική ιστορία, μια ομάδα – σύμβολο ιερών και όσιων του ελληνισμού.

Από την στιγμή που ανίκανοι ή απατεώνες παράγοντες, λίγοι και άσχετοι διαχειριστές, που βαπτίστηκαν «πρόεδροι», δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ώστε η τύχη αυτού του συλλόγου να περιπέσει στα χέρια ναρκομανών και ημίτρελων, τότε η ΑΕΚ είναι άξια της τύχης της.

Αν πράγματι –όπως θέλω να πιστεύω- διαθέτει τόσο ισχυρό κύτταρο, η μόνη ελπίδα της είναι να βρεθούν κάποιοι άνθρωποι που θα την επανιδρύσουν.

Το κεφάλαιο «ΑΕΚ 1924 – 2013» πρέπει να θεωρηθεί ότι έκλεισε την περασμένη Κυριακή το βράδυ.

Αυτό που απέμεινε είναι το όνομα, το έμβλημα κι ένας κόσμος, ευτυχώς πάρα πολύς.

Όλα και όλοι οι άλλοι που συνδέθηκαν με το παρελθόν πρέπει να εξαφανιστούν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x