Διονύσης Δεσύλλας

Απόδραση με αργεντίνικη μαγεία!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για το σπουδαίο διπλό (0-1) του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννινα χάρη στη γκολάρα του Παλάσιος!

νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννινα και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε είναι σπουδαία. Ηρθε σε μια έδρα δύσκολη, στην οποία δεν είναι βέβαιο ότι οι υπόλοιποι «μεγάλοι» θα πάρουν αυτό που θέλουν. Σε ματς έπειτα από τα ευρωπαϊκά, τα οποία πάντοτε κρύβουν κινδύνους και αποτελούν παγίδα και με πάρα πολλά απρόοπτα. Με τον Βέρμπιτς τελευταία στιγμή να μην ξεκινάει λόγω ενοχλήσεων και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αναγκάζεται κατά τη διάρκεια του αγώνα να προχωρήσει σε τρεις(!) αναγκαστικές αλλαγές, βγάζοντας λόγω προβλημάτων τους Βαγιαννίδη, Αϊτόρ και Τζούριτσιτς.

*Δεν τα λες και συνηθισμένα τα παραπάνω. Αντιθέτως. Είναι εξαιρετικά σπάνιο πριν και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα να αναπροσαρμόζεις τα πλάνα σου συνολικά τέσσερις φορές. Αν, μάλιστα, αυτό γίνεται σε απαιτητικό εκτός έδρας ματς και έπειτα από ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, τότε ο βαθμός δυσκολίας γίνεται ακόμη μεγαλύτερος για να πάρεις αυτό που θες.

*Όμως, ο Παναθηναϊκός πιστός στη λογική «δεν τα παρατάμε ποτέ», τα κατάφερε ξανά. Δυσκολεύτηκε, «μάτωσε», βρήκε απέναντί του έναν ΠΑΣ Γιάννινα να παίζει εξαιρετική άμυνα και να προσπαθεί να απειλεί στην κόντρα, αλλά πήρε αυτό που ήθελε και μάλιστα με ένα εντυπωσιακό γκολ από τον Παλάσιος.

*Αφού για 74' λεπτά το «τριφύλλι» είχε την κατοχή, αλλά δυσκολευόταν στο να βρει «καθαρές» ευκαιρίες απέναντι στη… γραμμή μαζινό του ΠΑΣ (μέχρι τότε είχε μια με την κεφαλιά του Ιωαννίδη που πέρασε άουτ, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν απειλήσει με σουτ του Σόρια που έβγαλε εντυπωσιακά ο Μπρινιόλι), ήρθε η… αργεντίνικη μαγεία για ένα γκολ-ζωγραφιά!

*Εξαιρετική σέντρα του Μαντσίνι από δεξιά, φανταστικό σουτ στην κίνηση από τον Παλάσιος, 0-1 και ξέφρενοι πανηγυρισμοί στον «πράσινο» πάγκο. Η ποιότητα μίλησε. Και μάλιστα στο πιο κρίσιμο σημείο. Σε μια βραδιά κατά την οποία οι «πράσινοι» είχαν σχέδιο, αλλά δυσκολεύτηκαν αφάνταστα να γίνουν απειλητικοί, οι δυο Αργεντινοί «μίλησαν» στο κατάλληλο σημείο και έδωσαν στην ομάδα ένα πολύτιμο τρίποντο.

*Δεν είναι εύκολη διαδικασία η μετάβαση από την Ευρώπη στην Ελλάδα και στις απαιτητικές εκτός έδρας αναμετρήσεις. Αυτό φάνηκε σήμερα για το «τριφύλλι», που παρά την κατοχή και τον έλεγχο του ρυθμού, δεν έβρισκε τις φάσεις που θα ήθελε. Αυτό που μετράει, όμως, είναι η νίκη, ειδικά τώρα. Ο στόχος επετεύχθη, ο Παναθηναϊκός έκανε το απαραίτητο και υποχρεωτικό 2/2 και πηγαίνει στη διακοπή ήρεμος και με αυτό το οποίο ήθελε.

*Σε ατομικό επίπεδο, ο Παλάσιος, φυσικά, ήταν ο MVP του αγώνα με το καθοριστικό γκολ που σημείωσε. Ο Μαντσίνι είχε μια πολύ καλή απόδοση. Πέρα από την ασίστ στον συμπατριώτη του, ανακάτεψε αρκετές φορές την άμυνα και η είσοδός του στο παιχνίδι έδωσε επιθετική πνοή. Κάτι ανάλογο έγινε και με τον Μπερνάρ, που έδωσε ποιότητα και ταχύτητα στην ανάπτυξη της ομάδας, αλλά θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός στην τελική επιλογή. Ο Αράο ήταν, επίσης, στους διακριθέντες με πολύ τρέξιμο και σωστές τοποθετήσεις τόσο στο κέντρο, όσο και στην άμυνα όταν αγωνίστηκε δίπλα στον Σένκεφελντ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x