Διονύσης Δεσύλλας

Έκανε το καθήκον του, προβλημάτισε στην άμυνα

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Κισσαμικού, την πρωτιά στον όμιλο, αλλά και τα αρνητικά της άμυνας του «τριφυλλιού».

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στο σημερινό παιχνίδι με τον Κισσαμικό ήταν η νίκη για την πρωτιά στον όμιλο. Μια πρωτιά που θεωρητικά θα φέρει μια πιο ευνοϊκή κλήρωση για το «τριφύλλι» στους 16 της διοργάνωσης. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το Κύπελλο είναι ένας στόχος για τη φετινή ομάδα. Ο Γιώργος Δώνης το έχει πει, όπως και οι ποδοσφαιριστές των «πράσινων». Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να διεκδικήσει το τρόπαιο- τίτλος που αν κατακτηθεί θα ανεβάσει την ψυχολογία σε όλο τον πράσινο «οργανισμό»- και έχει την υποχρέωση να το κάνει.

Η νίκη, λοιπόν, ήρθε, έστω και δύσκολα για το «τριφύλλι». 2-1 με Εμμανουηλίδη και Βέργο, αρκετές χαμένες ευκαιρίες, με κυριότερη αυτή του πέναλτι από τον σκόρερ του δεύτερου γκολ του Παναθηναϊκού, αλλά και προβλήματα στην άμυνα. Ο Γιώργος Δώνης έμεινε, σαφώς, ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και την προσπάθεια αρκετών ποδοσφαιριστών από τη μέση και μπροστά, όχι όμως και από τα μετόπισθεν.

Η τριάδα Οικονόμου, Πούγγουρα, Παντελάκη είχε αρκετά προβλήματα. Ο Κισσαμικός έφτιαξε με ευκολία ευκαιρίες, συνοχή στην αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού δεν υπήρχε και άνετα θα μπορούσε να βάλει και δεύτερο τέρμα η γηπεδούχος ομάδα. Αυτό που φάνηκε είναι ότι οι αμυντικοί – ρεζέρβες της ομάδας χρειάζονται αρκετή δουλειά και να αποκτήσουν περισσότερη συγκέντρωση στο παιχνίδι τους.

Καλό βαθμό παίρνει ο Εμμανουηλίδης. Ο νεαρός σκόραρε, είχε ευκαιρίες, ανακάτεψε την αντίπαλη άμυνα και η εμφάνισή του κρίνεται καλή. Θετικό το γεγονός ότι ο Βέργος έκανε… σεφτέ στα γκολ. Το ήθελε πολύ το παρθενικό του τέρμα ο νεαρός επιθετικός για να ανεβάσει την ψυχολογία του, ενόψει της συνέχειας και να δείξει αν μπορεί να αποτελεί μια ακόμη λύση για τη γραμμή κρούσης πίσω από τον Μακέντα. Πολύ καλή εμφάνιση ξανά και από τον Αποστολάκη. Ο νεαρός μπακ είχε καλά ανεβάσματα, έβγαλε σέντρες – ξυράφι, δίνοντας την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να γίνονται απειλητικοί και αναμφίβολα χαροποίησε τον προπονητή του με την απόδοσή του. Για μια ακόμη φορά, εξαιρετικός ήταν και ο Διούδης με σημαντικές επεμβάσεις στο παιχνίδι.

Ανάλυση περισσότερη για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν μπορεί να γίνει. Ο Δώνης θα συγκεντρώσει τα θετικά και τα αρνητικά από το σημερινό ματς, θα μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές του και η δουλειά για την εξέλιξη αυτής της ομάδας θα συνεχιστεί. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο μεγάλος στόχος. Η πρωτιά στον όμιλο ήρθε, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να βλέπει μπροστά και θα παλέψει για διεκδίκηση του Κυπέλλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x