Διονύσης Δεσύλλας

Το παλεύεις για Ανουάρ, επενδύεις σε Αλεξανδρόπουλο και κερδίζεις

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον πράσινο σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν, τα κομμάτια του παζλ στη μεσαία γραμμή και την ευκαιρία του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου.

*Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός έχει κινηθεί πολύ καλά στη μεταγραφική αγορά ενόψει της νέας σεζόν. Δε θα πούμε εντυπωσιακά, διότι ακόμη το καλοκαίρι έχει μπροστά του δρόμο και φυσικά τα πάντα φαίνονται στο χορτάρι. Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να μην παραδεχθεί ότι, σε θεωρητικό τουλάχιστον πλαίσιο, οι κινήσεις που έχουν γίνει ανεβάζουν το επίπεδο της ομάδας.

*Αποκτήθηκε για την άμυνα ο Φραν Βέλεθ που θα δώσει ποιότητα και εμπειρία στα μετόπισθεν. Το σημαντικότερο όλων είναι ίσως ότι θα ανεβάσει τον συναγωνισμό στις προπονήσεις. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ήδη οι εξαιρετικοί Σένκεφελντ, Πούγγουρας, ο Κολοβέτσιος που κάνει σούπερ πλέι οφ, ενώ επέστρεψε και ο Μαυρομμάτης. Δε βάζουμε στη λίστα αυτή τον Θεοχάρη, διότι από τη νέα σεζόν όλα δείχνουν ότι θα λογίζεται σαν εναλλακτική λύγη για μια θέση στο δεξί άκρο της άμυνας, μετά τις σοβαρές του και συνεχώς βελτιωμένες παρουσίες του στα πλέι οφ.

*Έχει ντυθεί στα πράσινα ο Καρλίτος, τον οποίο περιμένουμε τη νέα σεζόν. Ένας επιθετικός με έφεση στο σκοράρισμα, με καλές στατικές φάσεις και με ποιότητα. Αποκτήθηκε, επίσης, ο Αϊτόρ, ένας εξτρέμ με εντυπωσιακές χρονιές στην Ολλανδία και πάρα πολύ καλά στατιστικά, ενώ στον δρόμο της επιστροφής είναι και ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Δε γνωρίζουμε ακριβώς σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Αργεντινός, αλλά όλοι ξέρουμε την ποιότητά του. Στα συν για τον "Βίγια" είναι το γεγονός ότι δε θα χρειαστεί περίοδο προσαρμογής. Τα γνωρίζει όλα στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό... απ' έξω και ανακατωτά.

*Οι επόμενες κινήσεις θα αφορούν έναν εξτρέμ ακόμα, δυο ακραία μπακ και ένα χαφ. Για την τελευταία θέση, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές συζητήσεις που μπορούν να γίνουν. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βάλουμε κάτω τα δεδομένα και να εξετάσουμε το, πιθανότατα, ιδανικό ενδεχόμενο για την ομάδα.

*Έφυγε ο Χρήστος Δώνης, συνεπώς μια θέση στο "8" έχει μείνει κενή. Μήπως, όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι; Μήπως η θέση αυτή μπορεί να καλυφθεί εσωτερικά και το κέρδος να είναι διπλό; Ισως αυτό το τελευταίο να σκεφτούν περισσότερο οι άνθρωποι της ομάδας.

*Ο Παναθηναϊκός έχει αυτή τη στιγμή για τις θέσεις "6" και "8" τους Κουρμπέλη, Ανουάρ και Αλεξανδρόπουλο. Το ερωτηματικό έχει να κάνει με την παραμονή του δεύτερου. Ο δανεισμός του λήγει, η οψιόν (πολύ πάνω από 4 εκατ. ευρώ) είναι απαγορευτική και ο παίκτης θα επιστρέψει στη Βαγιαδολίδ. Στον επόμενο μήνα θα φανεί αν ο Μαροκινός υπολογίζεται από την ισπανική ομάδα ή όχι.

*Οι πράσινοι πρέπει να παλέψουν το ενδεχόμενο νέου δανεισμού του Ανουάρ. Πρόκειται για ένα... μηχανάκι στη μεσαία γραμμή που ξέρει την ομάδα. Συνεπώς, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει και το ρίσκο αποτυχίας προσθήκης. Αν ο Τσάβι Ρόκα καταφέρει να γυρίσει την κατάσταση και να ανατρέψει τα δεδομένα με μια πιθανή παραμονή του Ανουάρ, το τριφύλλι δε θα χρειαστεί να ψάξει για τέτοιου τύπου ποδοσφαιριστή, ο οποίος στα πλέι οφ... μασάει σίδερα.

*Σε ό, τι έχει να κάνει με τον Αλεξανδρόπουλο, ο νεαρός από τη νέα χρονιά θα πρέπει να στηριχτεί και να πάρει πολύ περισσότερες ευκαιρίες. Για να το πούμε διαφορερικά, θα πρέπει να λογίζεται ως... κανονικός ποδοσφαιριστής της ομάδας και όχι ως ένα μεγάλο ταλέντο που έρχεται. Διότι, πλέον, δεν... έρχεται. Ήρθε, είναι εδώ και το έδειξε με τις εμφανίσεις του κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Σπάνιο ταλέντο με φοβερά προσόντα, που αν δουλευτεί και δουλέψει θα μπορέσει να κάνει σημαντικά πράγματα με την πράσινη φανέλα. Μέχρι τότε, χαμηλά η μπάλα, σεμνότητα και... εργασία και χαρά.

*Αν, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός κρατήσει Ανουάρ και στηρίξει για τις βασικές επιλογές τον Αλεξανδρόπουλο, το κέρδος θα είναι διπλό. Διότι πρώτον θα διατηρήσει τον κορμό του και θα προχωρήσει με ένα νέο παιδί από τα σπλάχνα του και δεύτερον δε θα δαπανήσει πολλά χρήματα για μεταγραφή στη μεσαία γραμμή (θα μπορεί να στραφεί σε μια ακόμη λύση δανεικού). Κάτι που σημαίνει ότι αυτά τα λεφτά θα μπορέσει να τα διαθέσει για άλλον παίκτη, σε διαφορετική θέση.

Υ.Γ: Για το σημερινό ματς με την ΑΕΚ θα τα πούμε μετά τον αγώνα. Άλλωστε, τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα για τον Παναθηναϊκό. Πηγαίνει στην αναμέτρηση δίχως άγχος, αλλά και με στόχο το θετικό αποτέλεσμα, παρά τα πολλά και σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα που έχει. Η τριάδα στην άμυνα θα διατηρηθεί με την προσθήκη του Κουρμπέλη.

Υ.Γ2: Περαστικά στον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη και σύντομα να είναι ξανά στο χορτάρι. Πραγματικά άτυχος ο νεαρός άσος, αλλά πάλι καλά που όλο αυτό το άσχημο συνέβη στα τελειώματα της σεζόν. Γρήγορη και καλή επιστροφή να ευχηθούμε στον "Χάτζη".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x