Διονύσης Δεσύλλας

Ο αυτοκαταστροφικός Παναθηναϊκός των εκτός έδρας αγώνων…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για το νέο εκτός έδρας στραβοπάτημα του «τριφυλλιού», μετά και την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης.

*Ούτε τώρα! Ο Παναθηναϊκός συνέχισε τα εκτός έδρας αρνητικά αποτελέσματα, αυτήν τη φορά με έναν διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Τέταρτο ματς μακριά από τη Λεωφόρο δίχως τρίποντο, 11ο σερί από πέρυσι και φυσικά ο προβληματισμός παραμένει έντονος για το γεγονός ότι η ομάδα δεν μπορεί να χαμογελάσει εκτός του... σπιτιού της.

*Ούτε γρήγορο γκολ δέχθηκε αυτήν τη φορά η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όπως είχε συμβεί στα παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη, ούτε αιφνιδιάστηκε, ούτε, φυσικά, πιέστηκε από τον Αστέρα Τρίπολης. Είχε όλες τις προϋποθέσεις να πανηγυρίσει νίκη. Προηγήθηκε νωρίς με τον Καρλίτος, έπειτα από την ασίστ του Παλάσιος και την κάθετη του Ρούμπεν, αλλά τα διέλυσε όλα μέσα σε λίγα λεπτά από δικά του λάθη.

*Πρώτα ο Πούγγουρας (υπάρχουν ζωηρές αμφιβολίες για το πέναλτι, σχετικά με το αν υπάρχει επαφή από τον Πούγγουρα, αλλά το λάθος που προηγήθηκε είναι ανεπίτρεπτο), έπειτα ο Μπρινιόλι και φυσικά η κούρσα του Σίτο δίχως να... ενοχλεί κανένας παίκτης του «τριφυλλιού»! Όταν θες να πάρεις το διπλό «δαγκώνεις σίδερα» και φυσικά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κάνεις τέτοια παιδικά λάθη. Όταν μέσα σε 20 λεπτά καταστρέφεις τα πάντα και βρίσκεσαι πίσω στο σκορ, δίχως η εικόνα του αγώνα να είναι τέτοια, τότε πρέπει να τα βάζεις με τον εαυτό σου.

*Στην επανάληψη, παρά το γεγονός ότι η ομάδα είχε ένα ημίχρονο μπροστά της, επί της ουσίας δεν ήταν ποτέ σοβαρά απειλητική. Αν εξαιρέσουμε κάποια μακρινά σουτ, ευκαιρία δεν έγινε. Ο Αστέρας... ταμπουρώθηκε, ήξερε ότι οι «πράσινοι» έχουν αδυναμία στο να δημιουργήσουν σε κλειστή άμυνα και δικαιώθηκε. Το «τριφύλλι» παρά την κυριαρχία του σε επίπεδο κατοχής, κυκλοφορίας και πίεσης, δεν είχε τον τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, να γίνει απειλητικό, με αποτέλεσμα όσο περνούσε η ώρα να αγχώνεται και να μην έχει το καθαρό μυαλό για κάτι το καλό και ουσιαστικό.

*Άπαντες πρέπει να προβληματιστούν με τη νέα ήττα. Η ομάδα οφείλει να βρει ισορροπία. Δεν μπορεί να νικάει μόνο στη Λεωφόρο, παίζοντας, μάλιστα, καλό ποδόσφαιρο και εκτός να τα κάνει μούσκεμα και να παρουσιάζεται αυτοκαταστροφική. Σήμερα αυτό το οποίο κόστισε ήταν τα αδιανόητα λάθη που επέτρεψαν στον Αστέρα να φτάσει στην ανατροπή και φυσικά η έλλειψη δημιουργίας για 45 και βάλε λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Σε αυτά πρέπει να βρεθεί η λύση. Προκειμένου να μπει, επιτέλους, ένα τέλος στο «σύνδρομο» των εκτός έδρας αγώνων...

*Σε ατομικό επίπεδο, οι μοναδικοί που ξεχώρισαν ήταν οι Παλάσιος και Ρούμπεν. Ο Αργεντινός ήταν δραστήριος, είχε την ασίστ στο γκολ του Καρλίτος, έτρεχε και έψαχνε τον τρόπο να βγει κάτι σωστό για την ομάδα του, ενώ ο Ισπανός ήταν σχεδόν αλάνθαστος στη μεσαία γραμμή και με το απαιτούμενο πάθος στο ματς. Στοιχεία που από τους περισσότερους παίκτες σήμερα έλειψαν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x