Διονύσης Δεσύλλας

Όπως στα ωραιότερα Παναθηναϊκά χρόνια

Τότε που ο Παναθηναϊκός διεκδικούσε το πρωτάθλημα και μεσοβδόμαδα ετοιμαζόταν για μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά. Το ζούμε ξανά. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Η κουβέντα για τον Παναθηναϊκό δεν γίνεται, φυσικά, για το «διπλό» στη Λιβαδειά. Αλίμονο. Προφανώς και αποτελεί «υποχρέωση» για ένα τόσο μεγάλο κλαμπ να «καθαρίζει» τέτοιου είδους παιχνίδια. Δεν είναι δα και κανένα σπουδαίο επίτευγμα η νίκη επί του Λεβαδειακού, ούτε πανηγυρίζει κανένας στο «τριφύλλι» γι’ αυτό.

Τα χαμόγελα, η αισιοδοξία και η ευχαρίστηση (επιτέλους) του να βλέπεις είτε από κοντά, είτε από την τηλεόραση αυτή την ομάδα, έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι αυτός ο Παναθηναϊκός όχι απλά σε πείθει για κάτι καλό φέτος, αλλά σε γεμίζει. Ρωτήστε τους 2.500 φίλους του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν χθες στις εξέδρες του γηπέδου της Λιβαδειάς, πως ένιωσαν και με τι συναισθήματα έφυγαν από το γήπεδο, και θα καταλάβετε…

Ο τρόπος που διαχειρίζεται τα μέχρι τώρα παιχνίδια η ομάδα, η ποιότητα που ξεχειλίζει στο ρόστερ, οι προσωπικότητες, το βάθος στον πάγκο και οι εξαιρετικές συνεργασίες – δείγμα της δουλειάς που γίνεται- είναι τα στοιχεία που κάνουν τον οποιοδήποτε παρακολουθεί τον Παναθηναϊκό να συμφωνεί σε δυο πράγματα:

*Ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι η πιο βελτιωμένη συγκριτικά με ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ.

*Ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για διεκδίκηση όλων των στόχων. Για πρωτάθλημα, Κύπελλο, καλή παρουσία στην Ευρώπη.

Το έχουμε ξαναγράψει: Ο Στραματσόνι έφερε στον Παναθηναϊκό ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ποδοσφαιριστές, ικανούς να ανεβάσουν το επίπεδο του «τριφυλλιού» και να τον ξανακάνουν «μεγάλο και τρανό», όπως λέει και ο ύμνος. Είναι στο χέρι του Ιταλού, αυτούς τους εξαιρετικούς παίκτες να τους κάνει μια πανίσχυρη ομάδα. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Ο χρόνος θα δείξει. Ο πρωταθλητισμός, άλλωστε, χρειάζεται διάρκεια. Και ακόμη κι όταν θα γίνει «κοιλιά» μέσα στη σεζόν ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η υπομονή και τα καλά αποτελέσματα.

Ακολουθεί το δύσκολο ματς με τον Αγιαξ. Πέρυσι ή πρόπερσι, ο Παναθηναϊκός θα ήταν σχεδόν καταδικασμένος. Τώρα, υπάρχει η αισιοδοξία για κάτι καλό στην πρεμιέρα του Europa League (και όχι μόνο). Κι αυτό το κλίμα, αυτή η ατμόσφαιρα, μας γυρίζουν πίσω. Τότε που ο Παναθηναϊκός διεκδικούσε το πρωτάθλημα και μεσοβδόμαδα ετοιμαζόταν για μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά. Το ζούμε ξανά…

Καλή σεζόν.

Y.Γ: Εξαιρετική εμφάνιση από τον Γουακάσο χθες. Το... πολυεργαλείο του Στραματσόνι τα έκανε όλα. Σκόραρε, δημιουργούσε, έκοβε, έτρεχε και έπαιξε σε δυο θέσεις. Αριστερό χαφ - εξτρέμ και αμυντικός μέσος. Από κοντά ο Μπεργκ με συμμετοχή σε όλα τα γκολ. Πολύ καλή εμφάνιση και από Λεντέσμα, Χουλτ, Λουντ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x