Διονύσης Δεσύλλας

Παναθηναϊκός: Βγάζει υγεία και επιστρέφει!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον ασταμάτητο Παναθηναϊκό του Γιώργου Δώνη, την υγεία που βγάζει το ποδοσφαιρικό τμήμα και την επιστροφή του κόσμου της ομάδας στις κερκίδες.

Του Διονύση Δεσύλλα

Το κυριακάτικο απόγευμα στο Ολυμπιακό Στάδιο ήταν όμορφο και… Παναθηναϊκό από κάθε άποψη. Νίκη με 3-0 επί του Λεβαδειακού, συνέχεια στο απόλυτο στο πρωτάθλημα, αρκετός κόσμος στο ΟΑΚΑ, ωραία ατμόσφαιρα και χαμόγελα αισιοδοξίας. Με μια λέξη μπορεί να περιγράψει κανείς αυτό που συμβαίνει στο ποδοσφαιρικό τμήμα του «τριφυλλιού»: Υγεία. Υγεία σε κάθε επίπεδο. Στο χορτάρι, στο προπονητικό επιτελείο, στα αποδυτήρια και πλέον στην κερκίδα.

Οι «πράσινοι» δεν εντυπωσίασαν κόντρα στον Λεβαδειακό, αλλά κατάφεραν να βάλουν τρία γκολ (σ.σ. τρίτη συνεχόμενη τριάρα), να μη δεχθούν κανένα, να μην απειληθούν από την αντίπαλη ομάδα, με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Σουμπίνιο στο 37’ και να δείξουν ξανά ότι με σωστή δουλειά, με εξαιρετικό κλίμα στο Κορωπί και με τον Γιώργο Δώνη να παίρνει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του και, ταυτόχρονα, να τους κρατάει προσγειωμένους, γίνονται ωραία πράγματα. Ποδοσφαιρικά. Με παρόν, αλλά και πολύ μέλλον.

Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής των «πράσινων» που να υστέρησε στην αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι ήταν σοβαροί σε όλες τους τις γραμμές και έφτασαν δικαίως στην επικράτηση, παρά το γεγονός ότι στην επανάληψη δεν ήταν τόσο παραγωγικοί. Κορυφαίος της ομάδας ο Χατζηγιοβάνης. Ο νεαρός, που πραγματοποιεί ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα μέχρι τώρα, είχε τις δυο ασίστ στα γκολ του πρώτου 45λεπτου, ενώ παραλίγο να βάλει κι ένα τρομερό γκολ, όταν η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι σε ωραίο φαλτσαριστό σουτ στο 36’. Ο Καμπετσής έβαλε το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα και έδειξε με τις κινήσεις του ότι είναι ένα σύγχρονο, ταλαντούχο φορ με πάρα πολλά περιθώρια εξέλιξης. Η δουλειά είναι αυτή που θα τον κάνει όλο και καλύτερο, σε συνδυασμό φυσικά με την εμπειρία η οποία θα έρθει με τα παιχνίδια. Πολύ καλός και ο Χατζηθεοδωρίδης, που αγωνίστηκε ως εξτρέμ. Ο νεαρός ήταν άρτιος τακτικά και έβαλε κι αυτός το πρώτο του επίσημο τέρμα με τη νέα του ομάδα.

Η αμυντική τετράδα ήταν ξανά σταθερή, ο Γιόχανσον σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς, ενώ αναφορά πρέπει να γίνει και στον νεαρό Μαυρομάτη, ο οποίος φαίνεται σιγά σιγά να καθιερώνεται στην ενδεκάδα. Οσο για τον Μακέντα, που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του, στα περίπου 15 λεπτά που αγωνίστηκε δεν είχε την ευκαιρία να απειλήσει. Η ασίστ – τακουνιά, όμως, στον Γιόχανσον για το 3-0, δείχνει ξεκάθαρα την ποιότητα και την κλάση του.

Ο κόσμος επέστρεψε στη θέση του και δημιούργησε μια όμορφη ατμόσφαιρα. Περίπου 20.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού πήγαν στο Ολυμπιακό Στάδιο, φώναξαν, τραγούδησαν, χειροκρότησαν και ανταμείφθηκαν με αυτό που είδαν. Αν συνεχιστεί όλο αυτό, είναι βέβαιο ότι όλο και περισσότερος κόσμος θα ανηφορίσει για την Καλογρέζα, προκειμένου να στηρίξει την αγαπημένη του ομάδα και την εξαιρετική δουλειά που κάνει ο Γιώργος Δώνης και οι συνεργάτες του. Τα κεφάλια κάτω, ακολουθεί Κύπελλο με Παναιτωλικό και πρωτάθλημα με ΠΑΣ Γιάννινα και όπως λέει και ο κόουτς «κάθε εβδομάδα και ένας τελικός».

Και προσοχή: Ο Παναθηναϊκός δεν επέστρεψε ακόμα. Επιστρέφει. Αρκεί όλο αυτό που συμβαίνει στο ποδοσφαιρικό τμήμα να συνεχιστεί, να μη χαλάσει από κανέναν και επιτέλους το κλαμπ να βρει μια δυνατή διοίκηση με στόχους υψηλούς και όραμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x