Διονύσης Δεσύλλας

«Αυτοκτόνησε» στη Λεωφόρο και… τώρα τρέχει

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ήττα (1-2) του Παναθηναϊκού από τον Ατρόμητο και την ανατροπή που καλείται να κάνει το «τριφύλλι» στη ρεβάνς του Περιστερίου.

*Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ατρόμητο (1-2) αναγκάζει την ομάδα του Φατίχ Τερίμ να μπαίνει σε μπελάδες ενόψει της ρεβάνς. Μια ήττα που ήρθε εξαιτίας της κακής αμυντικής αντιμετώπισης του «τριφυλλιού» σε δυο φάσεις στο πρώτο μέρος, αλλά και των πολλών χαμένων ευκαιριών για τους «πράσινους» κυρίως στην επανάληψη.

*Παρά το ιδανικό ξεκίνημα με το γκολ του Αϊτόρ στο 11' (είχε προηγηθεί δοκάρι του Μπακασέτα στο 10'), αλλά και το κυριαρχικό ποδόσφαιρο των πρώτων 25 λεπτών με γρήγορο ποδόσφαιρο και καλές φάσεις, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μέσα σε λίγα λεπτά με την πλάτη στον τοίχο. Πρώτα στο 26' όταν η άμυνα αδράνησε, ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε, αλλά ο Αντζιέλσκι πήρε το ριμπάουντ για να πλασάρει για το 1-1 (δύσκολη φάση για το αν είναι οφσάιντ ή όχι, μετά και τις γραμμές που βγήκαν από το VAR) και στη συνέχεια στο 42' όταν στο τρανζίσιον οι «πράσινοι» ήταν απρόσεκτοι και ο Γιουμπιτάνα με πλασέ έκανε το 1-2 για την ανατροπή μέσα στη Λεωφόρο. Είχε προηγηθεί μεγάλη ευκαιρία με τον Μαντσίνι, αλλά ο Αργεντινός από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ!

*Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός πίεσε και έβγαλε πολλές και μεγάλες ευκαιρίες. Όμως, η επιπολαιότητα στην τελική ενέργεια και η αστοχία δεν επέτρεψαν στο «τριφύλλι» να σκοράρει για να βάλει... μπρος για ανατροπή στην ανατροπή. Πότε ο Μπερνάρ, πότε ο Αϊτόρ, πότε ο Τζούριτσιτς, πότε ο Μλαντένοβιτς δεν εκτελούσαν σωστά με αποτέλεσμα όσο περνούσε η ώρα να αυξάνεται η πίεση και το άγχος για τους ποδοσφαιριστές του Τερίμ.

*Όλα πήγαιναν στραβά για το «τριφύλλι» και αυτό επιβεβαιώθηκε λίγο πριν από το φινάλε και συγκεκριμένα στο 90'. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε να εκτελέσει πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Ασεβέδο, αλλά ο Τσιντώτας πρώτα βρήκε με το χέρι το σκαφτό πλασέ του διεθνούς φορ, η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και στο ριμπάουντ από τον φορ του «τριφυλλιού», σταμάτησε ξανά, αυτή τη φορά στο δεξί δοκάρι! Για να μην πάρεις ένα αποτέλεσμα πρέπει να έχεις και ατυχία. Και μεταξύ άλλων, ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη. Έτσι, όμως, είναι το ποδόσφαιρο...

*Το «τριφύλλι» τιμωρήθηκε, γνώρισε την ήττα μέσα στη Λεωφόρο και είναι αναγκασμένο να τα δώσει όλα στη ρεβάνς του Περιστερίου για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Το ανεπιτυχές αποτέλεσμα έχει αιτίες και είναι πολλές. Μπορούμε να σταθούμε στις πολλές αλλαγές και στο γεγονός ότι η ομάδα παρατάχθηκε με κεντρικό αμυντικό δίδυμο Ακαϊντίν - Ούγκο, με τον δεύτερο να έχει μόλις μια προπόνηση με τη νέα του ομάδα. Φάνηκαν περιπτώσεις ασυνεννοησίας στην άμυνα, αλλά είναι φυσιολογικό. Μπορούμε να πούμε για απροσεξία στο πρώτο ημίχρονο και στα δυο γκολ του Ατρομήτου όταν στο πρώτο δεν μαρκάρει κανείς και στο δεύτερο η αντιμετώπιση στο τρανζίσιον των φιλοξενούμενων ήταν πολύ κακή. Μπορούμε, φυσικά, να σταθούμε στη μη αποτελεσματικότητα - ατυχία στις πολλές χαμένες κλασικές ευκαιρίες του δευτέρου ημιχρόνου με αποκορύφωμα το διπλό δοκάρι στο πέναλτι του Ιωαννίδη προς το τέλος του αγώνα. Όλα τα παραπάνω κάνουν ένα «πάντρεμα», σε συνδυασμό με το πείσμα των φιλοξενούμενων και την ψυχολογία που ανέβαζαν όσο έβλεπαν τον Παναθηναϊκό να μη σκοράρει παρά τις μεγάλες φάσεις που έκανε (22-8 οι τελικές, τρία δοκάρια οι «πράσινοι»).

*Η κατάσταση έγινε δύσκολη για τον Παναθηναϊκό, αλλά όχι και μη αναστρέψιμη. Πλέον, ο Παναθηναϊκός- που είχε ως στόχο σήμερα νίκη με καλό σκορ ενόψει του επαναληπτικού- θα πρέπει να πάει στη ρεβάνς του Περιστερίου για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση προκειμένου να πάρει την πρόκριση. Φυσικά και μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Όμως, οι «πράσινοι» μετά τα σημερινά έχουν έναν παραπάνω «μπελά» και μια εξτρά πίεση ανάμεσα σε ντέρμπι στο πρωτάθλημα.

*Σε ατομικό επίπεδο, ο Μπακασέτας στο ντεμπούτο του είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει με σουτ στο δοκάρι. Από τα δικά του πόδια αρχίζει η φάση του πρώτου τέρματος και γενικώς είχε ένα καλό ματς. Η άμυνα έδειξε να έχει προβλήματα κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ενώ η ομάδα πήρε λίγα πράγματα από τους χαφ, αλλά και από τον Τζούριτσιτς που αγωνίστηκε ως επιθετικός. Ο Ντραγκόφσκι έδειξε αντανακλαστικά με δυο επεμβάσεις και δεν ευθύνεται σε κανένα από τα δυο γκολ που δέχθηκε. Ο Αϊτόρ σκόραρε ξανά κι αυτό ειναι θετικό, αλλά έχασε και μεγάλες ευκαιρίες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x