Διονύσης Δεσύλλας

Έβγαλε την απαραίτητη αντίδραση με «επιστροφη» Ιωαννίδη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νίκη (2-0) του Παναθηναϊκού επί της Λαμίας και τα εξαιρετικά γκολ από τον Φώτη Ιωαννίδη.

*Αυτό που έπρεπε το έκανε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τη Λαμία στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Μετά τις τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα, το «τριφύλλι» επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, επικρατώντας πιο εύκολα της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου, απ' ότι δείχνει το τελικό 2-0. H ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παίρνει μια σημαντική «ανάσα» για τον στόχο που έχει για ευρωπαϊκή επιστροφή. Ανεβαίνει πιο ψηλά στη βαθμολογία και φυσικά «φτιάχνει» την ψυχολογία της ενόψει της δύσκολης συνέχειας και του νικηφόρου σερί που απαιτείται για την ανάκαμψη.

*Μεγάλος πρωταγωνιστής της σημερινής νίκης ήταν ο Φώτης Ιωαννίδης. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς διατήρησε στο βασικό σχήμα τον νεαρό επιθετικό, ο οποίος τον δικαίωσε. Από τη δική του κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Αϊτόρ στο 3' η ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Αυτό, μάλιστα, ήταν και το πρώτο φετινό τέρμα για τους «πράσινους» με τέτοιον τρόπο. Ο ίδιος ο ποδοσφαριστής «σφράγισε» την επικράτηση του Παναθηναϊκού με ένα καταπληκτικό γκολ στο 83'. Υποδοχή της μπάλας έξω από την περιοχή με πλάτη προς την εστία, γύρισμα και σουτ - κεραυνός με το δεξί για να «καρφωθεί» η μπάλα στο αριστερό "γάμα" της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Σαράνοφ. Με μια λέξη, γκολάρα!



*Τα ήθελε πολύ αυτά τα τέρματα ο Ιωαννίδης. Είχε πολύ καιρό να σκοράρει και η σημερινή του εμφάνιση με τα δυο γκολ του ανεβάζουν πολύ το ηθικό, κάτι που είναι ευχάριστο τόσο για τον ίδιο όσο και για τον προπονητή του που βλέπει ότι μπορεί να βασιστεί και σε άλλον φορ για το σκοράρισμα, πλην του Καρλίτος. Σε μια περίοδο, μάλιστα, που ο Μακέντα ταλαιπωρείται από τις ενοχλήσεις στην ποδοκνημική...



Γκατσίνοβιτς αγωνίστηκε βασικός και έδειξε ωραία πράγματα. Ταχύτητα με ή χωρίς την μπάλα, σωστές και ποιοτικές κινήσεις από τον Σέρβο που είχε δυο ευκαιρίες να σκοράρει, ενώ έχει βγάλει και μια «γλυκιά» μπαλιά στον Αϊτόρ, όταν το μονοκόματο σουτ του Ισπανού πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Καλή εμφάνιση είχαν και Αϊτόρ, Παλάσιος, Ρούμπεν κα Βιγιαφάνιες, ενώ η άμυνα δεν απειλήθηκε, ούτε ο Διούδης στην επιστροφή του κάτω από τα δοκάρια.



*Η απαραίτητη νίκη ήρθε με αυτό το «καθαρό», όπως συνηθίζουμε να λέμε, 2-0. Με βάση την πράσινη κυριαρχία στο σημερινό ματς και τις ευκαιρίες, το «τριφύλλι» θα μπορούσε να βάλει περισσότερα γκολ κόντρα στη Λαμία. Ηταν αρκετές οι φορές που απείλησαν οι «πράσινοι» την εστία του Σαράνοφ. Ο στόχος, εν τέλει, επετεύχθη, η αντίδραση μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, βγήκε και ο Παναθηναϊκός βλέπει με την ίδια συγκέντρωση, αλλά και περισσότερη ηρεμία τη δύσκολη και απαιτητική συνέχεια, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας παιχνίδι της Τετάρτης με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x