Διονύσης Δεσύλλας

Παναθηναϊκός... made in Argentina!

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί του Ατρομήτου και επιβεβαίωσε την αγωνιστική του άνοδο. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

*Οταν ο Παναθηναϊκός πάλευε για μέρες το καλοκαίρι για την απόκτηση του Σεμπάστιαν Παλάσιος, το έκανε διότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς διέκρινε πάνω του όλα τα στοιχεία τα οποία ήθελε από έναν εξτρέμ. Ταχύτητα, προσωπικότητα, εμπειρία, ποιότητα, γκολ! Ο Αργεντινός επιβεβαίωσε την αγωνιστική του άνοδο, παίρνοντας από το χέρι την ομάδα του και οδηγώντας τη στη νίκη (0-2) επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι, στο φινάλε της κανονικής σεζόν.

*Με ένα εξαιρετικό πλασέ στο 74' και ένα δυνατό σουτ τρία λεπτά αργότερα, ο "Τούκου" έβαλε τέλος στις όποιες πιθανότητες νέου εκτός έδρας στραβοπατήματος για το τριφύλλι. Ο Αργεντινός ήταν μακράν ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή που κρίνει το αποτέλεσμα, είχε στο πρώτο ημίχρονο τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Γιαννιώτης του είπε "όχι" και ουκ ολίγες φορές ταλαιπώρησε την άμυνα των γηπεδούχων με την ταχύτητά του και τις ενέργειές του. Άλλο ένα εξαιρετικό παιχνίδι από τον Αργεντινό άσο!

*Οι πράσινοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει κεφάλι στο σκορ νωρίτερα, αλλά το πέναλτι του Αϊτόρ στο 56' βρήκε τη συμβολή των δοκών, για να χαθεί η μεγάλη ευκαιρία και να προσθέσει άγχος στους πράσινους. Η νίκη, άλλωστε, ήταν επιτακτική ανάγκη για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, προκειμένου να διατηρήσει την επαφή της με την τετράδα ενόψει των πλέι οφ.

*Σε γενικές γραμμές ο Παναθηναϊκός είχε μια καλή εμφάνιση. Δεν απειλήθηκε ποτέ από τον Ατρόμητο, διέθετε υπομονή στο παιχνίδι του, δεν πανικοβλήθηκε μετά το χαμένο πέναλτι και εν τέλει δικαιώθηκε. Σημαντική συμβολή είχε ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, η είσοδος του οποίου έδωσε άλλον επιθετικό αέρα στην ομάδα. Άλλωστε, από δική του ενέργεια και ωραία σέντρα, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Παλάσιος για το 0-1.

*Ο Αλεξανδρόπουλος πραγματοποίησε καλή εμφάνιση με πολλά χιλιόμετρα στη μεσαία γραμμή, ενώ θετικό πρόσημο είχε και η παρουσία του Κουρμπέλη ως βασικού για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στη δράση. Καλό ματς και από τον Γκατσίνοβιτς, με κερδισμένο πέναλτι, μια ασίστ και πολλές ενέργειες στο χορτάρι. Ο Ιωαννίδης έδωσε μάχες και είχε ένα τετ α τετ στο δεύτερο μέρος. Η αμυντική τετράδα δεν απειλήθηκε, έχοντας σταθερή παρουσία, ενώ ο Διούδης δε χρειάστηκε να επέμβει ποτέ, παρά μόνο σε κάποιες εξόδους.

*Τρεις βαθμοί, λοιπόν, στο σακούλι, καλή ψυχολογία ενόψει της συνέχειας και πλέον η προσοχή στρέφεται στις μεγάλες μάχες των πλέι οφ. Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό, πλέον, είναι να αποκτήσει διάρκεια, να πάρει εκτός έδρας παιχνίδια και φυσικά να είναι εντός τετράδας για να κατακτήσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Άπαντες πρέπει να έχουν υπομονή. Τα ματς θα είναι πολλά και δύσκολα. Απαιτητικά όσο δεν πάει. Η διάρκεια, η ηρεμία και ο χαρακτήρας θα παίξουν σημαντικό ρόλο και αυτό το γνωρίζει πρώτος και καλύτερος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x