Διονύσης Δεσύλλας

Για τους Παναθηναϊκούς της Νέας Υόρκης (pics)

Με αφορμή την αυριανή επίσκεψη του Γιάννη Αλαφούζου στη Νέα Υόρκη για να «τρέξει» την καμπάνια της Λεωφόρου, ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τους φίλους του «τριφυλλιού» στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Θυμάμαι την πρώτη κουβέντα που μου είπε ο πρόεδρος του panatha usa, Βλάσης Αναστασίου και ο επίτιμος, Νίκος Μπάρδης, όταν τους συνάντησα πέρυσι τέτοια εποχή, στο ταξίδι που έκανα στη Νέα Υόρκη και σε μια από τις σχεδόν καθημερινές επισκέψεις στο panatha usa (και να θες να μην πας κάθε μέρα, δεν μπορείς. Είναι τέτοια η φιλοξενία των ανθρώπων εκεί που σε «σκλαβώνει»): «Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν τον Γιάννη Αλαφούζο. Το θέμα, όμως, είναι να πειστούν ότι υπάρχει ένα όραμα για να γίνει ξανά μεγάλη η ομάδα». Τέλος. Δεν χρειάζονταν περισσότερες εξηγήσεις. Η λέξη «όραμα» είναι και το «κλειδί». Αυτό χρειάζεται ο φίλος του «τριφυλλιού», είτε είναι στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό…

inner

Ο Γιάννης Αλαφούζος ταξιδεύει αύριο, μαζί με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, στη Νέα Υόρκη για να «τρέξει» και εκεί την καμπάνια για την ανακατασκευή της νέας Λεωφόρου. Θεωρεί ότι εκεί μπορεί να βρει «πόρους», στο πλαίσιο της συγκέντρωσης κεφαλαίων για να καλυφθεί σχεδόν ένα ποσό για το «Απόστολος Νικολαϊδης». Θυμίζω ότι περίπου τα μισά χρήματα θα μπουν από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΠΑΕ.

Εν μέρει, η σκέψη του Αλαφούζου είναι σωστή. Στη Νέα Υόρκη υπάρχουν φίλοι του «τριφυλλιού», εύποροι οικονομικά που μπορούν να βοηθήσουν. Εκτός από εύποροι είναι και «διψασμένοι» για συμμετοχή στα Παναθηναϊκά κοινά. Βλέπετε, η ξενιτιά δυναμώνει περισσότερο την αγάπη για τoν σύλλογο και αυτή τη θέληση να… ανακατεύονται με τα της ομάδας. Προϋπόθεση, όμως, γι’ αυτούς είναι να μη νιώθουν αποκομμένοι, λόγω της απόστασης και να δουν ότι υπάρχει το όραμα για το οποίο γράψαμε παραπάνω.

Την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, ώρα Νέας Υόρκης, θα παρουσιαστεί από τον Αλαφούζο το πλάνο ανακατασκευής της Λεωφόρου στο ξενοδοχείο Four points by Sheraton.

inner

Σ’ αυτή τη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα πρέπει να εξηγήσει κι άλλα πολλά. Δεν αρκεί απλά και μόνο να μιλήσει για το γήπεδο, που είναι, φυσικά, κάτι το πολύ σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός της Νέας Υόρκης θέλει να ακούσει συγκεκριμένα πράγματα για το νέο πλάνο της ομάδας. Θέλει να ακούσει πως η ομάδα, εκτός από τη δημιουργία του γηπέδου, θα επιστρέψει στην κορυφή. Με τι τρόπο, με τι πλάνο και ποιο το όραμα. Και παράλληλα, θέλει να καταλάβει ότι ο ίδιο δεν θα είναι… ξεχασμένος, επειδή βρίσκεται μακριά από την Ελλάδα. Αν πάρει αυτές τις απαντήσεις, τότε όχι μόνο θα βοηθήσει για τη μεγάλη του αγάπη, αλλά θα το κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό και μάλιστα όχι μόνο μια φορά.

Ετσι είναι οι Παναθηναϊκοί της Νέας Υόρκης. Αγαπούν παθολογικά τον Παναθηναϊκό, είναι γι’ αυτούς μια, χωρίς υπερβολή, καθημερινή η «ενασχόληση» (δεν φαντάζεστε πόσες ώρες της ημέρας περνούν στο σύνδεσμο στην Αστόρια) με τα της ομάδας, αλλά είναι και άνθρωποι που θέλουν συγκεκριμένες απαντήσεις και όχι γενικολογίες στα νέα πρότζεκτ. Διότι, πολύ απλά, έτσι έχουν μάθει να δουλεύουν τόσα χρόνια στην μητρόπολη του κόσμου. Αν πειστούν για τα παραπάνω, τότε ο Γιάννης Αλαφούζος θα επιστρέψει με χαμόγελα από το «μεγάλο μήλο»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x