Διονύσης Δεσύλλας

Μόνο έτσι θα γυρίσει ο κόσμος στη Λεωφόρο

Το χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού δείχνει ότι μπορεί να υπάρξει καλύτερο μέλλον. Ζητούμενο, πλέον, είναι η συνέχεια στη δουλειά και η διάρκεια. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα

Αν πριν από το χθεσινό ματς με τον Αστέρα Τρίπολης έλεγε κάποιος ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε τη νίκη με 4-0 σε ένα ματς που θα μπορούσε να είναι ακόμη και 6-0, τότε το πιθανότερο είναι οι περισσότεροι να γελούσαν μαζί του. Συμβαίνουν, όμως, και αυτά. Οι «πράσινοι» σε μια συνέχεια, μετά την καλή εμφάνιση που είχαν στα Γιάννενα, και κάνοντας το καλύτερο τους φετινό παιχνίδι, σκόρπισαν ξανά χαμόγελα στον ταλαιπωρημένο κόσμο τους, σφράγισαν την πρόκριση σε ένα θεσμό που αποτελεί τον τελευταίο μα και μοναδικό στόχο για φέτος και το κυριότερο: Πήραν ψυχολογία και αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας.

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» ήταν εκπληκτικοί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Με συνεχές πρέσινγκ που έβαζε σε… φουρτούνες τους παίκτες του Αστέρα και τους οδηγούσε λάθη και ενέργειες δίχως «καθαρό» μυαλό, με γρήγορη ανάπτυξη, με παιχνίδι είτε από τον άξονα, είτε από τα άκρα που άνοιγαν την άμυνα και δημιουργούσαν ευκαιρίες και φυσικά με εξαιρετική αντιμετώπιση στην… αναχαίτιση κάθε προσπάθειας των φιλοξενούμενων, είτε με τους Ζέκα και Ρέις (θετικότατος ο Πορτογάλος που φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει μια καλή εναλλακτική επιλογή), είτε με τους Μολέδο και Κουτρουμπή.

Οι Κλωναρίδης και Εμποκού έδωσα ένα διαφορετικό «αέρα» και μια εξτρά ταχυδύναμη στον Παναθηναϊκό, ο Βιγιαφάνιες «ξεμπούκωσε», ο Κουλιμπαλί από τα δεξιά έτρεχε ασταμάτητα πάνω – κάτω, κάνοντας κι αυτός την καλύτερή του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα. Στο τέλος, έπειτα από ένα παιχνίδι εξαιρετικό για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, οι ποδοσφαιριστές είδαν τον κόσμο του Παναθηναϊκού να σηκώνεται από τη θέση του για να τους χειροκροτήσει. Μια τέτοια σκηνή είχαμε να τη δούμε καιρό. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί για πάνω από ένα μήνα. Οι αποδοκιμασίες και οι γκρίνιες, έγιναν χαμόγελα και σφιγμένες γροθιές στον αέρα. Ετσι είναι αυτά…

Η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών έπειτα από τα χθεσινά ανεβαίνει. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό ενόψει της συνέχειας. Ζητούμενο από εδώ και στο εξής είναι η σταθερότητα και η διάρκεια. Το είπε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι με τον φετινό αλλοπρόσαλλο Παναθηναϊκό δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι τα προβλήματα ανήκουν στο παρελθόν και από εδώ και πέρα ο κόσμος του θα δει μια μπάλα της προκοπής. Το μέλλον θα τα δείξει όλα. Πάντως, με τέτοιες εμφανίσεις σαν τη χθεσινή ή ακόμη και με ανάλογες, το δεδομένο είναι ένα: Ο κόσμος θα γυρίσει και πάλι στη θέση του. Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x