Διονύσης Δεσύλλας

Μαγεία Ιωαννίδη, κυριαρχία στο Περιστέρι και ξανά στην κορυφή!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νίκη (2-0) του Παναθηναϊκού επί του Ατρομήτου και το... θωρηκτό Ιωαννίδη που έστειλε ξανά το «τριφύλλι» στην κορυφή.

*Το φινάλε της κανονικής περιόδου ήταν ιδανικό για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» πέρασαν... αέρας από το Περιστέρι, επικράτησαν με σκορ 2-0 και εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό, για να επιστρέψουν ξανά στην κορυφή και να στρέψουν την προσοχή τους στη «μάχη» των playoffs. Το «τριφύλλι» χωρίς τυμπανοκρουσίες, με ταπεινότητα, με δυνατά σημεία και αδυναμίες, καταφέρνει να ολοκληρώσει την κανονική διάρκεια στην πρώτη θέση, έχοντας διαφορά δυο βαθμών από τη δεύτερη ΑΕΚ και πέντε από τον Ολυμπιακό.

*Με εξαίρεση τα πρώτα 30 λεπτά στα οποία οι «πράσινοι» ήταν νωχελικοί, η εμφάνιση ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κυριαρχική. Από το ημίωρο και μετά η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς άρχισε να ανεβάζει στροφές και να απειλεί. Θα μπορούσε, μάλιστα, να ανοίξει το σκορ νωρίτερα στις πρώτες μεγάλες ευκαιρίες με Μαντσίνι, Ιωαννίδη και Παλάσιος.

*Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε με μπόλικη ένταση στο παιχνίδι του και με αποφασιστικότητα να καθαρίσει το παιχνίδι. Ο Φώτης Ιωαννίδης εξελίχθηκε στον απόλυτο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης. Ήταν ένα... τανκ που έκανε «μαγικά» στο χορτάρι του γηπέδου του Περιστερίου.

Πρώτα με την εξαιρετική ενέργεια στο 49' και το σουτ-φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο δεξί «παράθυρο» της εστίας του Γιαννιώτη και στη συνέχεια με το εξαιρετικό κατέβασμα στην περιοχή και το κερδισμένο πέναλτι από τον Μαυρομμάτη. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση για το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα! Για μια ακόμη φορά ο Ιωαννίδης έδωσε σπουδαίους βαθμούς στο «τριφύλλι», πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερές του εμφανίσεις με την πράσινη φανέλα!

Δεσύλλας: Μαγεία Ιωαννίδη, ξανά στην κορυφή ο Παναθηναϊκός

*Το «τριφύλλι» θα μπορούσε να βάλει και τρίτο γκολ, έχοντας ευκαιρίες με Κλεϊνχέιλσερ, Παλάσιος και Κουρμπέλη. Από ένα σημείο και μετά αρκέστηκε στην καλή κυκλοφορία και τη διατήρηση του υπέρ του αποτελέσματος μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Αυτή ήταν η 5η νίκη στα τελευταία έξι ματς για το «τριφύλλι». Το μη νικηφόρο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα δείχνει να έχει αφήσει πίσω της την αγωνιστική «κοιλιά» που έκανε και πλέον θα φορτσάρει για τα κρίσιμα playoffs.

*Πλην του Ιωαννίδη, εξαιρετική δουλειά στη μεσαία γραμμή έκανε ο Κουρμπέλης με κυριαρχική εμφάνιση και πολύ ένταση στο παιχνίδι του. Οι Μαντσίνι και Παλάσιος βοήθησαν πολύ στη δημιουργία, ενώ η αμυντική τετράδα τα πήγε καλά και δεν απειλήθηκε αν εξαιρέσουμε κάποια επιπόλαια λάθη στο ξεκίνημα.

*Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην κορυφή λοιπόν και το ζητούμενο είναι να παραμείνει εκεί. Τίποτα δε θα είναι εύκολο στα playoffs για μια ομάδα που έχει επιστρέψει σε πορεία πρωταθλητισμού και που δεν μπαίνει σε διαδικασία... διαγωνισμού καλύτερου ποδοσφαίρου ή όχι. Πορεύεται με λογική βήμα-βήμα, με νοοτροπία διαρκούς εξέλιξης, διόρθωσης λαθών και με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη Κυριακή. Χωρίς πολλές υποσχέσεις, με διάθεση για μάχη μέχρι το τέλος, με υπομονή και επιμονή, με συνέπεια και πίστη στο πλάνο και με σκληρή δουλειά από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του σε αυστηρά ποδοσφαιρικά πλαίσια...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x