Διονύσης Δεσύλλας

Κίνηση ουσίας με Γκάνεα, βασισμένη στα «θέλω» του Γιοβάνοβιτς

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη δεύτερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού, το ενισχυμένο αριστερό άκρο της άμυνας και τη συνέχεια στον σχεδιασμό.

*Αθόρυβα, «διακριτικά» και ουσιαστικά κινήθηκε ο Παναθηναϊκός και για τη δεύτερη του μεταγραφή, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα. Μετά τον Γιούρι Λοντίγκιν, οι «πράσινοι» προχώρησαν στην απόκτηση του Κρίστιαν Γκάνεα, έχοντας την ίδια στρατηγική. Χωρίς να έχει διαρρεύσει το παραμικρό, πλην των πληροφοριών ότι το «τριφύλλι» θα αποκτήσει αριστερό μπακ, η ομάδα κάνει δικό της τον 30χρονο, όπως διαβάσατε μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

*Η κίνηση είναι πολύ καλή. Μετά την παραμονή του Χουάνκαρ και την επισημοποίηση της συμφωνίας, ο Παναθηναϊκός βάζει στο ρόστερ του έναν αξιόπιστο αριστερό μπακ, με εμπειρία, γεμάτη σεζόν με τον Άρη (34 παιχνίδια) και χαρακτηριστικά που θέλει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο τρόπος παιχνιδιού του Ρουμάνου άσου είναι αυτός που ταιριάζει στα σχέδια του προπονητή του «τριφυλλιού». ‘Εχει ανεβάσματα, ταχύτητα, καλά αμυντικά καθήκοντα και γενικώς είναι ένας εργάτης πολυτελείας μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

*Στον Άρη ήταν βασικότατο στέλεχος της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Στον Παναθηναϊκό ο Γκάνεα θα αποτελέσει δίδυμο μαζί με τον Χουάνκαρ. Ας μη μπούμε εμείς στη λογική του «βασικός» και «παγκίτης». Αυτά απασχολούν τον προπονητή και έτσι πρέπει να είναι. Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι κρατώντας τον Ισπανό και κάνοντας δικό του τον Ρουμάνο, αναβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό το αριστερό άκρο της άμυνας με ένα εξαιρετικό δίδυμο. Πλέον, ο Χουάνκαρ θα έχει συναγωνισμό στην καθημερινότητα των προπονήσεων και φυσικά στα παιχνίδια. Η ομάδα βάζει ένα πολύτιμο εργαλείο στις τάξεις της, με την απόκτηση ενός παίκτη που αποτέλεσε επιλογή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού, όπως αναφέραμε παραπάνω, έχει το «πακέτο» που επιθυμεί ο κόουτς.

*Τερματοφύλακας αποκτήθηκε, αριστερός μπακ επίσης, ο Χουάνκαρ ανανέωσε και πάμε για τα υπόλοιπα, τα οποία θα είναι αρκετά και σημαντικά. Όπως έχουμε τονίσει ξανά, το θέμα Βιγιαφάνιες παραμένει ανοιχτό. Ο ποδοσφαιριστής θέλει να μείνει και περιμένει πρόταση από το τριφύλλι, η οποία θα κατατεθεί πιθανότατα εντός της εβδομάδας που έρχεται. Το βέβαιο είναι ότι οι πράσινοι δεν πρόκειται να πάνε σε ποσό ίδιο με αυτό που έπαιρνε ο «Βίγια». Αν ο ίδιος συμφωνήσει και αν δεχθεί να έχει διαφορετικό ρόλο φέτος, με την ταυτόχρονη ποιοτική αναβάθμιση της μεσαίας γραμμής, τότε η παραμονή του μόνο θετική θα είναι.

*Όταν θες να ανεβάσεις το επίπεδό σου κι όταν πας για την επόμενη «πίστα», τότε θες ποιοτικούς ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής παντού. Θες βάθος στο ρόστερ σου με καλούς παίκτες. Αν, λοιπόν, οι πράσινοι κρατήσουν τον Βιγιαφάνιες και αποκτήσουν κι άλλο χαφ ακόμη καλύτερο, τότε καλώς ας συμβεί κάτι τέτοιο. Θα δείξουν οι επόμενες ημέρες τι μέλλει γενέσθαι…

*Θα ακολουθήσουν, φυσικά, κι άλλες κινήσεις. Η ενίσχυση στη μεσαία γραμμή παραμένει προτεραιότητα. Μπορεί στην Αργεντινή να ντύνουν στα πράσινα τον Μπλάνκο, αλλά ακόμα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Υπομονή απαιτείται για την υπόθεση του λάτιν άσου. Υπομονή θα πρέπει να έχουμε και για το θέμα Γκατσίνοβιτς, περίπτωση, επίσης, σημαντική για την ομάδα ενόψει της συνέχειας. Υπάρχει χρόνος. Είμαστε ακόμα στις 12 Ιουνίου, οι άνθρωποι της ομάδας δουλεύουν πυρετωδώς για τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν, οι μέχρι τώρα κινήσεις κρίνονται ουσιαστικές- σε θεωρητικό πάντα επίπεδο- με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να συνεχίζει να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για την ενίσχυση και τις πιθανές παραμονές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x