Διονύσης Δεσύλλας

Ο Παναθηναϊκός που «δάγκωνε» κι ο νικητής Δώνης

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον εξαιρετικό Παναθηναϊκό στο χθεσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ, την τακτική νίκη του Γιώργου Δώνη και το επόμενο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη.

Tου Διονύση Δεσύλλα

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Είναι τέτοιο το άθλημα που αρκετές φορές, ο ένας κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν καταφέρνει να φύγει από το παιχνίδι με τους τρεις βαθμούς, παρά το γεγονός ότι τους δικαιούται. Αυτό συνέβη και στο χθεσινό αθηναϊκό ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος από την ΑΕΚ, για 90 λεπτά έδειξε ανωτερότητα στον αγωνιστικό χώρο, όμως το 0-0 είναι αυτό που μένει. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, αφήνει πικρία στους «πράσινους» και αναμφίβολα χαμόγελα στην «Ενωση», η οποία στη χειρότερή της εμφάνιση, καταφέρνει να «τσιμπήσει» τον βαθμό.

Το «τριφύλλι» τα είχε όλα χθες εκτός από το γκολ. Οι γηπεδούχοι είχαν πάθος και αποφασιστικότητα, έβγαιναν πρώτοι στις μονομαχίες, έκλεβαν πολλές φορές μπάλες για να δημιουργήσουν προϋποθέσεις στην αντίπαλη εστία. Ταυτόχρονα, εγκλώβισαν την ΑΕΚ, όσο δεν το έχει κάνει κανένας φέτος. Η Ενωση κόπηκε στη μέση, οι Σιμόες, Γαλανόπουλος πέρασαν τόσο δύσκολα όσο ποτέ, η τετράδα μπροστά δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει απειλητική και αν εξαιρέσουμε δυο ατομικά λάθη της άμυνας, το 3-4-3 του Γιώργου Δώνη λειτούργησε άψογα. Ο Ελληνας προπονητής βγήκε νικητής στη «μάχη» των πάγκων χθες. Ολο του το σχέδιο λειτούργησε άψογα, με αποτέλεσμα η ομάδα να επιβάλλει από την αρχή τον ρυθμό της, να μην δώσει ευκαιρία για φάσεις στην ΑΕΚ και φυσικά να δημιουργήσει. Αυτό που έλειψε ήταν η αποτελεσματικότητα. Σε 4-5 περιπτώσεις, αν ο Παναθηναϊκός είχε την τύχη να σκοράρει, τώρα θα μιλούσαμε διαφορετικά.

Το θετικό για την ομάδα είναι ότι μετά το πρώτο γερό «χαστούκι» και την ήττα από τον ΠΑΟΚ, έβγαλε αντίδραση. Και όχι σε ένα απλό παιχνίδι. Αλλά σε ντέρμπι κόντρα στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ και μια από τις πιο σοβαρές διεκδικήτριες για τον φετινό τίτλο. Ολο αυτό δείχνει ότι τα πάντα, στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, χτίζονται σωστά στο Κορωπί. Ο Δώνης, οι συνεργάτες του και οι ποδοσφαιριστές κάνουν πολλή σοβαρή δουλειά κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Να είστε σίγουροι ότι αν οι «πράσινοι» είχαν 2-3 πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και πιο έμπειρους, θα ήταν αρκετά κλικ πιο πάνω με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Αλλά αυτά, ας ελπίσουμε να γίνουν από το καλοκαίρι και μετά, όπως γράψαμε και σε προηγούμενο κείμενο.

Την επόμενη Κυριακή, κλείνει ο πρώτος κύκλος των τριών ντέρμπι με τη μητέρα των μαχών και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στο Καραϊσκάκη. Αναμφίβολα, ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει αποτέλεσμα στο Φάληρο. Το σίγουρο είναι ότι με αυτό το σκεπτικό και τη νοοτροπία θα πάει στο παιχνίδι. Πολλά περισσότερα θα έχουμε να πούμε από αύριο και γραπτώς, αλλά και από αέρος στην εκπομπή afteradio, 00:00 – 02:00, κάθε βράδυ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x